שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

ראש העיר רהט: "אנשים מתביישים להודות שהם חולים"

בשיחה עם אולפן ynet, אמר ראש העיר פאיז אבו סהיבן, הנתון עצמו בבידוד, כי יינקטו כל הצעדים על מנת לדאוג שהסגר שהוטל על שתי שכונות בעיר, לא יהפוך לקולקטיבי: "נרכז את החולים בכמה בתים, לא ניתן שעיר שלמה תסבול בגלל קומץ"

 

 

 

 

ראש העיר רהט, פאיז אבו סהיבן, התייחס הבוקר (חמישי) בראיון לאולפן ynet להחלטה להטיל סגר על שתי שכונות בעיר בשל ריבוי מקרי קורונה, וציין כי חלק גדול מהתושבים רואים בנגיף מקור לבושה. אבו סהיבן, שנתון עצמו בבידוד זה שבוע בעקבות מפגש עם חולה מאומת, ציין כי יינקטו כל הצעדים הנדרשים על מנת לשמור על בריאות התושבים.

 

"הקורונה עדיין נתפסת ככתם עבור רבים. אנשים מתביישים להודות שהם חולים, מתביישים להיכנס לבידוד. אני רציתי להוות דוגמה לכולם ולהראות שאין שום בושה", אמר אבו סהיבן והוסיף: "המטרה שלנו בימים שלפני הסגר, היא לרכז את החולים בכמה בתים בשתי השכונות המדוברות, על מנת שלא להטיל סגר כולל".

 

50 ()
בעיר חוששים מסגר כולל. רהט

פאיז אבו סביהאן (צילום: בראל אפרים)
ראש העיר,פאיז אבו סהיבן(צילום: בראל אפרים)

התושבים מבינים את זה?

"כן. יש לחץ על אלה שאומתו לצאת לבית מלון מחוץ לעיר. הגענו להסכמה עם משטרת ישראל שאנחנו נרכז את התושבים המאומתים בארבעה בתים. משהו כמו 80 בני אדם בערך. נעשה זאת באמצעות משטרת ישראל שחייבת לאכוף את החוק בשתי השכונות האלה. אנחנו לא רוצים שעיר שלמה תסבול בגלל קומץ".

 

אז הכול בגלל תפישות מעוותות של בושה?

"כן. ככה זה נתפש אצל רוב האנשים במגזר. אני מקיים שיחות הסברה, ומנסה לקדם מודעות. אנחנו רוצים שאנשים ישתכנעו ולא יביאו לסגר כולל על כולנו".

 

מטפלים בכם כרגיל? אין אפליות?

"בהחלט כן. דין רהט כדין תל אביב. מטפלים מא' עד ת'. אבל עדיין החובה חלה על התושבים שצריכים להישמע לחוק".  

 

 

 
  

גם חבר מועצת העיר, יוסף אלרומלי, ציין כי התחושות בעיר קשות נוכח העלייה בשיעור התחלואה: "חייבים לבודד את החולים בבתים או להוציא אותם למלוניות. לא הגיוני לנקוט בענישה קולקטיבית בגלל מי שלא נשמעים להנחיות. ככה לא פותרים את הבעיה".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בטקס חילופי מנכ"לי משרד הבריאות למאבק העיקש בהתפשטות הנגיף, על מנת שלא לחזור להגבלות הגל הראשון, אשר שיתקו את המשק כמעט כליל: "המינימום שאנחנו צריכים להבטיח כרגע זה שאנחנו מיישרים בחזרה את העקומה, כי היא עולה. אנחנו נדון על כך בקבינט הקורונה ביום ראשון. אנחנו נעשה את הצעדים הדרושים להבטיח שהעלייה הזאת תיבלם.

 

"זה גם כולל סגרים, סגרים נושמים, שאנחנו נחיל מיד, וגם פעולות כלליות לאוכלוסייה. אין תחליף אלא לשנות את ההרגלים של הציבור. אם לא כן, ניאלץ לנקוט גם צעדים יותר תקיפים. אנחנו נמצאים בעליית תחלואה שאנחנו חייבים לעצור, ואנחנו נעשה את מה שדרוש, כפי שעשינו בתחילת הופעת המגפה בארצנו. זה מחייב כמובן גם פעולות כלכליות".

 

גם בתל אביב תוגברה פעילות ההסברה והאכיפה של תקנות משרד הבריאות. השוטרים חילקו לתושבים מסכות והפצירו בהם להקפיד על שמירת ההנחיות.

 

מאמש ועד הבוקר אובחנו עוד 111 חולי קורונה בישראל, המשך למגמת העלייה במספר הנדבקים שנרשמה בימים האחרונים. מנתוני משרד הבריאות עולה כי מספר החולים הפעילים כבר עולה על 4,000 ועומד על 4,092 חולי קורונה בישראל. בסך הכול מאז אתמול בבוקר אובחנו 257 חולי קורונה.

 

מהנתונים עולה עוד כי ביממה האחרונה לא נרשמו מקרי מוות מהנגיף, אולם מצבם של שלושה חולים הידרדר ומוגדר קשה, לצד חיבורם של שלושה חולים למכשירי הנשמה. מספר המונשמים בישראל עומד כעת על 32, ומספר החולים הקשים על 39. ביממה האחרונה נערכו 14,676 בדיקות קורונה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים