שתף קטע נבחר

אלי בר זכאי הורשע בהמתה בקלות דעת של הנער אילון שלו-אמסלם: "השיל סממנים מוסריים"

הנהג שדרס למוות את הנער אילון שלו-אמסלם בן ה-13 בתל אביב הורשע בהמתה בקלות דעת. השופט בני שגיא דחה את טענותיו של אלי בר זכאי אחת לאחת, קבע כי שתה וודקה לפני התאונה ("אחי, אני סחי מאה אחוז") וגם הכשיל את בדיקת האלכוהול. על הנער כתב השופט: "פתיל חייו נגדע רק כי הנאשם היה 'חייב' לבלות"

 

 

אלי בר זכאי המית בקלות דעת בתאונה את הנער אילון שלו-אמסלם בן ה-13 לפני שנתיים בתל אביב. כך קבע הבוקר (יום ה') בית המשפט המחוזי בתל אביב. "התרשמתי כי הנאשם השיל מעצמו סממנים מוסריים כלשהם", קבע השופט בני שגיא שאימץ את העדויות של השוטרים שבר זכאי הכשיל את בדיקת האלכוהול.

הכרעת הדין של אלי בר זכאי בבית המשפט המחוזי תל אביב (צילום: באדיבות המשפחה, מוטי קמחי)
(צילום: באדיבות המשפחה, מוטי קמחי)

"אילון בן ה-13 עשה כל שצריך כהולך רגל, עת המתין בסבלנות למופע אור ירוק ברמזור בעודו על המדרכה, ופתיל חייו נגדע באופן הטרגי ביותר שניתן להעלות על הדעת", אמר השופט בני שגיא. "אך ורק כי הנאשם החליט שהוא 'חייב' לשתות, 'חייב' לבלות, 'חייב' לעלות על ההגה ו'חייב' לנהוג במהירות פרועה, משל הגעה למועדון 'שלוותה' תוך דקות ספורות עם רכבו הייתה בגדר צורך חיוני ודחוף שאין לדחותו".

 

לקריאת תקציר הכרעת הדין - לחצו כאן

לקריאת הכרעת הדין המלאה - לחצו כאן

 

עוד אמר כי "כך, באבחה אחת, הותיר הנאשם משפחה כואבת שאינה יודעת מזור, וילד נוסף - דניאל, שנפגע בתאונה, וספק אם מראה חברו הטוב שנהרג לנגד עיניו יניח לנפשו כל חייו".

זירת התאונה ברחוב רחבעם זאבי בתל אביב (צילום: תיעוד מבצעי מד
הרכב הפוגע בתל אביב לפני שנתיים(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)

 

 

בר זכאי הורשע גם בנהיגה במהירות מופרזת והשופט קבע כי שניים מעמודי הבטיחות נתלשו וכי המכונית ניזוקה קשות, "עמוד תאורה התעקם - הממצאים מעידים על מהירות גבוהה. לגבי שתיית האלכוהול - אני קובע שהוא שתה כוס וחצי וודקה לפני התאונה. אני דוחה את גרסתו התמוהה כי חברו ביקש לנהוג ברכבו. הנאשם לא רק שדחה את תחינת חברו שלא לנסוע אלא ביקש מחברו שיביא עוד כוס, באומרו 'אחי, אני סחי מאה אחוז'".

 

בית המשפט גם דחה את הטענה כי גורם חיצוני - צמיג תקול או כביש רטוב - הוביל לתאונה. "לגבי מהירות הנהיגה - עולה תמונה ברורה של נסיעה פרועה שאינה מתיישבת עם תנאי המקום על פי עדי הראייה".  

השופט הכרעת דין (צילום: מוטי קמחי)
"חייו של אילון נגדעו באופן טרגי". השופט בני שגיא(צילום: מוטי קמחי)

עוד קבע השופט כי "חרף הזהירות שבה נקטו הגיח מהסיבוב רכב בו נהג הנאשם ופגע בילדים. כתוצאה מהפגיעה הקשה הוטח אילון שלו-אמסלם. הנאשם החל בביצוע שורת פעולות שכל מטרותיו היו לחלץ עצמו ממעשיו לאחר התאונה. הוא הכחיש כי שתה אלכוהול וכי נהג בפראות ובמהירות מופרזת והכחיש כי שיבש הליכי משפט והציג נרטיב של חפות מוחלטת".

 

באוגוסט 2018 הוגש כתב אישום באשמת הריגה נגד בר זכאי (25) מירושלים, שדרס חודש לפני כן את שלו-אמסלם ופצע את חברו. הוא נאשם גם בחבלה חמורה, נהיגה בשכרות, הדחה בחקירה, שיבוש מהלכי משפט וניסיון להשמדת ראיה.

 

"בחנתי את הראיות ראיתי לקבוע כי האמת רחוקה להיות נר לרגליו של הנאשם הוא אימץ דפוס פעולה עבריינית גרסאותיו עוררו לפרקים תדהמה או גיחוך", קבע השופט שגיא, "דוגמה מאלפת ליכולתו למסור דברי כזב - בפתח חקירתו הוא השיב כי זכותו להיוועץ בעורך דין באביו אך התברר כי האב אינו עורך דין".

קובי ודקלה הורים של אילון שלו אמסלם ז
"אישיות מעוותת". דקלה וקובי, הוריו של אילון(צילום: מוטי קמחי)

 

קובי, אביו של אילון שלו-אמסלם, אמר לאחר הכרעת הדין כי "בית המשפט קבע בצורה ברורה שהכבישים אינם הפקר ושרישיון נהיגה אינו רישיון להרוג. מי שקטל בני אדם מקומו מאחורי סורג ובריח. אומנם העונש טרם נגזר, ושום עונש בעולם לא יחזיר את אילון ולא ימחק לדניאל את הטראומה, אבל זו לא הסיבה לא להילחם עד חורמה במעשים כאלה".

 

עוד אמר: "רק אם נפעל ביחד, ונגנה בחריפות, כפי שבית המשפט עשה היום, אולי יתרחש שינוי. אנחנו מצפים לסיים את המלאכה ולגזור על הנאשם את העונש המירבי כדי שמקרים כאלה לא יחזרו. הכביש והממטרות זוכו מכל אשמה. האדישות שלו לחיי אדם, האטימות המוסרית שלו, המשך השיבוש ואופן ניהול המשפט כולל העלאת טענות כוזבות - כל זה מלמד על האישיות המעוותת שלו. אנשים כאלה צריכים להיות שנים רבות מאחורי סורג ובריח".

 

דקלה, אמו של אילון, הוסיפה: "זה כאילו אדם היה לוקח אקדח ויורה לכל עבר ברחוב. צריך להפנים את זה. במקרה שהחינוך כשל, יש צורך בענישה מרתיעה. רק ככה יהיה שינוי. גם אחרי התאונה, כלום לא הזיז לנאשם. הוא ראה את הנערים מובלים לבית חולים, וכלום לא הזיז לו חוץ מהביטוח של הרכב. הכביש אשם, זה מה שהוא אמר".

 

התובע ארז ריכטנברג ועורך הדין בן צור מפרקליטות מחוז תל אביב ציינו: "בית המשפט הרשיע את הנאשם באחריות למותו של אילון שלו אמסלם ולפציעת חברו דניאל. הנאשם נהג במהירות ובפראות כשהוא שיכור והתעלם מאזהרות חבריו. לאחר התאונה הוא השיל מעצמו את מעטפת המוסר הבסיסית וביצע פעולות שיבוש חמורות כדי למלט עצמו מהדין".

 

"אני מסטול מת, תביא מים"

על-פי כתב האישום, ב-26 ביולי סיכמו בר זכאי וחברו שייסעו מירושלים לבילוי באזור המרכז. הם נסעו ברכב פורד של אחיו של הנאשם לדירת חבר בפתח תקווה ובדרך רכשו בקבוק וודקה "בלוגה" ומשקאות אנרגיה. בדירת החבר שתה בר זכאי לפחות כוס וחצי מהמשקה, ולאחר מכן תכנן להיפגש עם חבריו במועדון שלוותה בתל אביב.

 

אחד החברים הבחין שבר זכאי שתוי וסיכם איתו שיהיה נהג תורן כי לא שתה. "אתה לא תצא לשלוותה, אתה תגיע לשלוותה עם שלילה לכל החיים כפרה עליך", אמר לו. בר זכאי ענה לו: "אחי, אני אחרי בקבוק בלוגה לבד".

הלל דיוויס במחוזי בת
הציע לבר זכאי לאכול סוכריית מנטוס. הלל דיוויס(צילום: מוטי קמחי)

בסופו של דבר, נטען, עזב הנאשם את המקום שיכור ונהג למועדון. בשעה 1:08 הוא עבר ברחוב ש"י עגנון וחייג בטלפון הנייד. באותו עת חיכו שלו-אמסלם וחברו הקטין בצומת אבן גבירול על המדרכה לאחר שחזרו מבילוי בנמל. הם המתינו שהרמזור יתחלף, ובזמן שהמתינו התקרב אליהם בר זכאי במהירות גבוהה, תוך חריקת צמיגים וכשהוא מזגזג מצד לצד. במקום להאט הוא עלה על המדרכה ופגע בהם חזיתית. על פי כתב האישום, כבר לאחר התאונה ניסה בר זכאי לשבש את החקירה כמה פעמים.

 

בכתב האישום תואר כי בזירת התאונה, שוחח בר זכאי טלפונית עם חברו ואמר לו בלחש: "הלל תקשיב, אני מסטול מת, תביא לי מים... הבן אדם פה גוסס... תבוא לפה מהר..", במטרה להעלים את סימני האלכוהול מגופו באמצעות שתיית מים מרובים ככל הניתן, טרם בדיקת הינשוף המשטרתית לאיתור סימני אלכוהול.

זירת התאונה ברחוב רחבעם זאבי בתל אביב (צילום: תיעוד מבצעי מד
זירת התאונה(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)

זירת התאונה ברחוב רחבעם זאבי בתל אביב (צילום: תיעוד מבצעי מד
(צילום: תיעוד מבצעי מד"א)

בהמשך, ביקש מפקח עיריית תל אביב שנקלע למקום לשתות מים - וזה מסר לבר זכאי בקבוק מים בנפח ליטר וחצי. הנאשם שתה את כל תכולתו וביקש בקבוק מים נוסף, אולם הפקח חשד בו וסירב. בהמשך, על פי האישום, שוחח הנאשם טלפונית עם הלל וניסה להניעו למסור הודעת שקר, באומרו "הלל, תקשיב לי שניה. לא שתינו, אף אחד לא שתה, הכל בסדר תבוא לפה, פינו פה שני אנשים לבית חולים".

 

לאחר מכן, תואר בכתב האישום, ניסה הנאשם להקיא את תכולת קיבתו כדי לטשטש את סימני האלכוהול מגופו. משלא הצליח, עדכן הנאשם טלפונית את הלל, שבתגובה ייעץ לו לאכול סוכריית מנטוס על מנת לטשטש את סימני האלכוהול.

הכרעת הדין של אלי בר זכאי בבית המשפט המחוזי תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
עו"ד אורי קינן בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)

בעדותו במשפט בר זכאי טען ש"אמר בצחוק" ששתה בקבוק בלוגה, וכאשר נשאל על-ידי השופט: "מי אשם בתאונה? הסיבוב אשם?", השיב: "יכול להיות". "שתיתי מים כי נטו הייתי מיובש", אמר במענה לטענה כי ניסה לטשטש את בדיקת האלכוהול. לטענתו, הוא נסע באופן "רגוע וישר".

 

את בר זכאי מייצג עורך הדין אורי קינן, ועורכות הדין ג'ולי אזולאי ושיר צ'צ'יק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אלי בר זכאי בבית המשפט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים