שתף קטע נבחר

המשטחים והחשש מקורונה: דיו נחושת נגד הידבקות

באוניברסיטה העברית ובבצלאל פיתחו בד אנטי-ויראלי, הנוצר על ידי הדפסת דיו העשוי מנחושת, כדי למנוע הדבקה ממשטחים. הפיתוח זכה במקום הראשון בתחרות בירושלים

צוות סטודנטים מהאוניברסיטה העברית והאקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל פיתח בד אנטי-ויראלי לשימוש בתחבורה הציבורית, שמיועד למניעת הדבקה בקורונה כתוצאה ממגע במשטחים ציבוריים. המיזם זכה במקום הראשון בתחרות פיתוח פתרונות לאתגרי הקורונה, המשותפת למאגד JLM Impact, המורכב ממרכז החדשנות והיזמות של האוניברסיטה העברית, מרכז החדשנות של בצלאל ומרכז החדשנות והיזמות של מכללת עזריאלי. יש לציין כי לאחרונה פורסם מחקר חדש, שממנו עולה כי הסיכוי להידבק מקורונה ממשטחים נמוך מאוד, אך עדיין אפשרי.

 

הפיתוח מיועד לתחבורה הציבורית (צילום: באדיבות CUver ו-JLM Impact)
הפיתוח מיועד לתחבורה הציבורית(צילום: באדיבות CUver ו-JLM Impact)

 

מאז פרוץ מגפת הקורונה פורסמו לא מעט מחקרים שהראו כי נגיף הקורונה שורד על משטחים ימים ארוכים, ומכאן פוטנציאל ההדבקה הסביבתית והנחיות החיטוי הקפדניות - אך כאמור המחקר שפורסם בסוף החודש שעבר מעיד כי הסיכוי לקח הוא נמוך מאוד. כדי למנוע אפילו את הסיכוי הנמוך להידבק, צוות המורכב מד"ר יוסף פראג', כימאי מהאוניברסיטה העברית, עדי יאיר ונעמי כהן, סטודנטיות מהתכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי מהאקדמיה לאמנות ועיצוב, בצלאל, ועידן אנג'ל, סטודנט מפריז, פיתח תהליך להדפסה דיגיטלית של דיו נחושת ייחודי המקנה לבד תכונות אנטי-ויראליות - וכך לא מאפשר לנגיף לשהות בו. המוצר ניתן להלבשה על מושבים ומוקדי סיכון נוספים בתחבורה ציבורית ובכך להפחית משמעותית את הסיכון להידבקות דרך משטחים. הפיתוח לווה על ידי פרופ' שלמה מגדסי מהמכון לכימיה באוניברסיטה העברית.

 

באוניברסיטה העברית אמרו כי הבד האנטי-ויראלי הייחודי נוצר על ידי הדפסת דיו העשוי מנחושת, הידועה בתכונותיה האנטי-מיקרוביאליות ואנטי-ויראליות, בניגוד לחומרים אחרים שנמצאים בשימוש נרחב בתחבורה הציבורית.

הפיתוח מיועד לתחבורה הציבורית (צילום: באדיבות CUver ו-JLM Impact)
הפיתוח מיועד לתחבורה הציבורית(צילום: באדיבות CUver ו-JLM Impact)

 

עוד הסבירו באוניברסיטה העברית כי דיו הנחושת מודפס על בדים קיימים ליצירת ציפוי שצפוי למנוע מעבר של וירוסים בין האנשים שבאים עמו במגע. עקב העיצוב המיוחד הבד האנטי-ויראלי ניתן להלבשה פשוטה על המשטחים שנמצאים במגע תדיר של נוסעים בתחבורה הציבורית ובכך לצמצם את הסיכון להידבקות במחלות. בנוסף, כיוון שתהליך הדפסת הבד הייחודי מאפשר שימוש בבדים קיימים, הפיתוח של המוצר עתיד להיות מהיר וזול.

 

הפיתוח זכה במקום הראשון וב-15,000 שקלים בתחרות "אתגר הבוקר שאחרי" לפיתוח פתרונות לאתגרי הקורונה, וגבר על 91 צוותים הכוללים 240 סטודנטים ממוסדות אקדמיים בירושלים. התחרות נערכה באופן מקוון על ידי מאגד JLM Impact, המורכב ממרכז החדשנות והיזמות של האוניברסיטה העברית HUJI innovate, מרכז החדשנות של בצלאל "מעבדה 212" ומרכז החדשנות והיזמות של מכללת עזריאלי, אקסלרטור AtoBE.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות CUver ו-JLM Impact
הפיתוח הישראלי
צילום: באדיבות CUver ו-JLM Impact
מומלצים