שתף קטע נבחר

חשד: אלופת ישראל ואתלטית עבר עומדת בראש רשת לסחר בנשים

המשטרה חשפה רשת סחר בנשים למטרות זנות, שפעלה בדירות במרכז הארץ במסווה של מתן שירותי עיסוי. יחד עם החשודה בניהול הרשת, תושבת רמת גן בת 50, נעצרו עוד שבעה חשודים

 

 

הותר לפרסום כי היחידה המרכזית של משטרת מחוז תל אביב חשפה רשת סחר בנשים למטרות זנות, שפעלה בדירות דיסקרטיות במסווה של מתן שירותי עיסוי. בראש הרשת עמדה על פי החשד תושבת רמת גן בת 50 - אלופת ישראל ואתלטית עבר שייצגה את ישראל בתחרויות בינלאומיות. היא נעצרה אתמול (ראשון) יחד עם בן זוגה לשעבר ובית המשפט השלום בתל אביב האריך את מעצרה עד ליום שישי - אך אסר לפרסם את שמה לפחות עד לדיון הבא.

   ()
החשודה שעמדה בראש הרשת
 

מהחקירה הסמויה, שנוהלה גם עם רשות המיסים והביטוח הלאומי, עולה כי החשודים הפעילו רשת מתוחכמת שעסקה בהבאת נשים לישראל לצורך עיסוק בזנות וסרסרות. הרשת פעלה זה מספר שנים בערים גבעתיים, רמת גן, פתח תקווה ורעננה.

 

חוקרי הימ"ר נדהמו לגלות כי על פי החשד מי שעומדת בראש הרשת היא אישה, אשר בין היתר הובילה את מסע פרסום גיוס הקורבנות ביחד עם בן זוגה לשעבר, תושב רמת גן בן 51. על פי החשד היא ניהלה את עובדי הרשת ואף הדריכה את הנשים כיצד עליהן "להעניק מסאז'".

 

החשודה, כאמור הייתה בעברה שיאנית ישראל בכמה מקצועות באתלטיקה - וייצגה את ישראל באליפויות עולם ואליפויות אירופה. עד לפני כמה שנים עוד עבדה החשודה כמאמנת.

מעצרים של משטרת ישראל בפרשת הסחר בנשים (צילום: דוברות המשטרה)
מבצע המעצרים, אתמול(צילום: דוברות המשטרה)

מעצרים של משטרת ישראל בפרשת הסחר בנשים (צילום: דוברות המשטרה)
(צילום: דוברות המשטרה)

לצידה של ראש הרשת פעלו חשודים נוספים, כשלכל אחד מהם תפקיד ותחום אחריות מוגדר. יחד עימה ועם בן זוגה לשעבר, נעצרו עוד שישה חשודים בניהול הרשת הבינלאומית - חמש נשים וגבר. כל הקורבנות הועברו למקום בטוח שבו תוענק להן הגנה.

 

על פי החקירה, החשודים פעלו באופן שיטתי ומתוחכם, תוך ניצול ופגיעה בקורבנות. את הקורבנות נהגה הרשת לגייס באמצעות פרסום מודעות באתרים בשפה הרוסית בארץ ובחו"ל, תחת הכותרות "דרושות מעסות - שכר גבוה".

 

עוד עלה מהחקירה כי שירותי המין בדירות הדיסקרטיות פורסמו במסווה של שירותי עיסוי באתרי סקס שונים באינטרנט. במסגרת החקירה וכחלק ממנה, ייחקרו המעורבים גם בחשד לביצוע עבירות של הלבנת הון בהיקפים המוערכים במיליוני שקלים ועבירות נוספות על פי פקודת המיסים.

 

משום שהרשת המשיכה לפעול גם בתקופת הקורונה - העצורים חשודים גם בעבירות של הפרת צו בריאות העם.

 

השופטת עינת יהב אמרה בדיון הארכת המעצר כי "יש ראיות רבות מסוגים שונים, כולל עדויות ואמצעים פורנזיים אובייקטיביים, וכבר בשלב הזה ניתן לומר שכולן מצביעות על החשודה שבפניי כמי שעומדת בראש ההיררכיה, מנהלת ביד רמה מספר בתי בושת ומקשרת בין מספר גופים וארגונים אשר נמצאים תחתיה".

 

סנגוריתה של החשודה, עו"ד אורית חיון, מסרה: "בשיחה ראשונית איתה היא הכחישה כל קשר וטענה כי היא עוסקת בעיסויים".

אורית חיון (צילום: מוטי קמחי )
עו"ד אורית חיון. מייצגת את החשודה(צילום: מוטי קמחי )

עו"ד איילת דיין, מנהלת שותפה במטה למאבק בסחר בנשים ובזנות, מסרה בעקבות המעצרים כי "הפעולה המוצלחת של המשטרה אמש מוכיחה את מה שהמטה למאבק בסחר בנשים ובזנות טוען לאורך כל הדרך. הסחר בנשים בישראל חי וקיים, גם אם שינה את פניו, ומדינת ישראל אינה עושה מספיק בכדי לעצור את התופעה.

 

"בינואר 2019 התקבלה החלטת ממשלה שקבעה כי יש לגבש תוכנית רב-שנתית למאבק בסחר בבני אדם – אך עד היום החלטת הממשלה לא תוקצבה ולא יושמה. על הממשלה החדשה שזה עתה קמה לשים את הנושא בראש סדר העדיפויות שלה ולהקצות לכך את כל המשאבים הנדרשים.

 

"באשר לרשת שנחשפה זה עתה, על המדינה להכיר בכל הנשים שנסחרו ונוצלו לזנות כקורבנות סחר בבני אדם ולוודא כי הן מקבלות את כל הזכויות המגיעות להן. המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות קורא למשטרה ולפרקליטות למצות את הדין עם מפעילי הרשת, לא להסתפק באישומים של גרימה לעזיבת מדינה לשם זנות, אלא להגיש כתב אישום חמור בעבירת סחר בבני אדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים