שתף קטע נבחר

מהומות אלימות בארה"ב: שוטר נורה למוות בקליפורניה

במהלך הפגנה באוקלנד במחאה על מותו של ג'ורג' פלויד, נפתחה אש לעבר שני שוטרים משירות האבטחה הפדרלי. ב-CNN דווח כי התקבלו דיווחים על מקרים רבים של ונדליזם, ביזה של חנויות והצתות. הצבא האמריקני נערך לכניסה למיניאפוליס

 

 

שני שוטרים משירות האבטחה הפדרלי של ארצות הברית נורו הלילה (בין שישי לשבת) במהלך מחאה על מותו של ג'ורג' פלויד, אחד מהם מת מפצעיו. ברשת CNN דווח כי במהומות הליליות בעיר אוקלנד השתתפו לפחות 7,500 מפגינים, אשר גרמו לנזקים ברחבי העיר. למשטרה המקומית הגיעו דיווחים על ונדליזם, ביזה של עסקים, הצתות ותקיפת שוטרים.

 

חלק מהמפגינים באוקלנד נעצרו, אך לא נמסר כמה בדיוק. גם ביוסטון, טקסס, הותקפו שוטרים וחלקם אושפזו בבתי חולים. כ-200 מפגינים נעצרו במהומות ביוסטון.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בעשרות ערים ברחבי ארה"ב יצאו גם הלילה המוני מוחים. סגר הוטל על הבית הלבן לזמן קצר אחרי שמפגינים בשדרות פנסילבניה בוושינגטון התאספו מחוץ לגדר וקראו "לא לירות". אנשי השירות החשאי לא אפשרו לאיש להיכנס או לצאת במשך דקות ארוכות. בהמשך פרצו עימותים בין אנשי השירות החשאי לבין מפגינים שניסו להזיז מחסומים. רשת CNN דיווחה שמפגינים פרצו למתחם משרד האוצר וריססו כתובות באזור. חלק מהמפגינים עוכבו לזמן קצר.

 

העימותים באוקלנד, קליפורניה:

המהומות בארה
(צילום: AFP)

המהומות בארה
(צילום: AP)

המהומות בארה
(צילום: AFP)

המהומות בארה
(צילום: AFP)

 

 

 

בדטרויט נהרג מפגין בן 19 בעקבות ירי לעבר התקהלות של מפגינים. מהמשטרה נמסר כי שוטרים לא היו מעורבים באירוע. בלואיוויל שבקנטקי, שוטרים ירו גז מדמיע ישירות לעבר צוות של רשת הטלוויזיה "WAVE 3" במהלך שידור חי.

 

במיניאפוליס הטיל ראש העיר ג'ייקוב פריי עוצר לילי בין השעות 06:00-20:00 כדי למנוע מהומות. עם כניסת העוצר לתוקף פרצו עימותים בין שוטרים למפגינים, שסירבו להתפזר. חלק מהמפגינים כרעו ברך מול השוטרים, הניפו ידיים למעלה וצעקו: "ידיים למעלה, לא לירות".

 

בעקבות המצב במיניאפוליס, הודיע הפנטגון לצבא ארה"ב כי עליו להכין את יחידות המשטרה הצבאית לכניסה לעיר. סוכנות הידיעות האמריקנית AP דיווחה כי חיילים מבסיסים בניו יורק ובצפון קרוליינה קיבלו הוראה להיות בכוננות של ארבע שעות לכניסה לעיר. ראש העיר נשא דברים לאחר המהומות, ואמר כי "אין שום דבר מכבד בלשרוף את עיר שלך".

המהומות בארה
עימותים במיניאפוליס(צילום: EPA)

המהומות בארה
(צילום: EPA)

מהומות מיניאפוליס  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

באטלנטה, ג'ורג'יה, מפגינים ניפצו חלונות ודלתות זכוכית במטה CNN, ריססו כתובות על הבניין והציתו ניידת משטרה. מפגין אחד טיפס על לוגו הבניין הניף דגל שנכתב עליו: "חיי שחורים חשובים". מאות מפגינים אחרים התעמתו עם שוטרים והשליכו לעברם בקבוקים. לפי דיווחים, חלק מהבקבוקים הכילו חומר בעירה. השוטרים הורו למפגינים לעזוב ואיימו לעצור אותם אם לא יעשו זאת. בתגובה הציתו המפגינים דגל ארה"ב וצעקו אל השוטרים: "תתפטרו".

 

בדנוור שבקולורדו קרא ראש העיר מייקל הנקוק לשלום ואחדות אחרי שההפגנות הקודמות בעיר הפכו לאלימות. "אל תתנו למהומות וההפגנות להפוך לסיפור. בואו נשאיר את החיים שאבדו במרכז", אמר הנקוק בתדרוך לכתבים. "אני יכול להגיד לכם לא לצאת להפגין, אבל המציאות היא שזה יקרה". הוא הוסיף כי מותו של פלויד היה "רצח חסר טעם וטרגי".

מהומות מיניאפוליס  (צילום: EPA)
הרס במיניאפוליס(צילום: EPA)

מהומות מיניאפוליס  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

מהומות מיניאפוליס  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בעיר ניו יורק יצאו המפגינים לרחובות ביום השני ברציפות וקראו בשמותיהם של אנשים שחורים אחרים שנהרגו על ידי שוטרים. "זו חובתי להיות כאן", אמרה בריאנה פטריסקו בכיכר פולי במנהטן. ההפגנה התקיימה למרות האיסור על התקהלויות בשל הקורונה. המפגינים התאספו בכיכר והשוטרים עמדו בצד השני של הרחוב.

 

"המדינה שלנו סובלת ממחלה", אמרה פטריסקו. "אנחנו חייבים להיות כאן. זו הדרך היחידה שישמעו אותנו". שמותיהם של שחורים שנהרגו על ידי המשטרה, בהם פלויד ואריק גרנר שנהרג בסטטן איילנד בשנת 2014, נכתבו על השלטים שנשאו ההמונים.

 

מושל מדינת ניו יורק אנדרו קואומו אמר שהוא תומך במפגינים במינסוטה. "אף אחד לא תומך בהצתה, בבריונות ובפריצות, אבל במוחים ובכעס ובפחד ובתסכול? כן. כן. והדרישה היא לצדק", אמר קואומו.

 

קבוצה של כעשרה מפגינים התאספה ליד בית בעיירה ווינדרמיר בפלורידה השייך לדרק צ'אובין, השוטר הלבן ממיניאפוליס שכרע על צווארו של פלויד. המפגינים הגיעו אחרי שברשתות החברתיות פרסמו את כתובתו של צ'אובין. המפגינים נשאו שלטים שבהם נכתב: "הוא אמר שהוא לא יכול לנשום! צדק לג'ורג'" ו"אנחנו רואים אותך, אנחנו שומעים אותך... אנחנו אוהבים אותך! #צדק לג'ורג'".

מהומות מיניאפוליס  (צילום: gettyimages, AP)
טראמפ. שוחח עם משפחת פלויד(צילום: gettyimages, AP)

שוטרים באלבקרקי שבניו מקסיקו עצרו כמה מפגינים במחאה שנמשכה שעות. גם שם התפתחו עימותים ועדי ראייה דיווחו על יריות שנורו מרכב, אך לא ברור אם התקרית קשורה להפגנה. לא דווח על נפגעים. דובר המשטרה מסר כי נעשה שימוש במסוק וגז מדמיע כדי לאפשר לשוטרים לעזוב את האזור ולהימנע מעימותים נוספים.

 

בקולומבוס, אוהיו, מפגינים זועמים ניפצו חלונות בבית המחוקקים ובחנויות לאורך רחובות העיר התחתית. כ-400 איש חסמו צומת מרכזי בעיר במשך שעות. ההפגנה החלה כמחאה שלווה, אך תחנות מקומיות דיווחו שמפגינים החלו לזרוק חפצים, כמו בקבוקי מים, על השוטרים, שהגיבו בריסוס גז מדמיע על ההמון.

 

אמש אישרו הרשויות במיניאפוליס שצ'אובין, שתועד חונק למוות את פלויד, נעצר והואשם ברצח מדרגה שלישית. שלושה שוטרים נוספים שהיו מעורבים באירוע נעצרו גם הם לחקירה. כלי תקשורת בארה"ב דיווחו אתמול שפלויד וצ'אובין עבדו יחד כמאבטחים באותה מסעדה במשך 17 שנה.

 

הנשיא דונלד טראמפ אמר הלילה ששוחח עם בני משפחתו של פלויד והביע את תנחומיו. "הם אנשים נהדרים", אמר הנשיא. הוא הוסיף כי "איננו יכולים לאפשר" את המשך האנרכיה והכאוס במיניאפוליס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים