שתף קטע נבחר

עושה צדק לעצמו: הקאמבק של בלם ב"ש

במועדון עשו הכל כדי לגרום לו להרגיש לא רצוי, כולל תקופה ממושכת של נידוי - אבל שיר צדק הפגין את הגישה הפייסנית ביותר מבין השחקנים במהלך משבר הקורונה, שקטע את הקאמבק שלו תחת אבוקסיס. עכשיו, ולאחר שהאריך חוזה, הסיפור הנדיר הזה עוד יכול להסתיים בהנפת גביע

הפועל באר שבע (צילום: עוז מועלם)
שיר צדק. לא הרים ידיים(צילום: עוז מועלם)

 

נגיף הקורונה הוביל למשבר אמון קשה מאוד בין הבעלים של הפועל באר שבע, אלונה ברקת, לשחקני הקבוצה. עד כדי כך חמור שאם ברקת תממש את החלטה לעזוב לגמרי את המועדון, יהיו לו השפעות מרחיקות לכת על הקבוצה מהנגב. אבל נדמה שדווקא שחקן אחד, שרק לפני מספר חודשים בודדים המועדון עשה כמעט הכל כדי להיפרד ממנו, לפעמים בצורה מאוד לא מכובדת, צפוי לצאת ממשבר הקורונה כשהוא חוזר להיות אחד המנהיגים והסמלים של הקבוצה. זהו סיפור הקאמבק הגדול של שיר צדק, שמשחקן מנודה שלא משחק כדורגל כמעט שנתיים וחצי, חתם אתמול (א') על הארכת חוזהו בהפועל באר שבע לעונה נוספת ועד לתום עונת 2021-22.

 

תקציר אירועי הפרקים הקודמים: הבלם שבקיץ יהיה בן 31 התחיל את הקריירה הבוגרת שלו בעירוני קריית שמונה והיה שותף מרכזי לשנותיה הגדולות בהן זכתה באליפות ובגביע המדינה. בקיץ 2015, במסגרת ההתחמשות של הפועל באר שבע במטרה לזכות באליפות ראשונה מזה 40 שנה, צדק נרכש על ידי אלונה ברקת. יחד עם ברק בכר, שאימן אותו גם בקרית שמונה, הפך צדק למנהיג חוליית ההגנה ואחד המנהיגים של הקבוצה.

 

מכה נוספת. יוסי אבוקסיס (צילום: ראובן כהן)
אבוקסיס. הכשיר את הקרקע לקאמבק(צילום: ראובן כהן)

 

לאחר שנתיים בבירת הנגב היו לו כבר שני תארי אליפות נוספים עם באר שבע והוא הפך גם לאחד הקפטנים. בספטמבר 2017 התברר שהוא נטל חומר אסור בשם אוקטפימין שסופק לו על ידי המועדון. הוא הורחק על ידי אופ"א לשמונה חודשים ולמעשה סיים את עונת 2017/18 בלי שיש לו חלק של ממש באליפות השלישית ברציפות של קבוצתו.

 
לאחר שההרחקה הסתיימה, בב"ש עשו הכל כדי להכניס אותו חזרה לעניינים. בדיעבד, זה נעשה מהר מדי. הוא לא נראה טוב מבחינה מקצועית והיה אחד מאלו ששילמו את המחיר על פתיחת העונה הגרועה של קבוצתו בעונה שעברה. בחצי השני של העונה הוא בקושי שיחק והתבקש למצוא קבוצה חדשה. גם בקיץ האחרון הבהירו לו בבאר שבע שאין לו מקום בקבוצה. הוא נשלח להתאמן בקבוצת המנודים. לאחר שלא מצא קבוצה והסתיים מועד ההעברות, הוא חזר להתאמן עם חבריו, אך לא נחשב לשחקן מן המניין. אפילו לאסיפות קבוצתיות אותן העביר המאמן ברק בכר, שעשה עמו כברת דרך ארוכה מקריית שמונה, הוא לא הורשה להיכנס.

ברק בכר  (צילום: הרצל יוסף)
ברק בכר. צדק לא הורשה להיכנס לאסיפות שלו(צילום: הרצל יוסף)

אלונה ברקת על הדשא (צילום: עוז מועלם)
ברקת והשחקנים. דווקא צדק היה פייסן מולה(צילום: עוז מועלם)

 

צדק הפך לסוג של נער פוסטר. בבאר שבע קיוו שבחלון ההעברות שלך חודש ינואר הוא סוף סוף יחליט לעזוב ויעבור לקבוצה אחרת, אבל בסופו של דבר גם אז זה לא קרה. וכך הגיע הטוויסט בעלילה: ברק בכר עזב, יוסי אבוקסיס מונה למאמן ואת פניו בתפקיד קיבלה מכת פציעות במרכז ההגנה. המאמן הכשיר את השטח לחזרתו של צדק דרך שיחות עם השחקן ואלונה ברקת.

 

צדק חזר לשחק והפתיע ביכולת די טובה. החלודה עדיין ניכרה עליו, אך הוא הציג משחקים שקטים ואחראיים מאוד ועזר בייצוב החלק האחורי של הקבוצה. ואז, לאחר שישה משחקים בלבד שבכולם השלים 90 דקות, הקורונה הגיעה והקאמבק נעצר. מאז עבר הפוקוס בהפועל באר שבע מכר הדשא לשולחן המשא מתן בין השחקנים לבעלים אלונה ברקת - שהציגה בפניהם תוכנית קיצוצים מפורטת - אך השחקנים פנו לייעוץ משפטי, צעד שהוביל את ברקת להודיע על סיום דרכה. שחקני הקבוצה היו חלוקים מאוד בתגובתם לתוכנית של ברקת. לצד שחקנים שהתנגדו נחרצות למהלך לקצץ מחוזיהם גם לעונה הבאה, דווקא צדק היה מאלו שהובילו קו שונה לחלוטין. השחקן, שבמשך כמעט עונה וחצי לפני משבר הקורונה קיבל משכורת מקוצצת, שבקושי שותף במשחקים והרוויח פרמיות, שהמועדון התעמר בו כששלח אותו להתאמן לבדו, שהאוהדים כמעט שכחו שהוא קיים - דווקא הוא הציג גישה פייסנית מאוד ומיד הודיע שהוא מסכים לכל התנאים של ברקת. בסופו של דבר, גישתו של צדק לא הצליחה לסחוף אחריו את כל השחקנים, אך הקנתה לו נקודות זכות רבות במועדון. אתמול הוא גם הפך לשחקן הישראלי הראשון בקבוצה שחתם על קיצוץ של חמישים אחוזים בשכרו לעונה הבאה. בתמורה, חוזהו הוארך והוא יהיה שחקן הקבוצה לפחות לשנתיים נוספות.

 

הסטורי של צדק (צילום: מתוך האינסטגרם של שיר צדק)
סטורי שהעלה צדק לאחר החתימה על הסכם הקיצוץ(צילום: מתוך האינסטגרם של שיר צדק)

 

"בגיל 31 ואחרי חמש שנים שהוא גר בבאר שבע, שיר מבין שאין טעם לחפש הרפתקאות בחוץ. לכל אורך התקופה שלא נתנו לו לשחק, הוא מעולם לא התנהג כמו מי שרוצה לעזוב את הפועל באר שבע. אם הוא היה רוצה הוא היה עוזב מזמן לקבוצות אחרות. רק בינואר מכבי נתניה רצתה אותו מאוד", אמרו אתמול בסביבתו. "בבאר שבע חשבו שהוא סירב לעבור לקבוצות אחרות רק בגלל שהוא לא היה מוכן לשחק בסכומים פחותים מאלה שהיו לו בבאר שבע. הנה עכשיו הוא הוכיח לכולם שכסף זאת לא הבעיה. הוא רק רוצה להיות ולשחק בהפועל באר שבע", הוסיפו. לחבריו אמר צדק בשבועות האחרונים: "מבחינתי הכי חשוב זה לחזור לשחק וליהנות מכדורגל כמו שהיה לי בחודש שלפני הקורונה".

 

צדק צפוי לעשות קאמבק נוסף, לעבר עמדת סרט הקפטן - יחד עם מיגל ויטור. במקרה שכזה בבירת הנגב כבר מפנטזים על תמונה שתהווה את החותמת הסופית לקאמבק המדהים שלו: הנפת גביע המדינה.

 

צדק ושהר (צילום: אורן אהרוני)
צדק חוגג עם בן שהר. רוצה להניף גביע(צילום: אורן אהרוני)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
שיר צדק
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים