שתף קטע נבחר

מאסר לגבר שהצית מגדל 5G: "גורם לקורונה"

במהלך משבר הקורונה פורסמו תיאוריות קונספירציה שקושרות את התפשטות הנגיף למגדלי 5G - דור 5 של רשתות הסלולר. בריטי שקרא על הנושא הצית מגדל סלולר ונשלח ל-3 שנות מאסר. בריטניה על התיאוריות: "פייק ניוז מסוכן"

בריטניה גזרה שלוש שנות מאסר על גבר שהצית מגדל 5G (הדור ה-5 של רשתות הסלולר), מכיוון שחשש שמדובר בטכנולוגיה מסוכנת שקשורה למגפת הקורונה.

 

במהלך משבר הקורונה פורסמו כמה תיאוריות קונספירציה שמצביעות על קשר בין רשתות 5G למגפת העולמית. לפי אחת מתיאוריות הקונספירציה הקרינה האלקטרומגנטית גורמת לתסמינים של הקורונה. טענה אחרת של המתנגדים לרשתות המתקדמות היא שהנגיף מתפשט במהירות במקומות שבהן נפרסה רשת 5G.

  (צילום: רויטרס)
מגדל סלולרי בהולנד(צילום: רויטרס)

מומחים ומדענים בינלאומיים דחו את הטענות של מתנגדי הרשתות. הם אמרו שהדור החדש של הרשתות לא מהווה סכנה לבני אדם, והדגישו כי התפרצויות גדולות של הווירוס נרשמו גם במקומות שאליהם הרשת טרם הגיעה. במהלך משבר הקורונה גם השרים בממשלת בריטניה נדרשו לסוגייה ואמרו שמדובר ב"פייק ניוז" מסוכן ושקרי לחלוטין.

 

מייקל וויטי בן ה-47 חיפש באינטרנט מידע על תיאוריות הקונספירציה שמצביעה על קשר בין רשתות ה-5G למגפה העולמית. לאחר החיפוש הוא הצית ארון תקשורת של מגדל סלולרי ששייך לחברת "וודאפון" בעיירה קירקבי במחוז מרסיסייד בצפון מזרח אנגליה. ההצתה בתחילת אפריל גרמה לנזק של 10,000 פאונד לפחות והשביתה את המגדל ל-11 יום.

  (צילום: רויטרס)
השחתה של מגדל 5G(צילום: רויטרס)
כשהשוטרים ערכו חיפוש בביתו של וויטי הם מצאו מדליקי פחמים. בחיפוש בטלפון הסלולרי שלו גילו החוקרים שהוא חיפש מידע על טכנולוגיית 5G. בטלפון הופיעו סרטונים של מגדלי סלולר אחרים באזור ליברפול. בחודש שעבר הרשיע בית משפט בליברפול את וויטי בהצתה.

 

לוויטי, שהתנדב בארגון צדקה, היו 29 הרשעות קודמות לפני ההצתה. בעבר הורשע בין השאר בתקיפה ובאחזקת נשק חם. בנוסף להצתה של וויטי הושחתו עוד 13 מגדלי 5G במרסיסייד. תיאוריית הקונספירציה הובילה להשחתת עשרות מגדלי סלולר ברחבי בריטניה. גם בהולנד הושחתו מגדלי 5G.

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

רשתות סלולר בדור 5 אמורות לאפשר העברת נתונים במהירות אדירה של כג'יגה אחד בשנייה, ברמת אמינות גבוהה וללא השהיה. לשם השוואה, רשתות דור 4 ודור 4.5 מאפשרות כיום העברת נתונים במהירויות של עד 600 מגה לשנייה.

 

כדי לפרוס רשת 5G אמינה נדרש מספר גדול בהרבה של אנטנות מאשר ברשת 4G, אולם הקרינה מאנטנות ה-5G היא עדיין קרינה בלתי-מייננת, והתומכים בפריסת רשת זו אומרים שעוצמת הקרינה תהיה פחותה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מגדל סלולר בהולנד
צילום: רויטרס
מומלצים