שתף קטע נבחר

צילום: AFP

"יש עוד דרך ארוכה": יותר מחמישה מיליון נדבקים בקורונה בעולם

לפי נתוני סוכנות הידיעות רויטרס מתוך הנדבקים, כ-326 אלף מתו. ראש ארגון הבריאות העולמי אמר בתדרוך כי נשבר שיא החולים היומי, המוקדים העיקריים - ארה"ב, רוסיה, הודו וברזיל. באירופה מתכוננים לחזרת התעופה האזרחית: "עם מסכות ושמירה על היגיינה"

נגיף הקורונה בסטימו טורינזה איטליה (צילום: AP)
יותר מחמישה מיליון נדבקים בעולם(צילום: AP)

מספר החולים בנגיף הקורונה חצה את רף החמישה מיליון, כך עולה מנתוני סוכנות הידיעות רויטרס שהתעדכנו הלילה (בין רביעי לחמישי). הנגיף, שהתפרץ לראשונה בסין, גבה את חייהם של יותר מ-326 אלף בני אדם ברחבי העולם. בממוצע, מתחילת חודש אפריל נוספים כמיליון נדבקים בעולם בכל שבועיים.

 

יותר ממיליון וחצי מהחולים מגיעים מארצות הברית, במקום השני ניצבת רוסיה עם כ-309 אלף חולים ואחריה ברזיל עם יותר מ-291 אלף מקרים. בתוך כך, ראש ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום, הודיע כי ביום שלישי האחרון נשבר שיא הנדבקים ביממה אחת ברחבי העולם - כ-106 אלף.

 

לדבריו, שני שלישים מהנדבקים מגיעים מארבע מדינות בלבד - ארצות הברית, רוסיה, ברזיל והודו. בתדרוך בז'נבה הוא אמר: "יש לנו עוד דרך ארוכה לעבור עם המגפה הזאת". בסין, מקור הקורונה, אובחנו שני חולים בלבד ביממה החולפת.

טדרוס אדהנום גברייסוס מזכ
"יש עוד דרך ארוכה". ראש ארגון הבריאות העולמי טדרום אנדהנום(צילום: רויטרס)
 

לעומת הנתונים הנמוכים שמגיעים מסין, בארצות הברית ממשיך לזנק מניין המתים מהנגיף. ביממה האחרונה התווספו עוד 1,561 מקרי מוות. הקורונה גבתה את חייהם של יותר מ-93 אלף איש במדינה.

 

גם בברזיל ממשיכים הנתונים לעלות, לפי משרד הבריאות במדינה ביממה האחרונה נקבע שיא של חולים חדשים במדינה עם יותר מ-20 אלף שהתווספו. בנתוני התמותה חלה ירידה בהשוואה ליממה הקודמת (1,179 מתים - הנתון הגבוה מאז פרוץ המגפה במדינה) ומתו 888 נשאי קורונה.

 

משרד הבריאות הברזילאי פרסם אתמול הנחיות שנועדו להרחיב את השימוש בתרופות נגד מלריה לסובלים מתסמינים קלים של קורונה. כמו נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, גם בברזיל הנשיא ז'איר בולסונרו הביע תמיכה בשימוש בתרופות למרות אזהרות המומחים מתופעות לוואי מסוכנות.

נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו ב הפגנה נגד ה סגר ברזיליה ()
הנתונים בברזיל ממשיכים לזנק. הנשיא מפגין נגד הסגר בברזיליה
 

שר הבריאות הזמני אדוארדו פזואלו (גנרל בצבא ברזיל), אישר את ההנחיות החדשות אחרי ששני שרי הבריאות הקודמים של בולסונרו (רופאים בהכשרתם) עזבו את תפקידם בגלל מחלוקות עימו.

 

מדינה נוספת שהפכה למוקד התפרצות בדרום אמריקה היא פרו. אמש היא חצתה את רף 100 אלף החולים. זאת על אף הסגר שהוטל במדינה לפני כתשעה שבועות. מספר המתים עומד כבר על יותר מ-3,000 והוא שלישי באמריקה הלטינית אחרי ברזיל ומקסיקו. הנתונים גדלו פי שלושה מתחילת חודש מאי. רובם המכריע של 104 אלף מקרי ההדבקה בבירה לימה ובעיר הנמל קלאו, שם מתגוררים כשליש מ-32 מיליון התושבים בפרו. 

 

באירופה מתכוננים להשבת הטיסות האזרחיות, וגופי הבריאות והתעופה של האיחוד האירופי פרסמו הנחיות חדשות לתעופה אזרחית. הם המליצו על שימוש במסכות פנים ועל היגיינת ידיים "קפדנית ותכופה" במהלך הטיסה כדי למנוע את התפשטות המגפה שגרמה לפגיעה אנושה בענף התעופה.

מטוס לופטהנזה (צילום: shutterstock)
עם מסכות פנים והיגיינת יד "תכופה". באירופה מתכוננים להשבת הטיסות(צילום: shutterstock)

ראש ממשלת ספרד פדרו סאנצ'ס סנצ'ס (צילום: EPA)
"אין אלטרנטיבה למצב החירום". ראש ממשלת ספרד סאנצ'ס(צילום: EPA)
 

"שמירה על ההנחיות החדשות תבטיח סיכון מינימלי עבור הנוסעים. זה יסייע לענף להתאושש מהשפעות הקורונה עליו", אמרה הנציבה האירופית לתחבורה אדינה לויין.

 

בינתיים, בספרד הודיעו אמש על הארכת מצב החירום בפעם החמישית, למשך שבועיים נוספים. הוא יימשך לפחות עד 7 ביוני. ההחלטה התקבלה לאחר הצבעה צמודה. ראש הממשלה הספרדי פדרו סאנצ'ס טען בנאום: "אין אלטרנטיבה למצב החירום - הוא עובד. לא נמשוך אותו יום אחד יותר ממה שצריך". לדבריו, "אנחנו נמצאים מטרים ספורים מקו הסיום".

 

מצב החירום במדינה החל ב-14 במרץ. היא הייתה מהמדינות הראשונות שנקטו בצעד זה, ואף אסרה במשך חודש וחצי על ילדים לצאת מהבתים. כעת מקווים במדינה שלאחר 12 שבועות, בתחילת חודש יוני, יוסרו חלק מההגבלות. מניין נשאי הקורונה במדינה עומד על 232,555 בני אדם, מתוכם מתו 27,888 - 95 מהם ביממה האחרונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ראש ארגון הבריאות העולמי
צילום: רויטרס
מומלצים