שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

המלצת צה"ל: "לעשות שימוש בלמידה מרחוק כדי לדלל נוכחות בכיתות"

ברקע התחלואה בגימנסיה העברית בירושלים, ממליץ מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה "להפיק מהר לקחים כדי לצמצם סבירות להתפרצויות". הבוקר נסגר "מקיף ו'" בבאר שבע לאחר שתלמיד אובחן כחולה. איגוד רופאי הציבור: "המשבר מנוהל על ידי גורמים לא מקצועיים"

לדלל את הנוכחות בכיתות הלימוד באמצעות שימוש בלמידה מרחוק. זו אחת ההמלצות מהסקירה היומית של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה, גוף המחקר של אגף המודיעין בצה"ל, שהופצה הבוקר (יום ג') לגורמים במערכת הבריאות.

 

הסקירה מתמקדת בהתפרצות הקורונה בגימנסיה העברית בירושלים, לאחר ש-173 בני אדם שקשורים כך או אחרת למוסד החינוכי נמצאו חיובים לנגיף, בהם 25 נדבקי "גל שני" - כלומר, לא רק תלמידים או מורים בבית הספר. הבוקר נסגר בית הספר "מקיף ו'" בבאר שבע לאחר שתלמיד אובחן כחולה קורונה. 1,930 תלמידים נשלחו ל"בידוד מניעתי". בבית הספר "מקיף ג'" בעיר נכנסו לבידוד 190 תלמידים ואנשי צוות ובבית הספר היסודי "נווה מדבר" נכנסו לבידוד 511 תלמידים ואנשי צוות.

 

בשדרות התגלה חולה קורונה מאומת במקיף גוטוירט. החולה, שנמצא בבידוד מיום שישי האחרון בשל חשיפתו לבן משפחה שנדבק בקורונה, לא שהה השבוע בבית הספר. מעיריית שדרות נמסר כי ארבעה תלמידים נוספים שלומדים בחטיבת הביניים ובתיכון לא חשים בטוב, עם תסמינים של קורונה, ולכן כלל המקיף הוכנס לבידוד עד 10 ביוני. מדובר על 870 תלמידים ו-110 מורים.

 

 

 

בית ספר הרב תחומי בחדרה (צילום: אלעד גרשגורן)
בית ספר הרב תחומי בחדרה נסגר בעקבות תלמידה שחלתה בקורונה(צילום: אלעד גרשגורן)

 

לפי גוף המחקר של צה"ל, "מכיוון שמדובר בבית ספר 'רגיל', המייצג ככל הנראה התנהלות דומה בבתי ספר רבים אחרים בארץ, מודגש האתגר במצב הנוכחי, וכן הצורך בהפקת לקחים מהירה מהתנהלות כלל הגורמים המעורבים (משרד החינוך, בית הספר עצמו ומשרד הבריאות)".

 

בהמשך נכתב: "לקחים אלה, אשר נראה שכבר מיושמים, לפחות במתכונת חלקית, באירוע התחלואה שהתפרץ בבית ספר בחדרה, יכולים לצמצם את הסבירות להתפרצויות עתידיות בהיקף דומה בהמשך שנת הלימודים הזו, או בשנת הלימודים הבאה".

בגימנסיה העברית בירושלים נשלחו תלמידים לבידוד מחשש להדבקה בקורונה (צילום: אלכס גמבורג)
הגימנסיה העברית בירושלים(צילום: אלכס גמבורג)

בין ההמלצות הנוספות במסמך, ובהתאם לשינוי במדיניות משרד הבריאות שעליו הכריז השר יולי אדלשטיין, ביצוע בדיקות המוניות לכלל התלמידים והמורים בבית הספר שבו אותרו מקרי הדבקה כולל המעגל השני. עוד נכתב כי יש "להקפיד הקפדה יתרה על אי-הגעה למסגרות הלימוד במקרה של חשד למחלה (תלמידים ואנשי הוראה כאחד)".

 

בעבר נמתחה ביקורת בעקבות פרסום מסמכים בנושא הקורונה מצד גורמים צבאיים. "לצערנו, נמשכת התופעה של הובלת ניהול משבר הקורונה על ידי גורמים לא מקצועיים באפידמיולוגיה ובריאות הציבור, גם בשלב שבו התחלואה ירדה אך לא נעלמה", אמרו הבוקר באיגוד רופאי בריאות הציבור של ההסתדרות הרפואית.

 

הם הוסיפו כי "גוף מודיעיני, שמתנהל בחוסר שקיפות, מגדיר 'ערים אדומות' במנותק מרופאי בריאות הציבור במשרד הבריאות, שלהם האחריות וגם הניסיון בהגנה על בריאות הציבור במחוזות ובנפות. יש להפיק בדחיפות את הלקחים מהגל הראשון של הקורונה ולהתבסס על המומחיות של אנשי המקצוע בשטח, בקבלת החלטות מותאמת מקומית ואפילו ברמה שכונתית, על בסיס נתונים ובשקיפות".

 

 

 

ביומיים האחרונים ניתנו הנחיות סותרות באשר לפרמטרים לסגירת מוסדות חינוך בעת משבר הקורונה. בעוד בהנחייתה של פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות צוין כי "אם יש מעל 3 חולים במוסד (אף אם כולם מאותה כיתה) יש להעדיף את סגירת המוסד כולו" וכי "אם יש 3 חולים או פחות, אך הם מפוזרים במספר כיתות או לחילופין במקרה ומדובר במורה המלמד במספר כיתות, יש להעדיף סגירה של המוסד או שכבת גיל שלמה".

 

במשרד החינוך בחרו במדיניות סגירה נוקשה יותר. בהודעה שפרסם שר החינוך יואב גלנט צוין כי הנחה על סגירת בתי ספר גם במקרה של תלמיד מאומת אחד. "אם בבית הספר מתקיימת שגרת לימודים בבניינים ומתחמים נפרדים תישקל הפעלה חלקית".

 

בהכנת הכתבה השתתפו ריקי כרמי ומתן צורי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
תיכון בחדרה נסגר בגלל תלמידה חולה
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים