שתף קטע נבחר

סין מקדמת חוקים שיגבילו את מתנגדיה בהונג קונג

הפרלמנט של סין ידון בחוקים ביטחוניים הנוגעים להונג קונג בתגובה למחאה שטלטלה את העיר בשנה שעברה. "המטרה היא לאשר זאת עד סוף השנה". החקיקה עשויה להיות נקודת מפנה עבור הטריטוריה ולהוביל לעוד מהומות

סין הודיעה הערב (יום ה') כי היא תדון בחקיקת חוקי ביטחון לאומי שיוכלו להגביל את פעילות האופוזיציה בהונג קונג. מדובר במהלך שנוי במחלוקת שצפוי להגביר את המתיחות בטריטוריה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

 

סוכנות הידיעות הסינית הרשמית "שינחואה" דיווחה שהפרלמנט ידון בחוקים בתגובה להפגנות האלימות למען הדמוקרטיה בהונג קונג בשנה שעברה. ההפגנות שיתקו את העיר והובילו למשבר החריף ביותר בה מאז שחזרה לשליטת סין ב-1997. בספטמבר האחרון הודיעה מנהיגת הונג קונג, קארי לאם, על ביטול חוק ההסגרה לסין שהצית את המחאה.

 

זאנג יסוי, דובר של קונגרס-העם הלאומי – הפרלמנט הסמלי של סין - שיתכנס מחר, אמר כי הקונגרס ידון בהצעת חוק בנושא "הקמת ושיפור מערכת המשפט ומנגנוני האכיפה של אזור המנהלי המיוחד, לשמירה על הביטחון הלאומי". הוא הוסיף כי "המטרה היא לאשר את החקיקה עד סוף השנה". ההודעה אישרה דיווחים קודמים ולפיהם המחוקקים מתכננים לחוקק חוק ביטחון לאומי גורף, שנגנז בעבר בהונג קונג בגלל התנגדות נרחבת.

הפגנה מפגינים מחאה הונג קונג נגד חוק ההסגרה לסין (צילום: gettyimages)
החקיקה עלולה להוביל למהומות נוספות. המחאה בשנה שעברה(צילום: gettyimages)

הפגנות הפגנה עימותים מחאה הונג קונג נגד חוק ההסגרה הסגרה ל סין (צילום: AP)
(צילום: AP)

הונג קונג קארי לאם מנהיגה מפגינים הפגנה חוק הסגרה סין (צילום: AP)
(צילום: AP)

הפגנה מפגינים מחאה הונג קונג נגד חוק ההסגרה לסין (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
 

"הונג קונג היא חלק בלתי נפרד מהרפובליקה העממית של סין", אמר זאנג. "ביטחון לאומי הוא הסלע העומד בבסיס יציבות המדינה. שמירה על ביטחון לאומי משרתת את האינטרס הבסיסי של כל הסינים והפטריוטים בהונג קונג".

 

סעיף 23 בחוקת הונג קונג קובע כי על העיר לחוקק חוקים לשמירה על הביטחון הלאומי ולאסור "בגידה, התבדלות, הסתה וחתרנות" נגד ממשלת סין. אולם הסעיף מעולם לא יושם בגלל חששות שהוא יפגע בזכויות התושבים כמו חופש הביטוי. ניסיון לאכוף בחקיקה את סעיף 23 בשנת 2003 נגנז אחרי שחצי מיליון איש יצאו לרחובות במחאה.

  ()

החקיקה עשויה להוות נקודת מפנה עבור העיר החופשית ביותר בסין, להוביל למהומות נוספות ואולי גם לגרום לשינוי מעמדה המיוחד בעיני ארה"ב. מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו אמר לפני כשבועיים כי הוא מעכב דו"ח שנועד להעריך אם הונג קונג היא אוטונומית מספיק כדי להצדיק את היחס הכלכלי המיוחד של וושינגטון, מה שעזר לה להישאר מרכז כלכלי עולמי.

 

בתוך כך, בבייג'ינג נפתח היום האירוע הפוליטי החשוב ביותר של השנה בסין, כש"הוועידה המייעצת הפוליטית של העם הסיני", גוף בעל חשיבות סמלית בעיקרה, התכנסה בבירה. הכינוס נערך באיחור של חודשיים, אחרי שנדחה מהמועד המקורי, במרץ, בשל מגפת הקורונה, שהייתה אז בעיצומה בסין. פתיחת הכינוס היום מסמלת מבחינת מפלגת השלטון את הניצחון על הנגיף, ויו"ר הוועידה וונג יאנג אמר למשתתפים כי חברי הוועידה "יספרו לעולם על האופן שבו סין, כמדינה גדולה ואחראית, נקטה פעולה נחושה ותרמה לשיתוף הפעולה הבינלאומי במאבק במגפת הקורונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
מפגינים בהונג קונג
צילום: gettyimages
מומלצים