שתף קטע נבחר

גרמניה: הסיפוח מנוגד לחוק הבינ"ל. אשכנזי: חכו להחלטה

3 שבועות לפני תאריך היעד לתחילת סיפוח, הזהיר שר החוץ הגרמני בביקור בארץ: "כחברים של ישראל אנחנו מודאגים מהסיפוח, הוא אינו תואם את החוק הבינלאומי". אשכנזי, שנפגש איתו, הגיב: "תוכנית טראמפ היא הזדמנות מצוינת, אבל כרגע אין מפות. מצפה שלא יינקטו צעדים לפני החלטה ישראלית"

 

 

שר החוץ הגרמני הייקו מאס הגיע היום (ד') לביקור בן יממה בישראל ובירדן במטרה ללמוד את סוגיית החלת הריבונות ונפגש עם מקבילו גבי אשכנזי - שהתייחס במסיבת העיתונאים לסוגיית הסיפוח: "תוכנית טראמפ היא הזדמנות מצוינת. היא תתבצע בשיתוף פעולה מלא עם גרמניה ובדיאלוג עם שכנינו. ישראל רוצה שלום וביטחון. אנו מצפים שלא יינקטו צעדים לפני החלטה שלנו ושהפלסטינים יבינו שסירובם לא משרת את האינטרסים שלהם".  ynet העביר בשידור ישיר את מסיבת העיתונאים של מאס ואשכנזי.

 

מאס, שנשא גם הוא דברים, הביע את דאגת ארצו ממהלך הסיפוח, שצפוי להתבצע ב-1 ביולי: "כחבר של ישראל - אני מודאג. הוא לא תואם את החוק הבינלאומי. נמשיך לתמוך בפתרון שתי המדינות".

גבי אשכנזי ומקבילו הגרמני הייקו מאס (צילום: עמית שאבי )
אשכנזי ומאס(צילום: עמית שאבי )

 

לאחר מכן הוסיף אשכנזי: "קודם כל, כרגע אין מפות. בתוכנית טראמפ צוירה מפה קונספטואלית בקנה מידה גדול. יש הסכמה עם האמריקנים שצריך לתרגם את המפה לשטח; כלומר, היכן יעמוד כל בית, יישוב וכביש. אנחנו מכירים את השטח. גדלנו שם. המפה העתידית היא טכנית והיא תהווה בסיס להחלטה שתתקבל". 

 

גבי אשכנזי ומקבילו הגרמני הייקו מאס (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

גבי אשכנזי ומקבילו הגרמני הייקו מאס (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

השבוע אמרו גורמים במשרד החוץ כי ההערכה היא שסיפוח ישראלי לא יוביל לתמיכה גרמנית בסנקציות על ישראל, וכי לברלין אין כל כוונה להכיר במדינה פלסטינית. לדברי הגורמים, ייתכן שהסיפוח יוביל לפגיעה ברמת היחסים או ברמת הנכונות של הגרמנים לסייע לישראל בזירה הבינלאומית.

 

גרמניה תהפוך בחודש הבא לנשיאה התורנית של האיחוד האירופי ולחברה במועצת הביטחון, וקיים חשש שהיא לא תוכל להבליג על הפרות של הדין הבינלאומי, מה שיעמיד בסימן שאלה את המחויבות ההיסטורית שלה כלפי ישראל. ביקורו של השר הגרמני הוא הביקור המדיני השני בישראל מאז פרוץ משבר הקורונה, אחרי שמזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו ביקר בחודש שעבר.

 

על כך אמר אשכנזי: "אנו רואים זאת כהזדמנות לחיזוק יחסים עם האיחוד האירופי. אנחנו רוצים לקיים דיאלוג כמו שצריך להיות בין ידידים".

 

חלק מצעדי הענישה שעלולים לפגוע בישראל לא מצריכים קונצנזוס בקרב 27 חברות האיחוד. לפי ההערכות, הנזק העיקרי שייגרם לישראל יבוא במישור הבילטרלי ממדינות מערב אירופה - ועלול להוביל להכרה במדינה פלסטינית מצידן. אם אכן ישראל תספח חלקים מיהודה ושומרון, לפחות 10-8 מדינות באירופה שוקלות להכיר במדינה הפלסטינית. בישראל מעריכים כי צרפת, לוקסמבורג, בלגיה, אירלנד וספרד הן חלק מהמדינות.

 

אחר הצהריים נפגש מאאס גם עם שר הביטחון בני גנץ, שהודה לו על המעורבות האישית בהוצאת פעילות ארגון חיזבאללה מחוץ לחוק בגרמניה ועל המחויבות הממושכת שהפגין למאבק בגילויי אנטישמיות ואנטי ציונות.

 

על פי הודעת משרד הביטחון, גנץ אמר למאאס כי תוכנית השלום של הממשל האמריקני מהווה הזדמנות היסטורית שהוא רואה חשיבות בקידומה כחלק מדיאלוג בינלאומי רחב.

 

עוד נמסר כי גנץ הביע באוזני שר החוץ הגרמני את החשיבות בהובלת מדיניות תקיפה שתוודא את קיום הפיקוח ההכרחי שימנע מאיראן להשיג נשק גרעיני.

מאס צפוי להיפגש גם עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם שר הביטחון בני גנץ, בין השאר כדי להעמיק את שיתופי הפעולה בין המדינות. הוא ימשיך לביקור בירדן וייפגש גם עם בכירים פלסטינים. טרם ההצהרה, חתמו השניים על הסכם שלפיו גרמניה תתמוך במוזיאון "יד ושם" בכמיליון יורו בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
אשכנזי ומאס
צילום: עמית שאבי
מומלצים