שתף קטע נבחר

יותר בדואים נדבקים בקורונה: "בגלל חיבוקים ונשיקות בחג"

ביישוב חורה חשבו שהנגיף כבר מאחוריהם, אך אחרי חגיגות עיד אל-פיטר אובחנו יותר ויותר חולי קורונה. גם ברהט ובערערה סוגרים מוסדות לימוד ויוצאים למבצעי הסברה. "משפחות לא שמרו על הכללים בחתונות, מקווה שנייצב את המצב", אמר ראש העיר רהט

 

קופ״ח לאומית מתגברת את הבדיקות באזור חורה עקב ההתפרצות של נגיף הקורונה באזור (צילום: דוברות קופת חולים לאומית)
עמדת בדיקות ביישוב חורה(צילום: דוברות קופת חולים לאומית)

התפרצות הקורונה במגזר הבדואי נמשכת. לפי נתוני משרד הבריאות, חורה נותרה מוקד משמעותי של הנגיף ומספר החולים הפעילים בה עומד על 62 תושבים. אחרי שאתמול התגלו שמונה חולים חדשים, ושלשום עוד 10, שיעור הגידול בעיר הבדואית בשלושת הימים האחרונים עומד על 4.5%.

 

חבאס אלעטאונה, ראש המועצה, אמר כי שיעור ההדבקה חזר לגדול בגלל הזלזול בהנחיות במהלך החג. "לא חסכנו בהסברה, אבל בחזרה לשגרה התגלו מקרים בבתי הספר, ובהתייעצות עם משרד הבריאות החלטנו לסגור ארבעה בתי ספר. גם ככה שיעור הנוכחות נמוך במיוחד בגלל שההורים מסרבים לשלוח את ילדיהם".

 

ברהט, העיר הבדואית הגדולה בנגב, אובחנו עד כה 110 חולים (מתוכם 59 החלימו), ושיעור הגידול עומד על 11.1% בשלושת הימים האחרונים, עם 11 נדבקים חדשים שאובחנו. ראש העיר פאיז אבו סהיב אמר כי הסיבה לעלייה בתחלואה היא הקרבה בין התושבים בעיד אל-פיטר. "היה לי מאוד קשה לראות את הנתונים", אמר אבו סהיבן. "עשינו עבודה טובה מתחילת מרץ, והגענו למעט חולים מאומתים רק לפני 10 ימים. אחרי עיד אל-פיטר, זה התפרץ בגלל לחיצות ידיים, נשיקות וחיבוקים", טען. 

סניף הדואר ברהט ()
זלזול בהנחיות. מחוץ לסניף דואר ברהט

"אני מאמין שאנחנו צריכים לחזור לפעולות ההסברה ולאכיפה ברחבי העיר כדי לבלום את התפשטות המחלה", הוסיף ראש העיר שמקיים מדי יום הערכות מצב כדי להשתלט על המגיפה. "שמענו על משפחות שלא שמרו על ריחוק בחתונות, ואנחנו מנסים להנחות את החוגגים איך לקיים את האירועים הקרובים לפי הוראות משרד הבריאות. מקווה שנצליח לייצב את קצב ההדבקה עכשיו כשבתי הספר סגורים".

 

בעקבות אבחון החולים החדשים, 7 בתי ספר יסודיים, 6 בתי ספר על-יסודיים, ו-5 גני ילדים נסגרו ביישובים הבדואיים, בהם בית הספר היסודי אלפורעה ב' שבמועצת אל קסום, בחורה נסגר אשכול גנים ובתי הספר אל-ביאדר, אל-מוסתקבל, אל-מג'ד ואל-סאלם.

 

בכסייפה נסגרו התיכונים אל-פארוק ותיכון אל-מותנבי. בערערה נסגרו תיכון טומשין, בתי הספר אבו עראר, אבן חלדון ואל-נאג'ח, וכן הגנים אבן סינה, שכונה 7, שכונה 4 אל-מג'ד, שכונה 7 גן ב'. ברהט נאלצו לסגור את מקיף אל-נור, גן אל-רחמה (אליאקוט) ותיכון אל-אלמל.

 

סאלם אבו מדיעם, מנהל אחד מבתי הספר המקומיים, אמר כי ההורים בעיר חוששים לשלוח את ילדיהם ללימודים. "אנחנו מכינים את בתי הספר לפי הנחיות התו הסגול, ועושים כל מה שאפשר כדי להעלות את המודעות. התושבים מפוחדים, כשהיו פחות חולים שלחו את הילדים - ופתאום שוב יש עלייה. צריך ללמוד לחיות עם הנגיף".

 

ג'לאל אבו עראר (צילום: מכבי שירותי בריאות)
עבר מבית לבית. ד"ר ג'לאל אבו עראר(צילום: מכבי שירותי בריאות)

ביישוב ערערה המצב מדאיג לא פחות, עם שיעור גידול של חולים מאומתים בשלושת הימים האחרונים של 13.6% אחרי שעוד שישה נדבקים חדשים אובחנו. בסך הכל נדבקו שם עד כה 50 בני אדם, ו-23 החלימו. החקירה האפידימיולוגית של חולה שאובחנה לאחרונה העלתה מפגשים עם שלוש משפחות גדולות ביישוב ובפזורה, והוחלט לצאת למבצע בדיקות רחב היקף לעשרות תושבים באזור. 

 

ד"ר ג'לאל אבו עראר, רופא משפחה מטעם מכבי שירותי בריאות, עבר מבית לבית בערערה כדי לבדוק את מטופליו ולהסביר לתושבים כיצד לפעול. "הרמדאן הגדיל את כמות הנדבקים בקורונה", אמר אבו עראר. "עצם העובדה שאני מגיע לבתים מסיר את החשש מהבדיקות עצמן, אך היום יש יותר מודעות והקשבה לעומת ההתחלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים