שתף קטע נבחר

מקלטים לנשים מוכות, דירות לגברים מורחקים: תוכנית משרד הרווחה מול האלימות במשפחה

משרד הרווחה, שב-ynet נחשף כי קיבל בחזרה תקציבים למאבק באלימות במשפחה שנלקחו ממנו, מתכוון להשתמש כך ב-54 מיליון השקלים: יוסיף תקנים לטיפול בגברים אלימים, ישכנם בדירות שיקום ויקים עוד שני מקלטים לנשים נפגעות אלימות. השר שמולי: המצב החמיר, צריך עוד משאבים

 

 

על רקע הפרסום ב-ynet על לקיחת התקציבים למאבק בתופעת האלימות במשפחה והחזרתם, פרסם משרד העבודה והרווחה את השלבים הבאים ביישום התוכנית הבין-משרדית למאבק בתופעת האלימות במשפחה. לטובת הנושא הוקצו 54 מיליון שקל, מהם 20 מיליון שקל שהועברו כתקציב חירום לטיפול בתופעה.

 

הנתונים מתפרסמים לקראת הדיון המיוחד שיתקיים הבוקר (יום ב') ועדת הרווחה של הכנסת, שבמרכזו יעמוד נושא התוכנית הלאומית נגד האלימות במשפחה. בדיון צפויים להשתתף גם הוריה של מאיה ווישניאק, שנרצחה על ידי בן זוגה עמית אלמוג לפני כחודש.

הפגנת 'מצעד הנשים' נגד האלימות כלפי נשים בצארלס קלור תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
הפגנה נגד האלימות כלפי נשים בתל אביב בתחילת החודש(צילום: מוטי קמחי)

הפגנת 'מצעד הנשים' נגד האלימות כלפי נשים בצארלס קלור תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

במסגרת התוכנית הבין-משרדית, שעלותה כאמור תעמוד על 54 מיליון שקל, יתווספו תקנים נוספים לטיפול בגברים אלימים ויגויסו עובדות סוציאליות ל-10 תחנות משטרה נוספות. המשרד מתכוון להשקיע גם 4.6 מיליון שקל להקמת שני מקלטים נוספים לנשים נפגעות אלימות וילדיהן, ועוד חמישה מיליון שקל לטובת סל גמיש לרשויות המקומיות, שמיועד לסייע לנשים שנמלטו מבתיהן וזקוקות לסיוע מיידי כמו ביגוד, מזון, סיוע בשכר דירה, טיפול רפואי ורכישת מוצרים חיוניים.

 

במקביל, במשרד מתכוונים להשקיע עוד תשעה מיליון שקל בהרחבת הטיפול בגברים אלימים במרכזים לטיפול באלימות במשפחה ו-900 אלף שקל בדירות לגברים שקיבלו צו הרחקה מביתם, שם הם ישוכנו בתנאי שיחלו בטיפול. במקביל, המשרד נמצא בעיצומו של תהליך הקמת מרכזי חירום לטיפול באלימות במשפחה ברחבי הארץ, בהיקף של 12 מיליון שקל, שמקורם בתקציב של שנת 2019.

גילוי מצבה למאיה ווישניאק ז
גילוי המצבה של מאיה ווישניאק ז"ל(צילום: יריב כץ )

שר העבודה איציק שמולי. סבור שצריך למצוא פתרון לכולם (צילום: אבי מועלם)
השר שמולי(צילום: אבי מועלם)

עו
עו"ד גרא מרגליות(צילום: טל שחר)

מפת פשיעה אינפו קורונה אלימות במשפחה ()

אותם מרכזים צפויים לפעול לאורך כל היממה, שבעה ימים בשבוע, ויאיישו אותם עובדים סוציאליים, שוטרים ואנשי מקצוע נוספים שיוסמכו לטפל בנשים, ילדים וגברים שיבקשו סיוע. המרכזים גם יציעו הלנת חירום.

 

שר העבודה והרווחה איציק שמולי התייחס לתכנית ואמר: "הגיע הזמן להפוך את המשוואה – לא הנשים והילדים צריכים לחיות בפחד, אלא הגברים האלימים". עוד הוסיף שמולי כי "20 מיליון השקלים שהשגנו הם מענה חירום ראשוני לאור העלייה הדרמטית בכמות הדיווחים על רקע אלימות במשפחה. הם יאפשרו למשרד לעמוד ביעדים שהוגדרו לו השנה במסגרת התכנית הרב שנתית. חשוב לזכור כי היא גובשה ב-2017 אך מאז הצרכים גדלו והמצב החמיר. כדי להציל את הנרצחת הבאה הממשלה תהיה חייבת להעביר את המשאבים הנדרשים ואנחנו לא נרפה מכך בדיוני התקציב הקרוב".

 

בדיון בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות, בראשות ח"כ חיים כץ, אמר אריאל וישניאק, אביה של מאיה וישניאק: "לכל אחד שיש בבית בת צעירה, יש מאיה בבית ואף אחד לא חולם שיקרה לו מה שקרה לבת שלי. הכל מתחיל בחינוך בבית. צריך להבחין בין טוב לרע, אבל גם החוק בישראל צריך להשתנות - הרוצח צריך לשבת בכלא כל ימי חייו. לא ייתכן שהוא יוכל להשתחרר ולהקים משפחה".

 

מיכל גרא מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים: "משרד הרווחה פועל בכיוון הנכון, אבל המשאבים שמושקעים רחוקים מרחק גדול ממה שנקבע בהחלטת הממשלה בעניין וביחס לצרכים בשטח. עד מתי נזעק שהכתובת על הקיר? אנחנו דורשות שבתקציב הקרוב ישריינו לפחות 100 מיליון שקלים במסגרת התוכנית הלאומית למאבק באלימות נגד נשים. הגיע הזמן שהממשלה תשקיע את המשאבים הנדרשים כדי למגר את המגיפה המחרידה הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הפגנה נגד אלימות כלפי נשים
צילום: מוטי קמחי
מומלצים