שתף קטע נבחר

חרם אכזרי ואיומים ברצח נגד בת 12: "שנתיים של גיהנום"

אמה של ל' טוענת כי בתה עוברת מסכת התעללות מצד ילדה בכיתתה. לדבריה, המחנך ראה זאת גם בוואטסאפ הכיתתי ולא התערב. "אף אחד לא עוזר", סיפרה, אולם אמהות אחרות מעידות על הגזמה: "ילדי הכיתה חגגו לה בת מצווה בעיר אחרת". עיריית תל אביב: המקרה מוכר ומטופל

ל' עם אמא שלה ()
ל' ואמה

א', אמה של ל', ילדה בת 12 מתל אביב, חשפה בפייסבוק כי בתה עוברת חרם אכזרי והתעללות מצד תלמידה במהלך השנתיים האחרונות שכלל איום על חייה, ושיתפה התכתבויות מתוך קבוצת הוואטסאפ הכיתתית, שבה נכתב בין היתר: "אחלום על היום שאני רוצחת את ל'". מחנך הכיתה, שהשתתף בדיון, התעלם מההודעה. בשיחה עם ynet אמרה האם כי הגורמים המקצועיים מסרבים לעזור לבתה: "אנחנו עוברים שנתיים של גיהנום".

 

"במהלך השנתיים האחרונות הבת שלי עוברת מסכת התעללות הכוללת חרמות והתעללות נפשית", שיתפה האם. "ממש בתחילת משבר הקורונה הבת שלי קיבלה איום לרצח בוואטסאפ הכיתתי במהלך דיון בו היה המחנך שותף, כשהוא לא מצא לנכון לעצור ולטפל באיום המפורש ובמקום זה בחר לתקן את שגיאות הכתיב של משתתפי הדיון".

 

"מאז אותו מקרה" כותבת האימא, "ל' סובלת מהתקפי חרדה, קשיים רגשיים, סיוטים בלילות, מתקשה במשימות נוספות במהלך היום ואינה מוכנה בשום פנים ואופן להישאר לבד. כמעט כל לילה, באמצע הלילה, שומעים אותה צורחת מתוך שינה: "רוצחים אותי, רוצחים אותי". בהקלטה שצירפה נשמעת בתה כשהיא זועקת לעזרה: "אני לא רוצה ללכת לבית הספר, חלמתי חלום שכל הילדים עושים עליי חרם, קוראים לי 'זונה' וכל החברים באים להרביץ לי".

  

"אנחנו עוברים שנתיים של גיהנום", סיפרה האימא בשיחה עם ynet. "זאת תחושה מאוד קשה. יש ילדה שאחראית על זה. היא מחליטה שלא מדברים עם מישהי וכולם מקשיבים לה. היה יום שהבת שלי הייתה בדרך החוצה ליום הולדת של חברה והיא קיבלה טלפון מילדת יום ההולדת שביקשה ממנה לא להגיע, כי הילדה שמשליטה טרור אמרה לה להגיד לה לא להגיע. פניתי להורים שלה ואין שם עם מי לדבר. הם אמרו לי שזה הגיל".

וואטסאפ (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

האם הביעה את חששה מהידרדרות המצב, והזכירה גם את המקרה של רצח תאיר ראדה. "ישנה עוד פצצה מתקתקת במשוואה וזו הילדה הפוגעת שחייבת לקבל טיפול דחוף, כי אסור לנו כחברה מתוקנת בכלל ובמערכת החינוך בפרט לעבור בשתיקה על כזו התבטאות נוראית של איום לרצח. חייבים להוקיע מתוכנו כל גילוי אלימות ללא סלחנות, כי ויתור ושתיקה יגרמו לאיומים כאלו להתממש, ונהיה עדים לעוד מקרים כמו זה של תאיר ראדה".

 

"אני זועקת לעזרה, היום זאת הילדה שלי, מחר זאת יכולה להיות כל אחת אחרת", הוסיפה האם. "היום בזמן שכולם חוזרים לשגרה, אנחנו בתוך סיוט מתמשך לקבל טיפול ראוי לנושא. הבת שלי זועקת לעזרה ואני חוששת לשלומה, לבריאותה ולחייה. בבקשה אל תישארו אדישים למצוקה שלי ושל בתי" 

 

האם טענה כי גורמי המקצוע שאליהם פנתה דחו אותה פעם אחר פעם ולא התייחסו למצוקה של בתה. "פניתי למוקד 105 והם אמרו שהם מחויבים לפנות למפקחת של בית הספר - אבל ברגע שהיא התערבה, הם ירדו מהסיפור ואמרו לי שתפקידם לעדכן את בית הספר. אף אחד לא דיבר איתנו. הייתי שולחת הודעות למנהל של בית הספר שיתעורר והוא היה עונה בוואטסאפ שהוא מטפל בזה. למה הוא לא התקשר? נורא קל להתחבא מאחוריי המקלדת".

 

לדבריה, לפני כשבועיים היא עדכנה את מנהל בית הספר בהודעה כי בתה חוששת לבוא לבית הספר אך במקום להתקשר אליה, הוא שלח את יועצת בית הספר לדבר איתה. "היועצת אמרה שאולי זה לא טוב שהיא תחזור לבית ספר, ונשלח לה מורה פרטית. הייתי בהלם. זה מה שיש לה להגיד לי? שלושה חודשים אני רודפת אחריהם ואף אחד לא יצר איתי קשר. גם המחנך שהתעלם מההודעות של ילדי הכיתה דיברתי, והוא האשים את בתי במקום לגונן עליה. אף אחד לא טרח להגיע לבדוק את המצב הנפשי שלה. היא בחרדות ונורא מפחדת כרגע לחזור לבית הספר".

 

למרות האשמות הקשות שהאם מטיחה כלפי בית הספר וילדי הכיתה, ישנם הורים הטוענים כי טענותיה מופרכות ותלושות מהמציאות. אימא לילדה באותה הכיתה כתבה כי "המציאות שמתארת האם בפוסט שונה מהמציאות. רק בחודש ינואר עברה המשפחה תאונת דרכים שהתרחשה יום לפני יום ההולדת של בתה. היא ביקשה את עזרת ההורים בתמיכה בילדה וכולם נענו לעזור לה ושלחו איחולי החלמה. בחודש פברואר ילדי הכיתה הגיעו כדי לחגוג לה את בת המצווה שאף התקיימה בעיר אחרת".

 

אימא נוספת ציינה כי "מדובר במקרה נקודתי של קשיים שחווה הילדה אבל היא כלל לא מוחרמת. לגבי איומים שנשמעו מילדת הכיתה, הנושא טופל על ידי מחנך הכיתה באופן פרטני".

 

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "המקרה מוכר לעירייה והטיפול בו החל כבר לפני כחודשיים על ידי מנהל בית הספר, השירות הפסיכולוגי העירוני ומפקחת משרד החינוך. הנושא ממשיך להיות מטופל ברגישות המתאימה על ידי מנהל בית הספר מול הורי התלמידה. מטעמים של צנעת הפרט לא נוכל להרחיב מעבר לכך".

 

משרד החינוך בחר שלא להגיב. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים