שתף קטע נבחר

מוותרים על ביה"ס של החופש: "הבלגן חוגג, לא נסכן את הילדים"

קבינט הקורונה אישר את פתיחת מסגרות הקיץ מחרתיים, אבל עד כה שיעורי ההרשמה עומדים על כ-50% בלבד. "הסיכון שיידבקו לא שווה את זה", אמר אב לארבעה מת"א. אם לארבעה מרחובות תישאר איתם בבית: "לא ברור איך זה יעבוד, וכבר גובים את הכסף. יש הורים שמתים מפחד להוציא את הילדים"

 

קייטנה בבית ספר בשדרות (צילום: רועי עידן)
קייטנה בבית ספר בשדרות(צילום: רועי עידן)

ראש הממשלה ושרי קבינט הקורונה קיבלו היום (שני) את המלצתו של שר החינוך יואב גלנט לפתוח את בתי הספר של החופש הגדול לילדי הגנים ולתלמידי כיתות א'-ד''. במסגרת ההחלטה, הנחה השר גלנט על מספר שינויים בהפעלת בתי הספר, בניסיון למנוע מקרי הדבקה חמורים במוסדות החינוך.

 

כל קבוצה תמנה בממוצע 28 תלמידים, לעומת 35 בימים כתיקונם. בנוסף, פעילויות רבות יותר יועברו למרחב הפתוח, ככל שיתאפשר. מוסדות החינוך ישתמשו בתשתיות של השכבות הבוגרות - שאינן לוקחות חלק בבית הספר של החופש הגדול - על מנת לפזר בצורה נרחבת יותר את התלמידים במתקנים השונים. בנוסף, בתי הספר של החופש הגדול במועצות האזוריות יפעלו לראשונה בתוך יישובים, כדי לצמצם הסעות ופעילות במתחם מרוכז.

 

קורונה בית הספר של החופש הגדול משרד החינוך חינוך ()

קייטנה בבית ספר בשדרות (צילום: רועי עידן)
בית הספר של החופש הגדול(צילום: רועי עידן)

 

 

בתי הספר של החופש הגדול ייפתחו כאמור מחרתיים, אך ההיערכות של הרגע האחרון - לצד החשש מהידבקות בנגיף ושיעור האבטלה הגבוה - גרמה להורים רבים להסס ולא לרשום בינתיים את ילדיהם למסגרות. שיעורי ההרשמה נכון להיום עומדים על כ-50%. 

 

אחז אגם, אב לארבעה מתל אביב החליט לא לשלוח את ילדיו לבית הספר של החופש הגדול לאור העלייה בתחלואה. "במצב של חוסר ודאות לגבי המצב הבריאותי במדינה, אנחנו מעדיפים לא לסכן אותם בשביל שבועות בודדים במסגרת", אמר בשיחה עם ynet.

 

אחז אגם וילדיו ()
אחז אגם וילדיו

לדבריו, למרות הקושי בחודשים האחרונים בניהול הבית במקביל לעבודה כשהילדים לא היו במסגרות ולמדו דרך הזום, אגם אומר שהסיכון לא שווה את זה. "זה קצת יקשה, אבל יותר יקשה עליי אם הם יכניסו אותנו לבידוד או שהם בעצמם יחלו", אמר. לתחושתו, השינויים בהנחיות רק מגבירים את אווירת חוסר השליטה. "אף אחד לא חושב על איפה הילדים, כולם חושבים איפה הכסף. אם היו מקפידים על ההנחיות, אז לא היו כל כך הרבה הדבקות בבתי הספר כפי שאנחנו רואים בשבועות האחרונים".

 

גם עדי בן עמר, אם לשלושה מרחובות, החליטה לוותר על מסגרת הקיץ. "הבלגן חוגג. לא ברור לנו איך זה יעבוד, והם כבר גובים את הכסף לפני שאמרו מה בתכנית. זה יהיה בתוך הגן? יעבדו בקפסולות? צריך להביא אוכל מהבית? יש פה בלגן שלם שאף אחד לא מבין", אמרה בתסכול.

עדי בן עמר וילדיה ()
"מה נעשה חודשיים?" עדי בן עמר ומשפחתה

בן עמר ציינה כי היא גם לא יודעת עד כמה מקפידים על ההנחיות בבית הספר. "מישהו יכול להבטיח לנו שהצוותים ידאגו לזה? אין מספיק התארגנות בעניין", אמרה. "יש הורים שמתים מפחד מלהוציא את הילדים. הילדים כל היום בבית ואומרים שהבית ספר של החופש הגדול זה לא פתרון בשבילנו כי אנחנו רק מפחדים שידבקו".

 

בשל הסיכון המוגבר במשפחתה, החליטה עדי יחד עם בן זוגה להשאיר את הילדים בבית. "יש לי מחלות רקע רבות ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שהילדים יידבקו בגן ויביאו את זה הביתה", אמרה בן עמר שהאשימה את משרדי החינוך והבריאות בכך שלא מצאו פתרון למשפחות כמו שלה. "בינתיים, הילדים לא יכולים לצאת מהבית ולמשרד החינוך לא אכפת. מה נעשה חודשיים? כל מה שהם עושים זה לקום, לשחק במחשב ובטלפון ולראות טלוויזיה".

 

סיגל שפיץ טולדנו, אם לארבעה מגבעתיים ויו"ר ועד הגנים הארצית, מספרת שהורים רבים חשים חוסר ודאות לגבי ההתנהלות של בתי הספר של החופש הגדול בעת הקורונה. לאור נתוני התחלואה המעודדים בעיר גבעתיים, אמרה סיגל שלמרות הדאגה בקרב ההורים אחוזי ההרשמה בעיר דווקא גבוהים: "אני חושבת שמי שצריך מסגרת יירשם, ומי שיכול להרשות לעצמו להיות בבית לא יירשם. גבעתיים, מבחינת הקורונה, פחות מדאיגה. אז אני מניחה שיש לזה השפעה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים