שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    "לא כדאי להיות עצמאי בישראל"

    הוא סגר את המסעדה שלו בהרצליה בעקבות משבר הקורונה ועכשיו, יניב בנישטי, יוצא במסר לעצמאים בישראל: "מה שנשאר בכיס לא שווה את כאב הראש ואת הלחץ של להיות עצמאי בישראל"

     

    צפו - בעל מסעדה ממליץ: "לא כדאי להיות עצמאי בישראל"

     

    "עקב מצב הקורונה בעולם וחוסר התחשבות מצד הממשלה נאלצנו לסגור את המסעדה. לכל שאלה או עצה למה לא כדאי להיות עצמאי בישראל תתקשרו אלי" - כך נכתב על השלט שתלה יניב בנישטי על חלון המסעדה שלו, מסעדת סלטוס בהרצליה, אותה הוא נאלץ לסגור בימים אלה בעקבות משבר הקורונה.

     

    "הגעתי למצב שבו או שאני קונה עוד מוצרים למסעדה בכסף האחרון שיש לי או שאני קונה מצרכים לבית", סיפר בנישטי הבוקר באולפן ynet. "בתחילת מרץ כבר התחלנו להרגיש את הירידה, העבודה ירדה ב-80%. אני שולמן, כמו רוב העצמאים בישראל. למסעדה שלי יש מחזור של 140-150 אלף שקל בחודש, ואם נשאר לי בכיס 10,000 אלף שקל, זה נס. כשפותחים מקום צריך לשלם משכורות, ביטוח לאומי, מס הכנסה, חברת חשמל, ארנונה ומה שמרוויחים לא שווה את זה, לא שווה את כאב הראש ואת הלחץ".

    השלט שתלה יניב בנישתי מחוץ למסעדה (צילום: בן חורין צאלה )
    השלט שתלה יניב בנישתי מחוץ למסעדה(צילום: בן חורין צאלה )
     

    אז עצמאים לא עושים כסף בישראל?

    "אפשר להרוויח, אנשים עושים כסף ויש לי חברים שעושים כסף, אבל זה קשה. אתה צריך שיהיה לך הרבה קפיטל בכיס. אם אין לך כסף בכיס אז אתה צריך להיות ממש תותח במה שאתה עושה, אחרת אתה פשוט מבזבז זמן".

     

    המדינה שכחה אתכם בחודשים האלה? הפקירה אתכם?

    "כן, אין ספק, המדינה הפקירה אותנו וזרקה אותנו לכלבים. את המענק הראשון לא כל אחד מקבל: אם הכנסת מעל 20 אלף שקל בחודש אתה לא זכאי".

     

    המסעדות נפתחו לפני כשבוע, המוני בני אדם נוהרים לבתי הקפה למסעדות. אצלך זה לא קרה?

    "כמות האנשים שמגיעה להרצליה פיתוח ירדה בחודש האחרון, גם בשחרור המסעדות ירדה בלפחות 50% בכמות האנשים. בתקופת הקורונה היא ירדה ב-80% מכמות האנשים. היום יש חנייה בשפע, ולפני הקורונה ביום רגיל לא הייתה חנייה ואנשים עמדו בתור. היום אין אנשים. חצי מהבניין שהמסעדה שלי נמצאת בו לא מאוכלס, כמה משרדים סגרו את העסק וגם המסעדות מקדימה לא מאוכלסות. החניון למטה שומם".

     

    אז מה המסר שלך למי ששוקל לפתוח מסעדה?

    "קודם כל תהיה שף טוב, אם אתה לא שף טוב, אתה צריך להיות תותח בניהול. אם אתה לא תותח בניהול, השף יכול לעשות לך נזקים. אם אין לך לפחות פי שניים, פי שניים וחצי כסף ממה שאתה הולך להשקיע, אל תחשוב אפילו לפתוח. גם אם אתה רואה עתיד וגם אם אתה תותח, קח בחשבון שאתה לא רואה שקל, כולם יאכלו לך את הכסף. רק הריביות בבנק אוכלות לי לפחות 4,000 שקלים בחודש. העמלות של סיבוס, תן ביס או וולט לוקחות לי לפחות עוד 20 אלף שקלים בחודש. כולם רוצים את הכסף שלך".

     

    ומה היה לפני הקורונה?

    "לפני הקורונה, עשינו כסף, חייתי נורמלי. שילמתי את החשבונות ושילמתי כל מה שצריך. אבל כשהגיעה הקורונה אז בחודש הראשון עוד היה סבבה, בחודש השני עוד סחבנו ובחודש השלישי הספקים כבר רצו כסף. אמרו לי שאם אני לא מביא לי כסף, אין סחורה. ואני, אין לי כסף, אין לי אוכל הביתה".

     

    מה המסר שלך לישראל כץ, שר האוצר?

    "קודם כל שישחרר כסף לעצמאים, לאלה שיכולים להוכיח שאין להם מאיפה להביא. לי, אין לי מאיפה להביא. אין לי דוד עשיר ואין לי סבא שהשאיר לי דירה בתל אביב. אני נולדתי למציאות מסוימת ואני מנסה לשפר את המציאות הזאת, אבל קשה, קשה מאוד. אם הממשלה הזאת לא תעזור ולא תשחרר כספים ותיתן בונוסים לפתיחת עסקים, זה הסוף של העצמאים". 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: בן חורין צאלה
    "לא כדאי להיות עצמאי בישראל"
    צילום: בן חורין צאלה
    מומלצים