שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

הקנס על אי-עטיית מסכה יוגדל, פקחים יתגברו אכיפה: סיכומי קבינט הקורונה

פקחים יתגברו את האכיפה וגובה הקנס על אי-עטיית מסכה במרחב הציבורי יעלה ל-500 שקל. במקביל, תיבחן חזרה לעבודה ב"קפסולות" וייבדקו היישובים הדורשים הכרזה על "אזורים מוגבלים". מוקדם יותר: בצה"ל אישרו שורת החמרות, בהן הגבלות על כנסים ואיסור שהייה במועדונים בחופשות

 

 

 

לאחר שהיום (ב') כינס ראש הממשלה בנימין נתניהו את "קבינט הקורונה" במטרה לדון בצעדים הנדרשים בטווח הזמן המיידי להמשך ההתמודדות עם המגפה - בהם גם שימוש באמצעים דיגיטליים - הוחלט לנקוט שורת צעדים.

 

ראשית, סוכם כי תוקם מנהלת אכיפה ארצית במשרד לביטחון פנים שתפקידיה יהיו הכוונה, הנחייה, תיאום ותכלול של כלל רשויות האכיפה.  כמו כן, גובה הקנס על אי-עטיית מסכה יעלה ל-500 שקל; האכיפה ברשויות המקומיות תתוגבר על-ידי פקחים ובנושא תתקיים פגישה עם השלטון המקומי בהשתתפות השר לביטחון פנים אמיר אוחנה, שר האוצר ישראל כץ, שר הפנים אריה דרעי וראש המטה לביטחון לאומי מאיר בן שבת.

 

במקביל, תתקיים בדיקה של רשימת היישובים הדורשים הכרזה על "אזורים מוגבלים" בכל מקרה שבו מזוהה עלייה בתחלואה - על-פי הפרמטרים שנקבעו. לגבי נושא ההגנה על אוכלוסיות בסיכון הוחלט על המשך בדיקות ומיגון במרכזים לקשישים. כמו כן, נציבות שירות המדינה תבחן את ההיתכנות של חזרה לעבודה ב"קפסולות".

 

הגברת אכיפת הגבלות הקורונה והיערכות המשטרה להמשך המאבק בנגיף (צילום: דוברות המשטרה)
שוטרים אוכפים את הגבלות הקורונה(צילום: דוברות המשטרה)

הגברת אכיפת הגבלות הקורונה והיערכות המשטרה להמשך המאבק בנגיף (צילום: דוברות המשטרה)
הקנס על אי-עטיית מסכה - 500 ש"ח(צילום: דוברות המשטרה)

ב"קבינט הקורונה" הוחלט גם לאשר את פעילות בתי הספר של החופש הגדול והקייטנות הפרטיות וכן הוחלט להיערך לתוספת של 2,000 מונשמים מקורונה ול-2,000 מונשמים ממחלות אחרות. בישיבה אמר נתניהו כי "יש לנקוט את כל פעולות המניעה הנדרשות כדי לא להגיע לתרחיש הייחוס".

 

"אנחנו עומדים בפני עלייה שיטתית בתחלואה", אמר נתניהו בפתח הישיבה. "אנחנו רואים את זה לא רק כאן, אלא רואים את זה לצערי, גם ברחבי העולם. מדינות שונות כבר נדרשות לכך, גם אנחנו בישראל.

 

"דרכי הפעולה האפשריות שנדון בהן – הגברה דרמטית של האכיפה, זה כולל גם את הגדלת הקנסות, מינהלת אכיפה ריכוזית תחת המשרד לביטחון פנים, ורתימת כל הכוחות וכוחות נוספים למשימת הפיקוח והאכיפה. הדבר השני זה שימוש בכלים הדיגיטליים. אנחנו יודעים שהנושא הזה הוא בעייתי, אבל מנגד אנחנו יודעים גם שהוא תרם לנו רבות לריסון המגפה, ונראה כיצד אנחנו יכולים להתגבר על הבעיות על מנת להשיג הורדה של התחלואה.

 

"הדבר השלישי הוא סגרים אזוריים, שזה כלי שאנחנו כבר נדרשים לו על מנת להימנע מסגרים רחבים כלליים, והנושא הרביעי הוא כל הקשור בהגבלת ההתקהלויות. מדובר בצעד מאוד חריף, אני מציע שנשקול אותו, נראה אם אנחנו נזדקק לו ומתי נזדקק לו, ויש לו כמובן השלכה על פעולות מסויימות שאישרנו אותן. נראה אם נזדקק להם".

 

רחובות (צילום: אבי מועלם )
(צילום: אבי מועלם )

 

 

צה"ל: בלי מועדונים בחופשות, הגבלות על כנסים וטקסים

היום, על רקע העלייה בתחלואה והחשש מהחרפה בקצב הנדבקים גם בצבא, אישרו הרמטכ"ל רא"ל אביב כוכבי וסגנו אלוף אייל זמיר בתום הערכת מצב עם חיל הרפואה, סדרת הגבלות חדשה על כלל המשרתים. עם זאת, יצוין כי לא תתקיים אכיפה בנושא ובצה"ל החליטו לבסס את ההנחיות על אמון בחיילים. אחר הצהריים הבהיר דובר צה"ל, תת-אלוף הדי זילברמן, כי "צה"ל עולה מדרגה ומחמיר את ההנחיות". יודגש כי צה"ל הוא הגוף הראשון שמחדש את החמרת ההנחיות.

 

על-פי התוכנית, הצבא יעבור לפעול של במתכונת 2-10-50-100, שלפיה על כלל החיילים לשמור על מרחק של שני מטרים זה מזה, דיונים יתקיימו בנוכחות של עד עשרה משתתפים וכנסים ייערכו במקומות סגורים עם עד 50 משתתפים ו-100 במקומות פתוחים. כמו כן, בחדרי האוכל תוגבל שוב הכניסה בו-זמנית ל-100 חיילים - להוציא אישורים חריגים לחדרי אוכל גדולים והמוניים, שבהם תוגבל הכניסה ל-250 חיילים בו-זמנית.

 

בנוסף, היקף הטקסים בצבא מצומצם החל מהיום ל-150 משתתפים בשטח פתוח, זולת מקרים חריגים שיאושרו במשורה. בשעות הקרובות יוחלט לגבי טקס סוף קורס טיס שייערך בימים הקרובים, וגם בו יחולו הגבלות וצמצומים. אין שינוי לגבי אימוני וזימוני המילואים מלבד 22 תעסוקות מבצעיות שבוטלו לגדודי מילואים בהחלטה שהתקבלה בשיא המשבר.

 

בשלב זה, יצוין, אין עוצר יציאות כפי שהיה בשיא המגפה, אך חיילים ביחידות סגורות הונחו להיערך עם שובם מהבית מחופשת סוף השבוע הקרובה, למצב בו יצטרכו לשהות בבסיס במשך חודש ימים ברציפות. כמו כן, חיילים ביחידות הסגורות ישובו מהבית למסגרת פלוגתית בלבד ורק לאחר חמישה ימים ישובו לפעול במסגרות רחבות יותר, כגדוד למשל.

 

בבסיסים פתוחים החיילים ימשיכו לצאת הביתה מדי יום אך יחזרו לעבוד בשיטת ה"קפסולות", לפי מתכונת מקומית שתיקבע על-ידי המפקדים, תוך מזעור המפגשים בין המשמרות. על כלל החיילים נאסר מאמש לנסוע ברכבת ישראל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח, לע"מ
בנימין נתניהו
צילום: חיים צח, לע"מ
מומלצים