שתף קטע נבחר
 

ברגע האחרון: נדחה שיגור האסטרונאוטים לחלל מארה"ב

כ-17 דקות לפני שיגור חללית הדרגון ובה שני אסטרונאוטים - נדחה השיגור לחלל בשל תנאי מזג אוויר. הניסיון הבא יהיה בשבת. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה חברה פרטית אמורה לשגר בני אדם לחלל

 

 

 

שיגור המעבורת (צילום: רויטרס)
השעון עצר 16 דקות ו-54 שניות לפני השיגור(צילום: רויטרס)

 

ההיסטוריה תמתין: הכל היה מוכן, אבל מזג האוויר גרם לדחיית שיגורם הערב (יום ד')  לחלל של שני אסטרונאוטים אמריקנים מאדמת ארצות הברית. הניסיון הבא לשגר את האסטרונאוטים, לראשונה מאדמת ארצות הברית מאז יולי 2011, יהיה בשבת בשעה 22:22. נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וסגנו הגיעו לפלורידה לחזות בשיגור, שנדחה כ-17 דקות לפני הזמן המיועד.

 

דגלאס (דאג) הרלי ורוברט (בוב) בנקן אמורים להפוך לשני האסטרונאוטים הראשונים שמשוגרים לחלל בחללית בנתה חברה פרטית. השניים אמורים להגיע לתחנת החלל הבינלאומית באמצעות חללית דרגון של חברת SpaceX, שאותה יישא לחלל טיל פלקון 9 של החברה שבבעלות אילון מאסק.

 

שיגור המעבורת (צילום: נאס
האסטרונאוטים בחללית לפני השיגור(צילום: נאס"א)

שיגור המעבורת (צילום: נאס
בפעם הראשונה: חברה פרטית משגרת בני אדם לחלל(צילום: נאס"א)

 

השיגור מעורר עניין רב בארצות הברית, שבתשע השנים האחרונות נאלצה להיעזר בשירותיה של רוסיה בשיגור אסטרונאוטים לחלל. לאתר השיגור הגיעו נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, סגנו מייק פנס וכן ראש נאס"א ג'ים בריידנסטין. השניים האחרונים ביחד עם מאסק הריעו לשני האסטרונאוטים, שנכנסו למכונית הטסלה - שלקחה אותם לכן השיגור 39A. השניים שהו בחללית כמה שעות, עד שקיבלו את הבשורה כי השיגור נדחה לשבת.

 

נאס"א בחרה למשימה ההיסטורית שני אסטרונאוטים מנוסים. בנקן (49) כבר היה בשתי משימות בחלל - אך לא בתחנת החלל הבינלאומית. דאג הארלי (53) השתתף גם הוא בשתי משימות של מעבורות חלל. הארלי היה למעשה במשימה המאוישת האחרונה ששוגרה לחלל מאדמת ארצות הברית. הוא היה אחד מארבעת אנשי הצוות של מעבורת החלל אטלנטיס ביולי 2011.

שיגור המעבורת (צילום: נאס
כן השיגור(צילום: נאס"א)

שיגור המעבורת (צילום: נאס
החללית של SpaceX(צילום: נאס"א)

כן שיגור  (צילום: gettyimages)
המשגר בבסיס החלל בקייפ קנוורל(צילום: gettyimages)

 

האסטרונאוטים לפני ההמראה (צילום: EPA)
האסטרונאוטים לפני ההמראה(צילום: EPA)

האסטרונאוטים בנקן (מימין) והארלי ביציאה לעבר המכונית שלקחה אותם לחללית (צילום: AFP)
האסטרונאוטים בנקן (מימין) והארלי ביציאה לעבר המכונית שלקחה אותם לחללית(צילום: AFP)

האסטרונאוטים בנקן (מימין) והארלי  (צילום: AFP)
האסטרונאוטים בנקן (מימין) והארלי (צילום: AFP)

 

נשיא ארה
גם הנשיא טראמפ הגיע לצפות בשיגור(צילום: AFP)

אילון מאסק, ג'ים בריידנסטין וסגן נשיא ארה
אילון מאסק, ג'ים בריידנסטין וסגן נשיא ארה"ב מייק פנס מוחאים כפיים לאסטרונאוטים(צילום: AFP)

 

בכתבה של איתי נבו, העורך הראשי של אתר מכון דוידסון לחינוך מדעי, שפורסם גם ב-ynet נכתב כי החללית של הארלי ובנקן אמורה להקיף את כדור הארץ במשך כ-24 שעות לאחר שתיכנס למסלולה, כשהאסטרונאוטים יבחנו את מערכותיה. לאחר מכן היא אמורה לבצע עגינה אוטומטית בתחנת החלל, בהשגחת האסטרונאוטים.

 

לאחר העגינה הם יצטרפו לצוות תחנת החלל, יבצעו ניסויים בתחנה וכן מעקב אחר תפקוד מערכות החללית שלהם בזמן העגינה. משך השהייה שלהם בתחנה עדיין לא נקבע, אך מעריכים כי הם יהיו שם בין חודשיים לשלושה חודשים. תהליך ההתנתקות מהתחנה, הכניסה של החללית לאטמוספרה והצניחה באוקיינוס האטלנטי מול חופי פלורידה אמור להיות גם הוא אוטומטי לגמרי, בפיקוח האסטרונאוטים.

מייק פנס עם אשתו ו אילון מאסק (צילום: AP)
מייק פנס עם אשתו ואילון מאסק(צילום: AP)

מייק פנס עם אילון מאסק (צילום: AFP)
מייק פנס עם אילון מאסק(צילום: AFP)

 

בהנחה שהכל יעבוד כשורה בטיסת המבחן, כבר השנה מתכננת נאס"א שיגור מבצעי ראשון של אסטרונאוטים לתחנת החלל באמצעות Crew Dragon, ובשנה הבאה אמורה להצטרף לצי גם חללית Starliner של חברת בואינג, עם טיסות מאוישות ראשונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאס"א
החללית בכן השיגור
צילום: נאס"א
מומלצים