מאז הפך הסמארטפון לחברו הטוב של האדם, אנשים פחות ופחות עונדים שעון. מי צריך אביזר שיגיד לנו מה השעה כשבכיס יושבת המצאה שדיווח על השעה הנוכחית הוא רק אחת ממאות הפונקציות שהיא מספקת? ובכן, אף אחד לא צריך אבל יש מי שרוצה.
כתבות נוספות למנויי +ynet:
השנה היא 2020, מגפה משתוללת בחוץ, חצי עולם עובד מהבית ועדיין, יש לא מעט נשים וגברים שבוחרים לענוד שעוני יד . בואו נודה באמת, אף אחד לא זקוק לשעון כדי לדעת אם השעה כבר 17 ואפשר לסיים כבר את יום העבודה וגם אם נניח שיש כמה דינוזאורים שלא מסתובבים בעולם עם סמארטפון - שעון שעלותו 70 שקלים יכול לבשר להם מה השעה כעת בצורה מדויקת יותר מכל פטק פיליפ שעלותו חצי מיליון שקלים. בשורה התחתונה, שעון יד הוא כמעט תמיד אמירה אופנתית וביטוי לסטטוס כלכלי וחברתי. ממש כמו טבעת משובצת יהלומים, מדובר בתכשיט שממוקם באזור גלוי לעין, כזה שמבלי לומר מילה מעביר מסר, וכשמדובר בשעון יוקרה המסר הוא "חביבי, יש לי כסף והרבה ממנו".
"יקר ויוקרה הם מושגים סובייקטיביים. עבור אדם אחד שעון של חברת ראדו הוא שעון יקר, בעוד שעבור אחר הוא שעון זול", מסביר יניב שניידר ממגזין השעונים הישראלי WatchGuru. "מדובר למעשה ביכולת פיננסית אשר קובעת מהו פריט יקר עבור אדם מסוים. מעבר לכך, מדובר גם בגישה סובייקטיבית, משום שגם אדם עשיר מאוד יכול להרגיש שאלף ש"ח הם יותר מדי עבור שעון".
"כל שעון יקר הוא שעון יוקרתי, אולם חשוב לזכור שמחיר גבוה זה עניין יחסי. אני לא אוהב את המונח 'שעון יוקרה', כי המחיר לא בהכרח מעיד על טיב או איכות השעון. מאידך, שעון זול יכול להיראות כשעון יוקרתי, ומזה יש להיזהר", אומר עקיבא גוטהלף, מומחה בעל שם עולמי בתחום שעוני היד ובעל העסק "גוטהלף ע. שעונים".
14 צפייה בגלריה
תכשיט במקום גלוי לעין שמעביר מסר. שעוני יוקרה
תכשיט במקום גלוי לעין שמעביר מסר. שעוני יוקרה
תכשיט במקום גלוי לעין שמעביר מסר. שעוני יוקרה
(צילום: Shutterstock)
ברמת העיקרון, איכות ייצור ברמה גבוהה - כלומר חומרי גלם מעולים, חלקים שנעשים בעבודת יד וגימור מוקפד - אלה אבני היסוד שנחוצות לשם האבחנה בין שעון יד סטנדרטי לבין שעון יד יוקרתי ונוצץ.
כל שעון יוקרה מעוצב ומורכב בצורה אישית על ידי שען מומחה, ולא במפעל שבו אין תשומת לב לפרטים הקטנים. שעון כזה יעבור בקרת איכות מחמירה על פי תקנים דוגמת חותם ז'נבה או ארגון ה-COSC, המאשרים את דיוקו ואת רכיביו. ערכו ומידת יוקרתו לא ייקבעו רק לפי טיב חלקיו, אלא יכללו גם את תדמית השעון (איכות שירות, בקרה על משווקים ועמידה בסטנדרטים).
באופן פשטני, שעון מורכב משלושה חלקים משמעותיים - המנגנון, גוף השעון והרצועה - אך גם הם מורכבים ממספר רב של תת-מרכיבים. ככלל, ככל שלוקח יותר זמן לפתח את השעון או מרכיביו וככל שלוקח זמן רב יותר לייצר אותו - הרי שהוא יהיה יותר יקר ומכאן יותר יוקרתי: "אם נרצה לייצר סטנדרט מינימום לשעוני יוקרה, אזי לרוב יהיו להם מנגנונים שוויצריים, בעלי זכוכית ספיר-קריסטל (עמידה לשריטות) וגוף עשוי פלדת אל-חלד. כל אלה מבטיחים עמידות אסתטית ומכנית לאורך שנים", אומר שניידר ומוסיף, "אם קיים רק אמן אחד שיכול לבצע סוג של לוח (חוגה), ולוקח לו שנה לסיים עבודה של שעון אחד, אז ערך השעון ירקיע שחקים. לבל נשכח, יוקרה אינה רק תוצאה של מחיר - אלא גם של מחסור. כלומר, ככל שיש לך משהו נדיר ומבוקש יותר, הרי שהוא גם יקר יותר. מכיוון שמדובר בביקוש והיצע, ייתכן שדגם מסוים העשוי פלדה בלבד, יעלה יותר מאותו הדגם בדיוק אשר שילבו בתוכו זהב 18 קראט. איך זה ייתכן? היקף הייצור של דגם הפלדה קטן מזה של הדגם עם הזהב. זה יוצר מצב שבו יש פחות היצע ויותר ביקוש - והנה, זהב עולה פחות מפלדה".

המנגנון

בבסיסו הפונקציונלי, שעון נועד להראות לנו מה השעה. על כן, חברות השעונים המתמחות בייצור שעוני יוקרה שמות דגש בין היתר על העסקת יצרנים האמונים על המנגנון המכני של השעון, המורכב מחלקים קטנים המתפקדים ביחד בהרמוניה. מנגנון של שעוני יוקרה יאופיין בדיוק גבוה, אורך חיים ארוך במיוחד ומכניקה עדינה ומוקפדת. בנוסף, האחריות על השעון היא אחריות ארוכת טווח. רוב המנגנונים של שעוני היוקרה מורכבים ועדינים, וכתוצאה מכך, רק מומחים מורשים לטפל בשעון במקרה של תקלה. המנגנון ייוצר בדרך כלל בבית שוויצרי בסטנדרטים מוקפדים במיוחד, שאינם משמשים את שאר שעוני היד העושים שימוש במנגנון אוניברסלי, זאת כדי להבטיח מוצר אחיד המיוצר ברמה גבוהה.
14 צפייה בגלריה
עבודת יד בלבד
עבודת יד בלבד
עבודת יד בלבד
(צילום: Shutterstock)
גוטהלף מאמין שהמנגנון שמיוצר בשווייץ נחשב למוביל בקטגוריה זו. חשוב לשים לב כי על שעון שוויצרי יהיה כתוב Swiss made, בעוד ששעונים שמנגנוניהם יוצרו והורכבו מחוץ לגבולותיה של הארץ המדויקת בעולם יישאו את הכיתוב Swiss movement או Swiss parts/Swiss P. גם השעונים תוצרת גרמניה נחשבים מעולים ברמתם, ולאחר מכן ידורגו שעונים תוצרת צרפת, יפן, ספרד וארצות הברית, שנמצאים בדרגה פחותה מאלו שיוצרו בשווייץ ובגרמניה ונושאים את הכיתוב Made in בהתאמה לארץ הייצור. אם אין ציון של ארץ הייצור, ניתן להסיק בוודאות גבוהה שהשעון יוצר במזרח הרחוק.
עלות הייצור של מנגנון מכני (Mechanical movement) גבוהה באופן ניכר מעלות ייצורו של מנגנון קווארץ (Quartz). מנגנונים מכניים נחלקים לרוב לשני סוגים: מנגנון ידני ומנגנון אוטומטי, והכיתוב על גבי השעון הוא בהתאם (על שעון עם מנגנון אוטומטי ייכתב לרוב Automatic). קיימות דרגות שונות של איכות גם במנגנונים השוויצריים, הנחלקים למנגנונים טובים, טובים מאוד ומעולים. שניידר מסביר את כלל האצבע בהקשר זה: "מה שמייקר את המנגנון הוא פיתוח עצמאי (אין-האוס), פטנטים כאלה ואחרים, קושי בהרכבה, רמת גימור וקומפליקציות. בשורה התחתונה, ככל שמנגנון יכיל יותר פונקציות ויהיה קטן יותר - כך היצרן יצליח להביע עליונות מכנית".

גוף השעון

בתי השעונים מיוצרים מחומרים שונים, בהתאם למודל השעון. בשעונים יקרים הגוף עשוי מזהב או מפלטינה, ועל מכסה השעון יהיה כתוב במפורש Gold או Platinum. כמו כן, מאוזכרת מידת הקראט (14 או 18) של החומר שממנו עשוי בית השעון. בהקשר זה, על שעונים המצופים זהב כתוב Gold plated, אך ייתכנו גם כאלה שעשויים מטיטניום, שהיא מתכת יקרה ובעלת משקל קל. כמו כן, ישנם שעונים המיוצרים ממתכת אל-חלד ונושאים כיתוב Stailenss steel. 316 L, שנחשבת למתכת אל-חלד טובה שלא תחליד ותחזיק שנים רבות, כמו גם שעונים המיוצרים מאלומיניום, שאינם מחלידים ומשקלם נמוך וקל. שעונים שהוכנו מפליז, עופרת או סגסוגת (יישאו את הכיתוב Brass, Lead, Brass בהתאמה) נחשבים לפחות איכותיים.
14 צפייה בגלריה
בעת נקישה הזכוכית משמיעה צליל ייחודי
בעת נקישה הזכוכית משמיעה צליל ייחודי
בעת נקישה הזכוכית משמיעה צליל ייחודי
(צילום: Shutterstock)
צג השעון מוגן בזכוכית. בשעונים זולים ופשוטים מדובר לרוב בזכוכית פלסטיק (Plexi-Glass), אבל אם בשעוני יוקרה עסקינן מדובר בהכרח בזכוכית קריסטל, שמשמיעה צליל ייחודי בעת נקישה עליה בטמפרטורה קרה. לקריסטל יש שלוש קטגוריות איכות בסדר עולה, והן Crystal, Mineral crystal ו-Sapphire crystal. גם לזכוכיות יש רמות שונות של גימור, שהופכות אותן בין היתר ליקרות יותר או פחות. חלקן גם מגיעות עם ציפויים למניעת השתקפות.

הרצועות

רצועות טובות עשויות מעור בדרגות עיבוד שונות. שימו לב, כאשר על הרצועה רשום Genuine Leather, סימן שהיא עשויה עור אבל זה לא בהכרח מעיד על טיב החומר. רצועות מעור קרוקודיל/תנין (Crocodile), לטאה (Lizard) ונחש (Snake) הן היקרות והנחשבות מכולן. לעומת זאת, הדעות חלוקות לגבי רצועות גומי, בין אלה שטוענים כי הן לא איכותיות ברמתן לבין אלה שמציינים כי נכון להיום, השעונים היקרים בעולם מגיעים עם רצועות גומי, לרבות רולקס ופטק פיליפ.
"כשם ששאר חלקי השעון מיוצרים בסטנדרט עיצובי גבוה ובתשומת לב לפרטים הקטנים ביותר, כך גם רצועות שעוני היוקרה מיוצרים מחומרים עדינים, שמטרתם היא לא לפגוע בעור היד ולהתחכך באופן נעים על העור. כך גם אנשים הסובלים מעור הדוחה מתכות או עור אחר יוכלו ליהנות משעון יוקרתי, עם סטנדרט עיצוב גבוה ומבלי שעור הידיים שלהם ייפגע כתוצאה מכך", אומר שניידר.
14 צפייה בגלריה
לא לפגוע בעור הידיים
לא לפגוע בעור הידיים
לא לפגוע בעור הידיים
(צילום: Shutterstock)
ואחרי שהבנו ממה בעצם מורכב שעון יוקרה, חשוב לדעת איך לתחזק את כל היוקרה הזו, כך שהטיפול השוטף בשעון יוביל לחיסכון כלכלי ולא לחור כואב בארנק ובחשבון הבנק, "מומלץ לבצע טיפול תקופתי לשעון, בהתאם להמלצות היצרן או כשהוא מתחיל למהר/לפגר יתר על המידה (בדרך כלל עד 5-4 דקות בחודש נחשב לתקין)", מסביר גוטהלף. "מחירי הטיפול משתנים בהתאם למורכבות השעון והחלקים הנזקקים להחלפה. רצועות עור בארצנו החמה מוחלפות מדי עונה, ועל כן רצועות ממתכת נחשבות פופולריות יותר בשוק המקומי. יחד עם זאת, ההמלצה הטובה ביותר היא להשתדל שלא להיכנס עם שעון יוקרה למים, בין אם הוא עמיד או לא, שכן די בכך שהכתר נשאר פתוח וטיפה של מים יכולה לעשות נזק של אלפי שקלים".
לצד חברות השעונים שבוחרות לשמור על קו עממי, ישנן גם אלו שטרחו ועמלו על עיצוב מוקפד ואסתטי במיוחד, תוך התחשבות בטרנדים ומגמות אופנתיות. ועדיין, לא כל חברת שעונים נחשבת למותג של שעוני יוקרה. הנה כמה מהבולטות בשוק הנוצץ:
רולקס - עבור רבים נחשבת חברה שוויצרית זו לנושאת הדגל של שעוני היוקרה. חברת רולקס היא היצרנית הגדולה בעולם של שעוני יוקרה, עם למעלה מ-2,000 שעונים ביום והכנסה שנתית שמוערכות בכמעט 5 מיליארד דולר, מה שמקנה לה מקום של כבוד ברשימת המותגים היוקרתיים בעולם בדירוג מגזין "פורבס". טווח המחירים של שעון בודד מתחיל בכ-18 אלף שקלים ומטפס מעלה עד מיליון שקלים ויותר.
14 צפייה בגלריה
נושאת הדגל. רולקס
נושאת הדגל. רולקס
נושאת הדגל. רולקס
(צילום: Shutterstock)
קרטייה - קרטייה היא חברה צרפתית לייצור תכשיטים ושעוני יד, חברה בת של החברה השוויצרית רישמון (Richemont). מקורו של שם המותג במשפחת הצורפים קרטייה, אשר שליטתה בחברה הסתיימה בשנת 1964. למשפחת קרטייה היסטוריה ארוכה ומכובדת של יצירת תכשיטים לבני מלוכה ולידוענים, דוגמת בתי המלוכה של בריטניה, ספרד, פורטוגל, מונקו ועד רבים וטובים. טווח המחירים שמתחיל בכעשרת אלפים שקלים ועשוי להגיע עד למאות אלפי שקלים.
14 צפייה בגלריה
יצירת תכשיטים לבני מלוכה. שעון קרטייה
יצירת תכשיטים לבני מלוכה. שעון קרטייה
יצירת תכשיטים לבני מלוכה. שעון קרטייה
(צילום: Shutterstock)
אומגה - יצרנית שעוני יוקרה נוספת שבסיסה בשווייץ. זוהי אחת מחברות השעונים הוותיקות והמפורסמות ביותר בעולם, בין היתר בשל העובדה שאסטרונאוטים שנחתו על הירח ענדו שעוני אומגה. כמו כן, מאז 1932 אומגה הייתה אחראית על מדידות הזמנים ב-28 אולימפיאדות. טווח המחירים מתחיל בכעשרת אלפים שקלים ויכול להאמיר עד למאות אלפי שקלים.
14 צפייה בגלריה
בחירת האסטרונאוטים. שעון אומגה
בחירת האסטרונאוטים. שעון אומגה
בחירת האסטרונאוטים. שעון אומגה
(צילום: Shutterstock)
ברייטלינג - מותג העל השוויצרי ברייטלינג מוכר שעוני כרונומטר מעוצבים בעיקר עבור אנשי צוות אוויר, על אף שרובם נענדים כפריטי אופנה יוקרתיים וכסמל סטטוס. השעונים הללו מצוידים בלוח שעות גדול ביחס לזה של שעוני יד אחרים, על מנת לאפשר תצוגה ברורה של נתונים שונים (מעבר להצגת השעה), על כן הם גם כבדים מהמקובל. טווח המחירים מתחיל בכעשרת אלפים שקלים, ובדגמים מסוימים אף נושק למיליון שקלים.
14 צפייה בגלריה
לוח גדול באופן יחסי. שעון ברייטלינג
לוח גדול באופן יחסי. שעון ברייטלינג
לוח גדול באופן יחסי. שעון ברייטלינג
(צילום: Shutterstock)
טאג הוייר - המותג השוויצרי טאג הוייר נושא בתוכו חדשנות ושאיפה לאיכות, דיוק ומצוינות, בעיקר בהיבט הספורטיבי. בעקבות התכונות הללו הגיע לעולם שעון העצר המכני הראשון, שנחשב גם למדויק בעולם. טווח המחירים: מ-3,000 שקלים ועד לכ-30 אלף שקלים.
14 צפייה בגלריה
ספורטיבי. שעוני יוקרה של טאג הוייר
ספורטיבי. שעוני יוקרה של טאג הוייר
ספורטיבי. שעוני יוקרה של טאג הוייר
(צילום: Shutterstock)
הובלו - מותג שוויצרי צעיר יחסית מבין כלל המותגים של שעוני היוקרה. שעוני הובלו ידועים בעיצובם הייחודי ובטיב חומרי הגלם שמרכיבים אותם. הפרזנטור המוכר מכולם בהקשר של מותג זה הוא אצן העבר הג'מייקני יוסיין בולט. טווח המחירים: מכ-18 אלף שקלים ועד לכ-15 מיליון שקלים.
14 צפייה בגלריה
מה שטוב לבולט, טוב לכולנו. שעון יוקרה של הובלו
מה שטוב לבולט, טוב לכולנו. שעון יוקרה של הובלו
מה שטוב לבולט, טוב לכולנו. שעון יוקרה של הובלו
(צילום: Shutterstock)
פטק פיליפ - יצרנית השעונים השוויצרית עומדת בראש הפירמידה של שעוני היוקרה, והיא בעלת המספר הרב ביותר של עיטורים, המצאות ופטנטים. שעוניה מעטרים את ידיהם של בני האלפיון העליון ברחבי העולם, החל ממלכים, דרך נשיאים, ראשי ממשלות ואנשי עסקים וכלה בכוכבי הוליווד למיניהם. עבור שעון הפטק פיליפ הזול ביותר תיאלצו להיפרד מכ-70 אלף שקלים. לאחרונה נמכר שעון של המותג היוקרתי (יש שיקראו לו יצירה) במכירה פומבית בסכום של 31 מיליון דולר.
14 צפייה בגלריה
בראש הפירמידה. שעון פטק פיליפ
בראש הפירמידה. שעון פטק פיליפ
בראש הפירמידה. שעון פטק פיליפ
(צילום: Shutterstock)
גרנד סייקו - גם מבין חובבי שעוני היוקרה, מעטים הם אלו שגילו את גרנד סייקו. זוהי חטיבת היוקרה של סייקו היפנית, והיא נותנת פייט אדיר לתעשייה השוויצרית. מדובר בשענות עילית המאופיינת בדייקנות היפנית האופיינית ובשאיפה אינסופית לשלמות. ניתן להגיד שגרנד סייקו היא יוקרה מוסווית, משום שאין בה צעקנות והיא משדרת את היוקרה שבה אך ורק למי שמבין בשעונים, ולא רק עונד אותם לשם הסטטוס. שעוני גרנד סייקו מתחילים במחירים נמוכים יחסית של כ-12 אלף שקלים, אך עשויים להגיע גם ל-70 אלף דולר ויותר.
14 צפייה בגלריה
פייט אדיר לתעשייה השוויצרית. שעון גרנד סייקו
פייט אדיר לתעשייה השוויצרית. שעון גרנד סייקו
פייט אדיר לתעשייה השוויצרית. שעון גרנד סייקו
(צילום: Shutterstock)
"חלק מהילת היוקרה היא חוסר הנגישות של המוצר, כמו דגם ספציפי מאוד של יצרן כלשהו שכמעט שלא ניתן להשיגו. אם לכולם יש, זה לא מיוחד ולכן מאבד מהקסם. אם לכולם היה רולקס, זה לא היה שוס גדול לענוד אחד", אומר שניידר.
אילו שעונים קונים סופר-עשירים, שיכולים להרשות לעצמם לרכוש הכול?
"הם דווקא רוכשים שעונים שאינם יקרים כל כך, אך בלתי אפשרי להשיגם. פטק פיליפ, לדוגמה, מאפשרת ללקוחותיה לרכוש שעונים מסוימים אך ורק אם הם רכשו בעבר כמה שעונים אחרים ממנה. הרכישה מותנית בריאיון אישי עם מנכ"ל החברה, מה שאומר שלא כל אחד זוכה לרכוש שעון פטק פיליפ מהרמות הגבוהות, גם אם יש לו הסכום הנדרש".
אחת המלכודות השיווקיות שעלולים למעוד בהן בעולם שעוני היוקרה היא שעוני האופנה. חשוב להדגיש כי שעונים אלה אינם בקטגוריה היוקרתית, מפני שאין כל קשר בין יצרני בגדים, נעליים ומשקפיים לבין יצרני שעונים.
"שעון יוקרה הוא בהכרח לא שעון אופנה", קובע שניידר. "כשאנחנו מדברים על שעוני אופנה, אשר ביניהם נמנים למשל ארמני, מייקל קורס, הוגו בוס, פוסיל וכדומה, הכוונה היא לשעונים שאיכותם אינה בת השוואה לזו של שעוני יוקרה או בכלל למוצרי הביגוד המשווקים תחת אותו מותג. מדובר במוצר משלים המהווה מקור הכנסה נוסף למותגי העילית, ואינו דומה למוצריהם האחרים והסופר-איכותיים מבית המותג. למשל, בעוד שמחיריהם של שעוני יוקרה יכולים להגיע לעשרות ומאות אלפי שקלים, שעון של מותג האופנה הוגו בוס, לדוגמה, יעלה כמה מאות שקלים בלבד (חליפה של הוגו בוס, לצורך ההשוואה, יכולה להימכר גם בעשרת אלפים שקלים). הנתון הזה נכון גם לשעוני פרארי, למבורגיני ודומיהם, כך שאין קשר בין איכות מותג המקור לבין השעון שנמכר עם שמו - מה שנקרא בעגה המקצועית מותג מדבקה - מייצרים כמות תעשייתית ודי גנרית, מדביקים סמל של מותג, והנה נולדת לה קולקציה חדשה למכירה, בעלת יכולת להיכנס לשווקים נוספים מלבד ביגוד קלאסי".
14 צפייה בגלריה
אופנה ויוקרה זה לא אותו הדבר. שעוני אופנה של גוצ'י
אופנה ויוקרה זה לא אותו הדבר. שעוני אופנה של גוצ'י
אופנה ויוקרה זה לא אותו הדבר. שעוני אופנה של גוצ'י
(צילום: Shutterstock)
אם יש דבר אחד שאפשר לומר על שעוני אופנה, הוא שהם לפחות לא מתיימרים לחקות שעוני יוקרה. בעולם מסתובבים לא מעט שעוני יד פשוטים שהתחפשו לשעוני יוקרה נוצצים, מה שנהוג לכנות "זיופים".
איך מזהים זיוף?
שניידר: "זיהוי של זיופים זו אמנות בפני עצמה, מכיוון שהזיופים שקיימים כיום מאוד קרובים למקור, אם כי זה תלוי במותג. כך או כך, לא הייתי ממליץ להסתפק בתחושות בטן, אלא ללכת למקור מוסמך כדי לוודא שמדובר במוצר מקורי או מזויף. גם כשהולכים למקום מוסמך (מעבדה/חנות), חובה לקבל מסמך המעיד כי השעון שהבאתם לבדיקה הוא אכן מקורי (יש לציין מספרים סידוריים). אם אמרו לכם בעל פה שהשעון נראה מקורי ולא מוכנים לחתום על זה, סימן שבעל הדעה לא בטוח בעצמו".
גוטהלף: "קשה לענות על השאלה בדבר זיהוי שעון יוקרה מזויף, מכיוון שלכל שעון יש הסימנים שלו, אבל משפט אחד יכול להיות כלל מנחה: כשיש ספק אז אין ספק".
14 צפייה בגלריה
כשיש ספק אז אין ספק. שעוני יוקרה מזויפים
כשיש ספק אז אין ספק. שעוני יוקרה מזויפים
כשיש ספק אז אין ספק. שעוני יוקרה מזויפים
(צילום: Shutterstock)
אם אינכם עשירים אבל אתם עדיין חפצים בשעון יוקרה של אחד ממותגי העל, רכישת שעון יד שנייה היא אופציה לא רעה עבורכם. "רכישת שעון יד שנייה זו קנייה חכמה, מאחר שהמחיר יהיה בהתאם לשוק ולשווי הריאלי של השעון ולא לפי מחיר המחירון שקבע היצרן או היבואן", מסביר גוטהלף. "כשמדובר בשעון ישן, המחיר משוקלל בהתאם למצב ומקוריות של השעון, וכמובן נדירותו והביקוש לו. יש לקנות שעון מיד שנייה רק ממקום בעל שם ומוניטין או לפי המלצות ולא מאדם זר או לפי מחיר, משום שיש סיבה למחיר נמוך וכידוע, מה שעולה בזול, עולה לבסוף ביוקר".
אם מצאתם את עצמכם מנסים להכריע את בשאלה אם נשים אוהבות שעוני יוקרה יותר מגברים או להיפך, כדאי לדעת שגברים מצטיירים כטכניים והנדסיים יותר, ולכן יחפשו את המכונה שבלב השעון. לעומתם, השוק הנשי לרוב יחפש את המרכיב התכשיטני שבשעון, שכולל את השימוש בחומרי גלם יקרים כמו זהב ויהלומים ופחות תשומת לב לחלקים שמתחת למכסה המנוע. "יחד עם זאת, אנו חייבים להודות כי בקהילה שלנו יש יותר ויותר נשים אשר שוברות את הכלל הזה ומפתיעות בכל פעם מחדש", מודה שניידר.
כן, שמעתם נכון - מדובר בקהילה לכל דבר. קהילות חובבי השעונים הפכו בשנים האחרונות לפורות והעשירות ביותר בתכנים ברשת, בין אם מדובר בפורומים הישנים והטובים ובין אם בקבוצות עניין ברשתות החברתיות. ניתן למצוא ברשת אין-ספור דיונים על שעוני יוקרה, יצרניות שעונים, מנגנונים, חומרים מתקדמים, שעונים ישנים ועוד. כל שעון שעולה לדיון מעורר ויכוח בין תומכיו ומתנגדיו, והמגוון העצום של יצרניות שעוני היוקרה מבטיח שבכל יום יהיה לפחות דיון אחד חדש, אם לא יותר.
"מדובר בתחביב שרק מכורים לדבר יבינו ויכירו. נסו לספר לבת הזוג שלכם למה הוצאתם אלפי שקלים על שעון ישן ומיוחד, שעבורה הוא לא יותר מאשר פריט מיותר, וסביר להניח שתבלו לילה אחד או שניים על הספה בסלון", צוחק שניידר.
"נושאים חשובים נוספים שעולים מדי פעם בפעם בקהילות אספני השעונים הם המלצות ואזהרות. למרבה הצער, שעוני יוקרה הם מהפריטים שזוכים למספר הגבוה ביותר של זיופים בעולם, ועין לא מיומנת לא תדע להבחין בין שעון רולקס מזויף לשעון רולקס אמיתי. קהילות חובבי השעונים מאפשרות מענה מהיר מצד החברים בהן, שכולל התמקדות ברזולוציות הקטנות ביותר לשם סיוע בגילוי הזיוף. בסופו של דבר, הקהילות הללו גם מאפשרות גשר חוצה יבשות ומדינות, בין אם מדובר באיש עסקים מצליח מארצות הברית, מנהל השקעות שמסתובב כל היום בחליפות בבירות אירופה, עורך דין מהשורה הראשונה במזרח או נהג מונית מתל אביב – כולם שווים בעולם שעוני היוקרה ובאהבה שלהם לתחום, בין אם השעון שהם עונדים עולה אלף שקלים או מאות אלפי שקלים".
פורסם לראשונה: 09:54, 12.08.20