שתף קטע נבחר

אירופה נפתחת, סין חוששת מגל שני

סין, שכבר הכריזה שניצחה את הקורונה, מודאגת מעלייה בנדבקים אחרי תקופה ארוכה ללא חולים. מוקד ההתפרצות: שוק אוכל בבייג'ינג. בהודו ודרום אמריקה מספר הקורבנות ממשיך לעלות. מדינות האיחוד האירופי יפתחו מחר את הגבולות, נשיא צרפת מקרון: "ניצחון ראשון על הנגיף"

 

סין דיווחה אתמול (יום ראשון) על 57 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה, כולם בבירה בייג'ינג. מדובר במספר הנדבקים היומי הגבוה בחודשים האחרונים, מה שמעלה חשש מגל שני של נדבקים בסין - בשעה שבמדינות אירופה מתכוננים לפתיחת הגבולות.

 

העלייה במספר הנדבקים הפתיעה את סין, שבה התפרצה המגפה בסוף השנה שעברה. היא כבר הכריזה שניצחה את הנגיף, בזכות הגבלות סגר חמורות שבהמשך אומצו על ידי מדינות רבות בעולם. במשך שבועות ארוכים כמעט שלא אובחנו נדבקים חדשים. 

שוק מזון בסין נסגר עקב הקורונה (צילום: רויטרס)
שוק האוכל בבייג'ינג נסגר בגלל הקורונה(צילום: רויטרס)
 

העלייה בנדבקים בסין מראה את הקשיים שאיתם יתמודד העולם במאבק העתידי נגד הנגיף. לא רק בסין מודאגים וחוששים מגל נוסף של נדבקים. באיטליה מתמודדים עם התפרצות קטנה, ובאיראן ובהודו מדווחים על עלייה במספר המתים והנדבקים. בדרום אמריקה הנגיף ממשיך להתפשט.

 

בייג'ינג ערכה בדיקות נרחבות לגילוי קורונה אחרי שנחשף של-36 מ-57 החולים היה קשר לשוק אוכל בבירה. העיר מיהרה לנקוט צעדים שיאטו את התפשטות הנגיף. היא פרסמה הגבלות על נסיעות, סגרה את השוק, שלחה שוטרים לרחובות והטילה סגר על בתים בסמוך לשוק. יותר מ-10,000 תושבים באזור כבר נבדקו. 

שוק מזון בסין נסגר עקב הקורונה (צילום: AFP)
בייג'ינג שלחה שוטרים לאזור ההתפרצות(צילום: AFP)
 

איראן, המדינה במזרח התיכון שנפגעה מהקורונה קשה מכולן, דיווחה אתמול על יותר מ-100 מתים חדשים – הפעם הראשונה מזה חודשיים שיש יותר ממאה מתים במדינה. החודש אמר נשיא איראן חסן רוחאני שלמרות העלייה במספר החולים והמתים אחרי הסרת הסגר, לאיראן "אין ברירה" והיא חייבת להחזיר את הכלכלה לחיים.

 

ברומא דיווחו על שתי התפרצויות קטנות שבהן נדבקו 109 איש וחמישה מתו. 15 מהנדבקים היו בבניין נטוש שאליו פלשו אזרחים. "הווירוס לא מאבד את הזיהומיות שלו, הוא לא נחלש, אסור לנו להיות לא מוכנים", אמר רניירי גררה, סגן מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי. "התפרצויות זעירות שכאלה הן בלתי נמנעות, אך הן מוגבלות בזמן ובמרחב שלהן. היום יש לנו את הכלים לאתר אותן ולבודד אותן".

  (צילום: AP)
בבית חולים בטהרן(צילום: AP)
 

יותר מ-430,000 איש מתו מנגיף הקורונה ברחבי העולם. המקום שבו המגפה מתפשטת בקצב המהיר ביותר כרגע היא דרום אמריקה. היא מסכנת את מערכות הבריאות במדינות וגורמת למשברים פוליטיים: שר הבריאות של צ'ילה התפטר בסוף השבוע, בעקבות טענות שמספר הקורבנות גבוה בהרבה ממה שמדווחת צ'ילה. בברזיל מספר הקורבנות כרגע הוא השני בעולם אחרי ארה"ב. 

 

בארה"ב יותר מעשר מדינות – כולל טקסס ופלורידה – דיווחו בימים האחרונים על שיא במספר הנדבקים ליממה. העלייה הזאת מגיעה אחרי הפגנות ענק באמריקה, וברחבי העולם, על מותו של העצור השחור ג'ורג' פלויד. ההפגנות בעולם נמשכו גם אתמול: בברלין אלפים יצרו שרשרת אנושית. במקום להחזיק בידיים הם החזיקו סרטים צבעוניים, וכך עמדו בהנחיות שמירת המרחק.

קריאות בוז לעבר ראש העיר מיניאפוליס  ארה
הפגנה במיניאפוליס אחרי מותו של פלויד(צילום: gettyimages)
 

בניו דלהי מדווחים מדי יום על יותר מאלף נדבקים חדשים. המשבר גורם למחסור חריף במיטות בבתי החולים. "לא אכפת להם אם אנחנו נחיה או נמות", אומר קאשיש ג'אין, שאביו מת מהקורונה בזמן שהיה באמבולנס עם משפחתו. האמבולנס נסע ברחבי דלהי, והמשפחתה התחננה שבית חולים כלשהו יסכים לקלוט את האב.

 

בתי חולים בפקיסטן השכנה מסרבים לקלוט חולים שמגיעים לאשפוז. הממשלה מזהירה שעד סוף החודש הבא יהיו במדינה כבר יותר ממיליון נדבקים בסך הכול. משבר הקורונה באסיה גרם להשהיית תוכניות חיסונים, ובאזורים באפגניסטן התגלו חולי פוליו. בעבר אותם אזורים הכריזו שהם נקיים מהמחלה המסוכנת.

  (צילום: AP)
הודו. מחסור במיטות בבתי החולים(צילום: AP)
 

במדינות רבות באירופה המצב טוב בהרבה. בגרמניה, צרפת, בלגיה ויוון יפתחו היום את הגבולות לשאר מדינות האיחוד האירופי. אוסטריה תצטרף אליהן מחר. ספרד תפתח את גבולותיה לכל מדינות האיחוד – מלבד פורטוגל – ב-21 ביוני. נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר היום שהמדינה רשמה "ניצחון ראשון נגד הנגיף".

 

מקרון אמר שכל צרפת, כולל פריז, תוגדר היום כ"אזור ירוק" – מה שאומר שבתי הקפה והמסעדות בפריז יוכלו לארח את הלקוחות בתוך בתי העסק ולא רק בשולחנות מחוץ לחנויות.  


פורסם לראשונה 14/06/2020 23:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
התפרצות בבייג'ינג
צילום: רויטרס
מומלצים