שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי

"כאוס": הקרב על המבחנים באוניברסיטאות מבלבל את הסטודנטים

משרד הבריאות הורה לקיים בחינות מקוונות, אבל ראשי האוניברסיטאות מתנגדים. מי שנופלים בין הכיסאות הם הסטודנטים, שלא יודעים מה מצפה להם: "יש בלגן גדול, לא עדכנו אותנו"

 

 

מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי חתם היום (שלישי) על הצו האוסר לקיים בחינות פרונטליות במוסדות להשכלה גבוהה, אחרי ההחלטה שהתקבלה אתמול בקבינט הקורונה. לפי הצו, מוסד לא יקיים בחינות בנוכחות פיזית של סטודנטים, אך למרות האמור, ניתן יהיה לקיים בחינות כאלו בהתאם להוראות פרטניות שתקבע המועצה להשכלה גבוהה בהסכמת משרד הבריאות. הצו ייכנס לתוקף ביום ראשון הקרוב, ועד אז יתקיימו המבחנים כסדרם.

 

השר הממונה על ההשכלה הגבוהה, זאב אלקין, הודיע כי נענה לבקשת האוניברסיטאות וצירף החרגה למקרים מיוחדים, ואפשרות להיערך לצו שייכנס לתוקף ביום ראשון. עם זאת, סטודנטים רבים נותרו מבולבלים, במיוחד לאור ההתנגדות החריפה של ראשי האוניברסיטאות.

 

יהונתן בר מאוניברסיטת בן גוריון אמר כי הוא נמצא בחוסר ודאות: "מצד אחד התקבלה בקשתנו לקיים בחינות מקוונות, אבל ראשי האוניברסיטאות מתנגדים ואנחנו חוששים. אנחנו מצפים שייתנו פתרון, אנחנו לא צריכים לשלם את המחיר".

מה יהיה גורל הבחינות? (אילוסטרציה) (צילום: יריב כץ, "ידיעות אחרונות") (צילום: יריב כץ,
מה יהיה גורל הבחינות? (אילוסטרציה)(צילום: יריב כץ, "ידיעות אחרונות")

 

"הסיבה שהממשלה צריכה להתערב היא האטימות של המוסדות האקדמיים", המשיך בר. "נאלצנו לפנות לממשלה מכיוון שהרגשנו שהמערכת מסרבת לעשות שינויים ומסכנת אותנו. אף אחד לא יכול להבטיח לנו שלא נידבק.

 

"לפני המבחנים פתחו כיתות לתרגולים ובחנים, ובחלק מהמוסדות גילו שהיו סטודנטים נשאים. אם נגיע מאסות של סטודנטים ייכנסו מאות סטודנטים לבידוד, וכך בוודאי לא ניתן לסיים את הסמסטר", הוא מוסיף.

 

ח' מאוניברסיטת תל אביב אומר כי המסרים סותרים, והוא אינו יודע למה לצפות. "ביום שני מתוכננת בחינה, ואנחנו לא יודעים אם היא תהיה מקוונת או שתתקיים באוניברסיטה. חלק מהסטודנטים אמרו שנאמר להם על ידי המרצים שצריך להגיע לאוניברסיטה והבחינה תתקיים כרגיל, וחלק אומרים שתהיה מקוונת. אנחנו שומעים שיש ויכוח ושהאוניברסיטאות מתנגדות. כל המצב מתסכל ופוגע. יש חשש מהדבקות, ואנחנו מצפים שאנשי המקצוע יקבלו החלטות".

 

"תפסיקו להעביר מסרים סותרים"

שלומית צליק, סטודנטית בשנה השלישית לתזונה קלינית באוניברסיטה העברית, אמרה כי "הודיעו לנו שהמבחן הראשון יהיה מקוון, וזו מרצה מתחשבת שאכפת לה, אבל לגבי שאר המבחנים עדיין לא קיבלנו עדכון. יש בלגן גדול. לא עדכנו אותנו לגבי שאר המבחנים. יש כאוס מאוד גדול משום שהאוניברסיטאות הודיעו שהן לא מתכוונות לקיים את כל המבחנים באופן מקוון.

 

"אנחנו מצפים שהאוניברסיטאות יקיימו את החוק, ויפסיקו להעביר מסרים סותרים. הייתה החלטת קבינט – שיכבדו אותה. דברי השר אלקין מחזקים אותנו שאנחנו לא לבד מול השרירותיות של האקדמיה. אנחנו ממתינים ונמצאים בערפל כבד".

 

"מהתכתבויות עם המרצים, זה מרגיש שהם עצמם לא בטוחים מה הולך לקרות", מספר גם ניצן, סטודנט לרפואה. "אצלנו בפקולטה לרפואה נעשו מאמצים להעביר חלק מהמבחנים לעבודות או מבחנים מקוונים, אבל חלקנו לוקחים קורסים בפקולטות אחרות ונפגעים מחוסר האחידות.

 

הצו המורה על בחינות מקוונות

 

"סטודנט שנכנס לבידוד במבחן לא יוכל לגשת לשאר המבחנים ויידרש להמציא לו פתרון, למה בכלל להגיע למצב הזה? ההנהלה נצמדה בקטנוניות לנוהלי משרד הבריאות, כל עוד היו לטעמם, בטענה שהם מספיקים כדי להגן עלינו", מוחה ניצן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים