שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

טקס סיום בזום או בדרייב אין: בבתי הספר נערכים לסיום השנה בצל הקורונה

בתיכונים מארגנים טקסים שיצולמו ברובם מראש ושישודרו להורים בבית. התלמידים דחו את הנשפים שלהם ציפו, בתקווה שבינתיים יהיו הקלות במגבלות. מנהלת בית ספר: "לא מוותרים על חגיגת הסיום המרגשת"

הילי קופרשטיין, תלמידת כיתה י"ב בתיכון עירוני י"ד, בתל אביב התחילה להתכונן לנשף הסיום החגיגי כבר בתחילת שנת הלימודים. "נערכנו לנשף גדול - הבנות עם שמלות, הבנים עם חליפות, חלק תכננו להגיע למסיבה הגדולה עם לימוזינה", היא מספרת. אך כעת קיומו של הנשף - מסורת בתי ספר אמריקנים שנקלטה בשנים האחרונות בישראל - עומד בסימן שאלה נוכח המגבלות הנובעות מהתפשטות נגיף הקורונה.

 

משרד החינוך הודיע היום (א') על ביטול הנשפים ומסיבות הסיום, אך ניתן יהיה לקיים אירועים רבי משתתפים באמצעות מערכות מקוונות. עם זאת, אירועי סיום שנת הלימודים יוכלו להתקיים בהתאם להנחיות של משרד הבריאות ועד ל-50 משתתפים, כולל הורים, תלמידים, צוותי הוראה ואנשי מקצוע.

 

נשפי סיום הלימודים שנה שעברה (צילום: סקאי הפקות)
נשפי סיום הלימודים שנה שעברה(צילום: סקאי הפקות)

 

מנהלת קריית החינוך בן גוריון בנס ציונה איריס דורון מתארת כיצד ייראו אירועי סיום הלימודים במתכונתם המצומצמת. "מתוכננים טקסי סיום כיתתיים בחצר בית הספר ובכיתות, ללא השתתפות הורים. בטקס יחולקו תעודות סיום 12 שנות לימוד, יוקרן סרט קצר הכולל ברכות ונאומים, צילומים מהווי בית הספר בצל הקורונה ומשנים קודמות וצילומים מרחפן. סרטון מטקס הסיום ישודר להורים אונליין, כך שגם ההורים יהיו שותפים לחוויית התלמידים ברגעי הסיום".

 

דורון מדגישה: "אנחנו לא מוותרים, ולמרות האילוצים נאפשר לילדים את חגיגת הסיום המרגשת".

 

ועם זאת, בבתי הספר חושבים על דרכים יצירתיות אחרות לציין את סופן של 12 שנות הלימודים. מנהל בית ספר בצפון סיפר כי יקיימו טקס במתכונת של דרייב אין, כשכל תלמיד יגיע עם משפחתו ברכב, והמשפחה תצפה באירוע מתוך המכונית. "התלמידים מאוכזבים מהמצב ושואלים כל הזמן מה יקרה", אומר המנהל. "אנחנו מקווים שהמצב ישתפר ונוכל לקיים בכל זאת את טקס הסיום כמתוכנן, אבל אנחנו נערכים לכל אפשרות".

 

בעירוני י"ד תכננו לערוך את טקס הסיום בפארק הירקון, מנהל עירוני ד' נתי שטרן אמר כי בבית ספרו מתכננים לערוך את אירועי הסיום בפארק הירקון, אך יעבירו אותו לשטח בית הספר. "יש לנו מגרש גדול של שלושה דונמים ונוכל לתחום כל כיתה ולשמור על מרחקים. נשדר להורים בשידור חי והם יוכלו לצפות בטקס מהבית, ובאמצעות טכנולוגיה מתאימה התלמידים יוכלו צפות בהורים שצופים בהם מהבית. לאחר מכן נקיים מסיבת אזניות", אומר שטרן.

 

בן רבסקי מחברת "סקאי הפקות" שמפיקה את טקסי הסיום לבתי ספר רבים מספר כי בבתי ספר רבים יכללו טקסי הסיום מסיבות וירטואליות וצילומים מוקדמים. "אנחנו מצלמים את כל מרכיבי הטקס - הנאומים, הקליפים המופעים וגם את רונדו הכניסה עם הכובעים והגלימות - לכל כיתה בנפרד. חלק מבתי הספר ישדרו את המופע במתכונת המדמה שדרני חדשות בטלוויזיה שיגישו באמצעות קטעי קישור סרטונים וקליפים מוכנים מראש".

 

הורים רבים הגיבו בסוף השבוע בזעם על ההנחיה לקיים את מסיבות הסיום ללא הורים. במשרד החינוך אמרו עם זאת כי ההנחיות שהופצו הן טיוטה בלבד, וייתכנו בהן שינויים. יו"ר הנהגת ההורים הארצית מרום שיזף אמר כי הם מנהלים דיונים עם משרד החינוך בניסיון לגבש מתווה שיאפשר להרחיב את מתכונת מסיבות הסיום.

 

בינתיים התלמידים דחו את הנשפים שהם מארגנים אל תוך הקיץ, בתקווה שהמשק יחזור לשגרה והם יוכלו לקיים את האירועים כפי שתכננו. בבואם לחתום על חוזה עם אולמות וגני האירועים שבו הם מתכוונים לקיים את האירוע מכניסים התלמידים סעיף המבטח אותם מפני ביטול הנשף בשל מגבלות הקורונה. רבים כלל לא שילמו עבור האירוע וממתינים לראות אם אכן יוכל להתקיים. הם מקווים כי התקנות המאפשרות לקיים שמחות משפחתיות כגון חתונות יחולו גם על הנשפים.

 

"אנחנו חוששים שנאלץ לבטל את הנשף באולם, וטקס הסיום יתקיים הפעם בכיתות, ולא כל השכבה יחד וללא ההורים", אומר יו"ר מועצת התלמידים בתיכון בליך ברמת גן, ליר לוי, שמארגן את נשף הסיום בבית ספרו. הוא מספר כי הם כבר הספיקו לטעום את האוכל ולהרכיב את התפריט לנשף שתכננו, אך לעת עתה דחו אותו בחודש.

 

לוי מספר כי התלמידים תכננו לערוך אירוע גדול ומושקע: "זה יהיה נשף לכל דבר כולל קבלת פנים, אוכל, זיקוקים, די-ג'יי , זמר ונשנושים לכל אורך הערב. הנשף הוא מעין חותמת סיום. לנשף משמעות רבה מבחינת נעילת פרק בחיים - זה אירוע שאנחנו התלמידים מארגנים וחוגגים לבד, בלי ההורים ורק עם החברים".

 

גם עידן מזרחי מחברת "קונספט פרום" שמארגנת נשפים מביע תקווה כי יהיה אפשר לקיים אותם השנה: "אנחנו אופטימיים ודאגנו לאולמות גדולים שיאפשרו ריחוק בין התלמידים, למשל אולם עם 400 מקומות ישיבה עבור 170 תלמידים". לדבריו, "אין הבדל בין חתונה לבין נשף שכבתי באולם, להיפך - הסיכון בקרב בני 18 קטן הרבה יותר".


פורסם לראשונה 07/06/2020 16:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סקאי הפקות
נשף סיום
צילום: סקאי הפקות
מומלצים