שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

חשש מגל שני בבתי הכנסת: "שבועות היה כמו פורים"

אירועי "הלילה הלבן" של שבועות מעלים דאגה בקרב מומחים חרדים - השהות הממושכת במבנה, הכיבוד שהוגש לאורך הלילה וגם ההקלות בכניסתם של תושבים מחו"ל שהגיעו ארצה לחג: "אני מעריך שבתוך ימים ספורים נדע מה ההשלכות של השאננות שבה נתקלנו"

חשש מהתפרצות בעקבות אירועי שבועות באזורים דתיים וחרדיים: אחרי אירועי "הלילה הלבן" (בליל שבועות, אור ליום שישי), של לימוד תורה לאורך הלילה בבתי הכנסת בכל רחבי הארץ, גוברת הדאגה מ"גל שני" בדומה לפורים, נוכח העלייה הכללית שנרשמת ברחבי הארץ, ובעיקר במוסדות חינוך.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>

 

 

במהלך ליל שבועות חזרו ההמונים לבתי הכנסת תחת הנחיות "התו הסגול". היועץ הרפואי החרדי יוסי ערבליך, יו"ר ארגון "למענכם", מוטרד. "השהות הממושכת במשך כל הלילה בבית הכנסת היא בעלת פוטנציאל נפיץ בהקשר של הדבקה", אמר. לדבריו, "בחלק מבתי הכנסת גם מוגש כיבוד לאורך הלילה, שמגביר את הסיכוי להעברת הנגיף, ואני מעריך שבתוך ימים ספורים נדע מה ההשלכות של השאננות שבה נתקלנו".

 

קיראו עוד בערוץ היהדות:

  • כמו לפני 3,000 שנה: כך נראתה העבודה של אבותינו
  • המגילה החתרנית שלהן: "אם רות ונעמי לא היו חצופות, לא היינו פה"

     

    סיבה נוספת לדאגה, לפי ערבליך, היא החלטת רשות האוכלוסין וההגירה להקל על כניסתם ארצה של תושבי חו"ל כמה ימים לפני החג, מה שלדבריו אפשר את כניסתם לישראל של דתיים וחרדים רבים שמרכז חייהם בארה"ב מוכת הקורונה, ושהשתתפו באירועי ליל שבועות בארץ.

     

    ״האינדיקציות מלמדות ש-80% ממקרי הקורונה בישראל, מקורם בחולים ששבו מחו״ל, כך שפתיחת הגבולות משמעותה יבוא יזום של קורונה", טען. "ההנחיה החדשה ניתנה בשקט, בהחלטה חפוזה וככניעה לקבוצות לחץ, בלי יכולת לפיקוח אפקטיבי על הנוחתים בארץ, והיא עלולה להתברר כהרת אסון".

     

    "צריך היה לעצור ליום-יומיים"

    ערבליך סבור כי גם ההחלטה שלא לבטל הבוקר את הלימודים במוסדות החינוך בירושלים הייתה שגויה, והתקבלה תחת לחץ ציבורי. "הדבר הנכון והמתבקש היה לעצור ליום-יומיים ולבצע הערכת מצב מחודשת", אמר. "לפי הטלפונים שקיבלנו במוקד הבוקר, אני יכול לומר שצוותים חינוכיים בבירה חוזרים לעבוד מתוך פחד וחשש".

     

    בני ברק (צילום: נדב אבס )
    סיכון מיותר גם בבתי הכנסת?(צילום: נדב אבס )

     

    מני גירא שוורץ, שייעץ למשרד הבריאות בענייני קורונה בחברה החרדית, אומר לאולפן ynet כי "מנתונים שאני מקבל אחרי החג יש בהחלט מקום לדאגה בנוגע למה שעלול להתרחש בחלק מהמקומות שבהם התכנסו ולא שמרו על הכללים. מצד שני, יכול להיות שבעזרת ה' הכול גם יעבור בשלום. ברוב המקומות אין כמעט חולים, אבל עלול להיות אחד שיצא למקום אחד והביא להדבקה".

     

    הוא מוסיף כי קיים פילוח מסוים "רוחבי מאוד", כדבריו, "של מי נשמר ומי לא נשמר. על פי המידע שאספתי אתמול בשטח יש לנו חתך שאפשר לסמן איפה שומרים יותר ואיפה נשמרים פחות... יש לי חשש שתהיה התפרצות גם מחג השבועות במקומות מסוימים. יכול להיות שהחשש הזה יתברר כאיננו. אבל בפועל, על פי המידע שאני מקבל, ובהתחשב בעובדה שבירושלים ובמקומות אחרים ישנם עדיין חולים ויש עלייה במספר החולים, אני מאוד חושש. המקומות המועדים הם האזורים האדומים. גם אזור שהיה אדום בחודש, נמצא בסיכון גבוה".


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נדב אבס
    סיכון מיותר גם בבתי הכנסת?
    צילום: נדב אבס
    מומלצים