שתף קטע נבחר

אדלשטיין מעוניין בעוד בדיקות: "לא רוצים להגיע לסגר נוסף"

שר הבריאות ביקר לראשונה מאז נכנס לתפקיד בבני ברק, אחת הערים שספגו פגיעה משמעותית מנגיף הקורונה, וברקע העלייה בנתוני התחלואה. אדלשטיין הדגיש את חשיבות הבדיקות: "יעזרו לקטוע את שרשרת ההדבקה"

 

 

 

שר הבריאות יולי אדלשטיין, ביקר היום (שלישי) בבני ברק והתייחס לעלייה בנתוני התחלואה בקורונה. הוא הדגיש את חשיבות הבדיקות לנוכח החשש מפני התפרצות גל שני: "בדיקות יעזרו לקטוע את שרשרת ההדבקה וכך נוכל להשאיר את המשק פתוח גם כשמספרי הנדבקים עולים לצערנו".

 

אדלשטיין נפגש עם ראש העיר, הרב אברהם רובינשטיין, בחמ"ל העירוני למחלמה בקורונה - חודש מאז כניסתו לתפקיד. בבני ברק, שהצליחה בשבועות האחרונים לצמצם באופן ניכר את התפשטות הנגיף, נרשמה הידרדרות בימים האחרונים ורמת התחלואה החלה לעלות. בעיר קראו לתושבים להמשיך ולהקפיד על ההנחיות ששיפרו את מצבה אחרי ימים שבהם הוגדרה כאזור מיוחד ואף היתה נתונה תחת סגר. 

 

"בני ברק היא אחת הערים שהכי נפגעו ממגפת הקורונה וניכר כי אוכלוסייתה הפיקה לקחים וברחובות נראים יותר אנשים עטויי מסכות מאשר במקומות רבים אחרים בישראל", אמר אדלשטיין. הוא הוסיף כי "גם ההיענות לבדיקות הסרולוגיות בקרב התושבים היא לא פחות ממדהימה - 98%. נוכל להיות יעילים עם שיתוף פעולה של הציבור, ופה בבני ברק זו דוגמה לאיך אוכלוסייה צריכה להתנהג. המספרים מדברים בעד עצמם. אנחנו לא רוצים להגיע לסגר נוסף וזו אחת המטרו שלנו".

יולי אדלשטיין בביקור במוקד מכבי בבני ברק (צילום: דוברות קופח מכבי)
"בדיקות יקטעו את שרשרת ההדבקה". אדלשטיין בביקור בבני ברק(צילום: דוברות קופח מכבי)

 

יולי אדלשטיין והרב אברהם רובינשטיין (צילום: מוטי קמחי)
אדלשטיין וראש העיר בני ברק(צילום: מוטי קמחי)

פרופסור איתמר גרוטו (צילום: מוטי קמחי)
פרופסור איתמר גרוטו(צילום: מוטי קמחי)

 

בסקירה של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה הכפוף לאגף המודיעין בצה"ל, נרשם שיעור גבוה של בדיקות חיוביות בעיר מזה כשבועיים וישנם כעת 264 תושבים שאובחנו כחיוביים לנגיף. השכונות המרכזיות בהן קיים ריכוז גבוה של חולי קורונה חדשים הן קריית ויז'ניץ, קריית הישיבה, גבעת סוקולוב, גבעת רוקח, רבי עקיבא, בן גוריון ואור החיים רמת אהרון.

 

מוקדם יותר היום התקיימה בעיר פגישת פיוס בין ראש העיר רובינשטיין למנכ"ל קופת חולים מכבי, פרופ' רן סער, שאמר בכנס לפני כחודשיים כי "לפי אינדיקציות שונות כ-38% מתושבי בני ברק חולים, שזה 75 אלף איש". סער אף הוסיף אז: "אני קורא מפה לכל הגורמים האחראיים להציב שם משטרה לקראת ערב הפסח, אחרת המצב יילך ויורע. אנו נמצא את עצמנו עם הרבה מאוד מתים בבני ברק אם לא ניערך".

 

ז'בוטינסקי מחלקת את בני ברק לשתיים (ללא קרדיט)
"לא רוצים סגר נוסף בעיר"(ללא קרדיט)

לאחר ההתבטאות, סערו הרוחות בעיר ואף החל חרם תושבים על קופת החולים, בטענה שהדברים גרמו להסתה נגד תושבי בני ברק. עסקני העיר אף טענו שהאמירות הובילו ללחץ ציבורי שהסתיים בהטלת הסגר.

  

שיא התחלואה בבני ברק נמדד ב-2 באפריל - 338 חולים. ב-31 במאי נרשם לראשונה מאז פרוץ המגפה יום ללא מקרי הדבקה חדשים.

 

מתחילת המגפה היו בבני ברק 3,088 חולים וכמות המחלימים עומדת על 2,760. עד כה נפטרו כתוצאה מהנגיף בעיר 47 בני אדם. על פי נתוני העירייה, בהשוואה כיום בין העיר לתל אביב, ישנם פערים משמעותיים: בשלושת הימים האחרונים נמצאו בבני ברק 18 חולים חדשים כשבתל הכמות היא 50. בשבוע האחרון נרשמו בבני ברק 98 חולים כשבתל אביב המספר עומד על 205. בעוד אחוז הגידול בבני ברק עומד על 0.6%, בתל אביב השיעור הוא 5.4%. רוב החולי החדשים בבני ברק הם ממוסדות החינוך. כמעט 70% מהם ילדים, משפחות וצוותי חינוך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות קופח מכבי
יולי אדלשטיין בבני ברק
צילום: דוברות קופח מכבי
מומלצים