שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

רופאים בכירים: "היה צריך לפתוח את הרכבת, לפני החתונות"

בריאיון לאולפן ynet ד"ר ערן רוטמן ופרופ' סיריל כהן מתחו ביקורת על מתווה החזרה לשגרה בצל הקורונה: "סדר החשיבה צריך להיות שונה, ברכבות ובאולמות הקולנוע יש שליטה". הם תקפו את "מדיניות ההפחדה" של מקבלי ההחלטות: "לא חוכמה סתם לפתוח, אך לא לסגור את המשק"

 

 

ד"ר ערן רוטמן, מנהל מחוז שרון-שומרון בקופת החולים כללית, ופרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר אילן, מתחו היום (ד') ביקורת על מתווה החזרה לשגרה בצל משבר הקורונה. "סדר החשיבה של מקבלי ההחלטות היה צריך להיות שונה - לפתוח את הרכבת ואת אירועי התרבות לפני קיום החתונות. במקומות האלה יש שליטה", אמרו בראיון לאולפן ynet.

 

נגיף הקורונה: סיקור נרחב ב-ynet:

המספר הגבוה מאז אפריל: 299 נדבקו בקורונה ביממה

האכיפה מתחדשת, נמשך הקרב על הפעלת הרכבת ואירועי התרבות

שר האוצר דורש לפתוח את הרכבת ולהציב יעד לפתיחת אירועי התרבות

 

פרופ' סיריל כהן דוקטור ערן רוטמן  (צילום: ירון ברנר, באדיבות הלית כהן)
"סדר החשיבה צריך להיות שונה". פרופ' כהן וד"ר רוטמן(צילום: ירון ברנר, באדיבות הלית כהן)

ד"ר רוטמן הסביר: "בכל המקומות האלה, באולמות התיאטרון והקולנוע למשל, ניתן לשלוט על סדרי הישיבה ועל כניסת האנשים, מודדים חום וכן הלאה. להבדיל, בחתונות ההמונים רוקדים ביחד בצפיפות. ראינו את זה בבאקה אל-גרבייה, שם ההתפרצות החלה מחשיפת אנשים לחולה בחתונה".

 

פרופ' כהן הסכים עם הדברים: "צריך פה הרבה יותר שיקול דעת, זו לא חוכמה סתם לפתוח. מספרי התחלואה בקורונה הם תוצאה של מה שקרה לפני עשרה ימים או שבועיים. באמת צריך לפעול בצורה יותר מתונה והגיונית".

 

 

 

ד"ר רוטמן מתח כאמור ביקורת על התנהלותם של מקבלי ההחלטות: "בהתחלה הם פעלו מתוך מדיניות של הפחדה, מדיניות שלא הגיעה מהיבט של רציונל אמיתי. כששיטחו את עקומת התחלואה בארץ, ובאמת הייתה ירידה במספרים, זה נתן תחושה בקרב מקבלי ההחלטות של 'יואו, עשינו את זה', ואז בגדול פיזרו את כל הקבוצות של הגורמים הללו".

 

לדבריו, "כולם צריכים לשוב לחשיבה הגיונית ומנוהלת יותר של כל התהליך - בלי לסגור את המשק. להפך, צריך לפתוח את המשק ולאפשר לדברים להתנהל בצורה סדורה תוך שמירה על הכללים וכמובן תוך אחריות אישית של כולם".

 

-אתה אומר שנקלענו לקונספציה?

"אותו ציבור שמשוכנע בקונספציות, שיפסיק להסתכל על המנהיגים שלא מקפידים על ההנחיות, על כל אלה שחוגגים על גגות תל אביב", השיב ד"ר רוטמן, "ואז שיסתכל על עצמו וישאל: 'מה חשוב לי? למשפחה שלי? מה חשוב לי כדי לשמור על הסובבים?'. מדובר בשינוי החשיבה ובאחריות האישית של כל אחד מאיתנו. היא זו שתשנה את הקונספציה".

 

-בואו נאמר בכנות, אין אכיפה על הפרט.

"אולי היא צריכה להיות. אנחנו יודעים שמסכה מונעת משמעותית את סיכויי ההדבקה, ואנחנו יודעים שרוב ההדבקות קורות במקומות סגורים", ציין פרופ' כהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר, באדיבות הלית כהן
מימין: פרופ' כהן וד"ר רוטמן
צילום: ירון ברנר, באדיבות הלית כהן
מומלצים