שתף קטע נבחר

צילום: טל שחר, רויטרס

חנינה למסעדנים: יבוטלו קנסות קורונה

האם בית אוכל הוא חנות? התהייה המשפטית הזו הובילה להחלטת משרד המשפטים לבטל את הקנסות שניתנו למסעדות ובתי קפה מ-25 במרץ למשך חודש



מבצע אכיפת הנחיות הקורונה של משטרת ישראל בירושלים (צילום: אלכס גמבורג )
מבצע אכיפת הנחיות בירושלים(צילום: אלכס גמבורג )

 

קנסות הקורונה שניתנו על ידי המשטרה והרשויות המקומיות לבתי אוכל מ-25 במרץ ועד 25 באפריל - יבוטלו: כך נמסר הערב (יום ב') ממשרד המשפטים, בהחלטה שמהווה מעין חנינה - מבלי לכתוב זאת מפורשות.

 

כל העדכונים על נגיף הקורונה

 

בהודעה, שפורסמה מטעם המחלקה להנחיית התובעים מוסמכי היועץ המשפטי לממשלה, נכתב כי ההחלטה התקבלה בעקבות ספק משפטי שהתעורר באשר לשאלה אם האיסור לפתוח את בתי האוכל (מסעדות, בתי קפה וכו') בתקופה הרלוונטית נחשב לאיסור פלילי על פי התקנות.

 

 

 

בהודעה נאמר כי אמנם אין חולק על כך שהתקנות אסרו בתקופה זו לפתוח בתי אוכל, אלא שהשאלה המשפטית הייתה אם האיסור האמור נקבע כאיסור פלילי. "לאחר עיון ובחינה מעמיקים החליט המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, עו"ד שלמה (מומי) למברגר, כי הפרשנות הנכונה היא שבהתאם לנוסח תקנות שעת חירום האמורות, בתקופה שבין 25 במרץ ל-25 באפריל פתיחה של בית אוכל, אף אם בניגוד לתנאים שנקבעו בתקנות, אינה עבירה פלילית".

 

הם הסבירו כי לפי נוסח התקנות שהיה בתוקף אותה עת, ניתן היה לסבור כי המונח "בית אוכל" אינו נכלל במונח "חנות", שלגביה נקבעה עבירה פלילית. בעקבות זאת אמרו במשרד המשפטים כי על התובעים לבטל את הקנסות הרלוונטיים, והבהירו כי ההנחיה חלה גם על הקנסות שהוטלו על ידי המשטרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלו שלום
אכיפת הנחיות בשוק בירושלים
צילום: שלו שלום
מומלצים