שתף קטע נבחר

צילום: AFP

הראשונה בעולם: ניו זילנד ניצחה ומסירה את סגר הקורונה

רה"מ ג'סינדה ארדרן הודיעה שאין עוד מקרים פעילים של הנגיף במדינה: "פצחתי בריקוד קטן, הבת שלי הצטרפה". מעכשיו אין הגבלות קהל, המלונות חוזרים לפעילות מלאה ואפשר לבוא לאצטדיון לצפות בראגבי. "תודה לך, ניו זילנד", אמרה ארדרן, שמתחזקת לקראת הבחירות בספטמבר

ניו זילנד הפכה הבוקר (יום ב') למדינה הראשונה בעולם המכריזה כי חיסלה את נגיף הקורונה בתחומיה וכי היא מסירה את כל ההגבלות שהוטלו במסגרת המאבק בו למעט הבקרה המוגברת בגבולות. ראש הממשלה ג'סינדה ארדרן הכריזה כי מעתה אפשר לקיים אירועים ציבוריים ופרטיים ולהשיב לסדרה את פעילות בתי העסק, בכלל זה בענף המלונאות. "העבודה לא הסתיימה, אבל אין ספק שזה ציון דרך משמעותי", אמרה ארדרן, "תודה לך, ניו זילנד".

 

העולם והקורונה – דיווחים אחרונים:

ניו זילנד ראש הממשלה ג'סינדה ארדרן מכריזה הסרת סגר נגיף קורונה (צילום: AP)
רה"מ ארדרן, הבוקר. "אנחנו מוכנים"(צילום: AP)

ניו זילנד, מדינה שבה חיים כחמישה מיליון תושבים, יוצאת מהמגפה בשעה שכלכלות גדולות כגון ברזיל, בריטניה, הודו וארה"ב עדיין נמצאות בעיצומה. חיסול הנגיף במדינה התאפשר הודות להגבלות שנאכפו במשך 75 ימים, בכלל זה כללי-סגר נוקשים שיושמו במשך שבעה שבועות ושבמסגרתם נסגרו רוב בתי העסק ורק לעובדים חיוניים הותר לצאת לעבודה.

 

"היום, אחרי 75 ימים, אנחנו מוכנים", הכריזה ארדרן במסיבת עיתונאים. ארדרן הודיעה כי מחצות הלילה (בין יום שני לשלישי שעון ניו זילנד) יוסרו הגבלות הריחוק החברתי, וניו זילנד תעבור מכוננות בדרגה 2 לכוננות בדרגה 1. הביקורת המוגברת בגבולות תימשך, וכל אדם שייכנס לניו זילנד יידרש להיבדק כדי לוודא שהוא אינו מביא איתו את הנגיף.

 

לפי שעה אין בניו זילנד מקרים פעילים של קורונה, וזו הפעם הראשונה שהיא מוצאת את עצמה במצב כזה מאז שלהי פברואר. בסך הכול נמנו עד כה בניו זילנד 1,154 נדבקים ו-22 מתים מהנגיף.

ניו זילנד ראש הממשלה ג'סינדה ארדרן מכריזה הסרת סגר נגיף קורונה (צילום: AFP)
סיכויים טובים בבחירות בספטמבר. ג'סינדה ארדרן, היום(צילום: AFP)

ההודעה על הסרת ההגבלות התקבלה בשמחה גדולה בקרב התושבים, והפכה עד מהרה לנושא החם ביותר בקהילת הטוויטר המקומית. שמחה גדולה במיוחד הייתה לאוהדי הראגבי, שיוכלו כעת להגיע לאצטדיונים כדי לצפות במשחקי הפתיחה של אליפות הראגבי המקומית היוצאת לדרך בסוף השבוע הקרוב.

 

ארדרן סיפרה כי היא עצמה פצחה ב"ריקוד קטן" כשהודיעו לה שאין עוד מקרי קורונה פעילים בניו זילנד, וכי הפתיעה בכך את בתה בת השנתיים, נווה. "היא הופתעה והצטרפה אליי למרות שממש לא היה לה מושג למה אני רוקדת. היא נהנתה מזה בכל מקרה".

 

ראש הממשלה בת ה-39 זכתה לשבחים ברחבי העולם על האופן שבו הנהיגה את ניו זילנד בימי המגפה, ובחודשים האחרונים חל גידול בפופולריות שלה. לפי סקרים, גבוהים סיכוייה לזכות בכהונה שנייה בבחירות שייערכו בספטמבר. עם זאת, ממשלתה תצטרך להראות שהיא ערוכה ומוכנה למשימת ההחייאה של הכלכלה המקומית, שצפויה לשקוע במיתון.

 

מפלגות האופוזיציה בניו זילנד מתחו ביקורת על החלטתה של ארדרן להשאיר את ההגבלות על כנן זמן רב כל כך אף שמקרים חדשים של נדבקים בקורונה לא התגלו במדינה כבר יותר משבועיים.

  ()

הבוקר התייחסה ארדרן גם ל"בועת התנועה" שארצה מתכוונת להקים עם אוסטרליה: היא לא התחייבה ללוח זמנים בנושא זה, אבל הדגישה ששתי המדינות פועלות ליצירתה. "אנחנו צריכים לפעול כאן בזהירות", אמרה. "אף אחד לא רוצה לפגוע בהישגים שניו זילנד רשמה".

 

"בועת תנועה" היא רעיון שעוד ועוד מדינות ברחבי העולם בוחנות בשבועות האחרונים במסגרת הסרת הגבלות הקורונה בהן: בהיעדר אפשרות להיפתח לאזרחי העולם כולו, מדינות שונות מוצאות להן מדינה או שתיים שאיתן יש להן קשרים מיוחדים, ומסכמות איתן על מעבר חופשי-ברובו של אזרחים ביניהן – תוך שהן נשארות סגורות לשאר אזרחי העולם. ה"בועה" הזו יכולה לאפשר להן לחדש במידה רבה את הפעילות הכלכלית, ומצד שני להמשיך לעקוב באופן יעיל אחרי הנגיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ארדרן, היום. העבודה לא נגמרה
צילום: AP
מומלצים