שתף קטע נבחר

השר טרופר: "בתי הקולנוע יכולים להיפתח מיידית"

שר התרבות והספורט בירך באולפן ynet על אישור המתווה שיאפשר קיום אירועים ומופעים תחת הגבלות, וציין כי למרות שמדובר בהיקף קטן מהמוכר, הוא ייתן מרווח נשימה לעובדים רבים שאיבדו את פרנסתם: "אנשי התעשייה שמחו על המתווה, אבל עדיין צריך לגלות אחריות"

 

 

 

שר התרבות והספורט, חילי טרופר, התייחס הבוקר (חמישי) באולפן ynet למתווה שיאפשר קיום אירועים עם קהל של עד 250 משתתפים, ויספק מרווח נשימה לעובדי התעשייה שנפגעו קשות בשל משבר הקורונה.

 

טרופר הדגיש כי כללי משרד הבריאות יישמרו בקפידה, ושהציבור ייצטרך ללמוד להתנהל בהתאם אם ברצונו להמשיך ולצרוך תרבות בתקופה כה מאתגרת.

 

איך זה יעבוד?

"ישראל כולה עדיין בשגרת קורונה וגם עולם התרבות והספורט יצטרך ללמוד איך להיות חלק מהשגרה הזו. זהו בוקר מרגש, עולם התרבות שקפא לפני שלושה חודשים מתחיל להפשיר והמופעים חוזרים באופן מיידי תחת מתווה מסודר שנבנה יחד עם משרד הבריאות והמל"ל. אירועים עד 250 משתתפים יכולים להתקיים באופן מיידי על פי הכללים, מי שרוצה מעל 250 ועד 500 משתתפים, ימצא כבר היום לינק באתר משרד התרבות שבו ניתן למלא טופס בקשה פשוט, מנכ"ל המשרד יעבור על זה ואם האירוע עומד בכל ההנחיות, הוא יאושר".

 

איך אמור תיאטרון הבימה לתפקד? כיסא כן, שניים לא? איך זה עובד?

"המתווה נבנה יחד עם התיאטראות ואולמות המופעים, הם מכירים את הנוהל מצוין. אולם יכול למלא עד 75% מתפוסתו, קבוצות חברים או זוגות שקונים כרטיסים יחד, נחשבים כמו קפסולה ויכולים לשבת אחד ליד השני. ביניהם לבין הקפסולה הבאה יש כיסא אחד פנוי, בכניסה יש מדידות חום, צריך לעטות מסכות ואין הפסקות במופעים. אין תור בכניסה כי כל הכרטיסים נרכשים באופן מקוון, אם מדובר במופעים גדולים יותר, תהיה כניסה בשעות נפרדות. נכון שזה לא כמו בכל יום רגיל ועדיין, גופי התרבות מברכים ושמחים עליו. אנחנו פותחים שערים לעולם שהיה סגור, מאפשרים לשחקנים לעלות על הבמה ונותנים להמון עובדים שוב הזדמנות להתפרנס".

ח
"עולם התרבות יצטרך ללמוד להתקיים בשגרת קורונה". חילי טרופר(צילום: אבי מועלם)
 

אומרים שאם המופעים קטנים מדי, המארגנים בעצם יפסידו כסף

"לא סתם התעקשנו שהמספר יהיה סביר, ברור שהיינו רוצים יותר, אבל צריך לנהוג באחריות. יש עלייה בתחלואה וצריך לאזן בין הרצון לשמור על הבריאות של כולם ובין לאפשר חיים סבירים שכוללים גם אירועי תרבות. אני חושב שהמתווה מאפשר את הדבר הזה. כמי שמאתמול בערב מדבר עם אנשי התעשייה, אני יכול לומר שרובם בירכו על קיום המתווה, כולל שאול מזרחי מהבארבי, שהיה שמח לארגן מופעים גדולים יותר ובעמידה".

 

איך זה באמת יעבוד במקומות כמו הבארבי?

"אנחנו בקשר גם עם הבארבי וגם עם זאפה, המתווה מתייחס גם אליהם. נכון שכרגע לא יהיו הופעות עמידה בבארבי, אבל יודעים להיערך שם למקומות ישיבה מסומנים מראש וקפסולות. זה האתגר שלנו והאחריות שלנו".

 

הפגנת זעם ענקית של עובדי תעשיית התרבות, האירועים ואומני ישראל מול משרד האוצר בירושלים (צילום: עמית שאבי)
מחאת אנשי תעשיית התרבות מול משרד האוצר(צילום: עמית שאבי)

מה עם הכדורגל?

"כרגע עדיין לא מתאפשר להכניס קהל לאיצטדיונים. ההחלטה בנושא תתקבל בדיונים מאוחרים יותר עם משרד הבריאות. אם לדבר בכנות, גם האירועים הקודמים שראינו בהם קהל שלא נשמע להנחיות מחוץ לאיצטדיונים, תרמו להחלטה".

 

יהיו פקחים שיסתובבו במקומות שיפתחו?

"במתווה נקבע שבעלי האולמות והמפיקים יוודאו מדידת חום, עטיית מסכות ושמירה על המקומות המסומנים. זה היתרון של עולם התרבות על תחומים אחרים בשדה הזה - האפשרות לפקח על הנעשה".

 

מה לגבי בתי הקולנוע?

"גם הם נפתחים באופן מיידי, או יכולים להיפתח. זה עולם מסחרי שיחליט מתי כלכלית יוכל לפתוח. שוחחתי עם חלק מהבכירים בתחום והם מתכוונים לפתוח את האולמות בתחילת יולי".

 

מה שלום הממשלה? הקואליציה?

"התפטרתי במסגרת החוק הנורבגי. ההתפטרות אמורה להיכנס לתוקף מחר. לגבי שאלת הממשלה, הרבה פעמים יש פה הגזמות. לא כל מחלוקת עניינית היא בהכרח משבר וזעם בין הצדדים. בונים פה ממשלה חדשה, רוב הזמן מתעסקים בעשייה. אני לא חווה את המלחמות האלה, אני עובד עם שר האוצר, שר החינוך ושר הבריאות שהם כולם מהליכוד, ולא מרגיש מתיחות. אני שומע את הביקורות, בסוף ניבחן במעשים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
חילי טרופר
צילום: אבי מועלם
מומלצים