שתף קטע נבחר

הפילה שהתפוצצה מזעזעת את הודו

חקלאים בהודו נוהגים להטמין חומרי נפץ בתוך פירות כדי להפחיד חיות בר ולהרחיקן מהגידולים. פילה שמתה בייסורים בגלל אגוז קוקוס ממולכד הקימה זעקה של ספורטאים וידוענים מבוליווד – ועוררה קמפיין שנאה נגד מוסלמים

משטרת הודו עצרה אדם אחד – עובד במטע – ומנהלת מצוד אחרי שניים נוספים אחרי שפילה בהיריון נהרגה כשאכלה אגוז קוקוס שבו הוטמן חומר נפץ. מותה של הפילה זעזע בימים האחרונים רבים במדינה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

הודו סערה פילה נהרגה חומר נפץ פיל (צילום: AFP)
הפילה בנהר בהודו. לא יכלה לאכול ולשתות(צילום: AFP)

הפילה מתה בייסורים בשבוע שעבר במדינת המחוז קראלה שבדרום הודו, והיא רק הקורבן האחרון בשורה של קורבנות בחיכוך ההולך ומחמיר בין עולם הטבע ההודי לבין בני האדם. עוד ועוד צמחייה בהודו נכרתת ונעקרת בשנים האחרונות כדי לאפשר התרחבות של שטחים עירוניים. בסרטון וידאו שנעשה ויראלי ועורר זעזוע בגולשים נראית הפילה עומדת בנהר במשך שעות כשפיה וחדקה פצועים קשות. היא נראית בו נחלשת לאטה.

 

העצור הראשון בפרשה, שזוהה כפ. ווילסון, נעצר ביום שישי. לפי החשד, הוא הניח בכוונה בגבולות המטע פירות שבתוכם חומר נפץ כדי לגרום לבעלי חיים – בעיקר חזירי בר – להתרחק מהמקום. "האיש הודה שהוא וחבריו השתמשו באגוזי קוקוס שאליהם הוחדרו חומרי נפץ כדי לפגוע בבעלי החיים", סיפרו ברשויות. שני שותפיו למעשה טרם נתפסו כאמור. אם השלושה יורשעו, עשויות להיגזר עליהם שבע שנות מאסר בגין הריגת הפילה. לפי חוקי הודו, פילים הם חיה מוגנת.

הודו סערה פילה נהרגה חומר נפץ פיל (צילום: AP)
בת 15. הפילה ההרה לפני מותה(צילום: AP)

מחקירת הרשויות עולה שאת "פצצות הקוקוס" הניחו העובדים בשבוע השני של חודש מאי. לא ברור מתי בדיוק צרכה הפילה בת ה-15 את הפרי, אבל היא נמצאה פצועה ב-25 במאי, ויומיים אחר כך מתה. הפגיעה הקשה שנגרמה לפה שלה לא אפשרה לה לאכול או לשתות במשך כמה ימים.

 

שימוש בפירות שאליהם הוחדרו חומרי נפץ וחזיזים כפיתיון לחיות בר המאיימות על גידולים ועל בתים הוא מנהג נפוץ בקרב חקלאים ברחבי הודו, אבל האירוע האחרון עורר זעם חריג ברשתות החברתיות. גם כמה ספורטאים מפורסמים וידוענים מתעשיית הסרטים של בוליווד גינו את המעשה וקראו להעניש בחומרה את האחראים לו.

הודו סערה פילה נהרגה חומר נפץ פיל (צילום: AFP)
התנצלות בפני הפילה בבית ספר בהודו(צילום: AFP)

האירוע עורר גם סערה גזענית: כמה אישים הינדים מהימין הקיצוני הפכו את מותה של הפילה לקמפיין שנאה נגד מוסלמים, וטענו – טענת כזב – שהקהילה המוסלמית היא האחראית להרג הזה. הינדים רבים מהימין הקיצוני טענו ברשתות החברתיות כי חומר הנפץ יועד מלכתחילה לפגוע בפילים, ולא בחיות אחרות, משום שחיה זו היא התגלמות האל גנש, האל ההינדי שלו לפי המסורת יש ראש-פיל. חברים במפלגת השלטון של ראש הממשלה נרנדרה מודי, בהם שר הסביבה פרקש ג'בדקר, אף טענו שהאירוע התרחש במלפוראם, מחוז שבו רוב מוסלמי, אבל בפועל הוא אירע במחוז פלקד, כ-80 קילומטרים משם.

 

בהודו חיים כ-30 אלף פילים, אבל ההתרחבות האורבנית מגבירה את ההתנגשות בינם לבין בני האדם. בשנים 2019-2014 נהרגו כ-2,360 בני אדם בהתקפות של פילים נגדם. באותה תקופה נהרגו כ-510 פילים, בהם 333 שהתחשמלו ו-100 שמתו מציד או מהרעלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מתנצלים בפני הפילה בבית ספר בהודו
צילום: AFP
מומלצים