שתף קטע נבחר

משרד הבריאות ימליץ על סגרים בעשרות ערים, השרים יידרשו להכריע

בעקבות העלייה בתחלואה, מגבשים במשרד הבריאות רשימה של עשרות ערים ויישובים שבהם ימליצו להטיל סגרים. ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים התייעצות טלפונית מצומצמת, אך הכרעה אין. מחצות אובחנו 469 נדבקים בנגיף. נתונים מדאיגים מדימונה, אשדוד ויישובים נוספים

משרד הבריאות מתכוון להמליץ על סגרים בעשרות ערים ויישובים בגלל העלייה הדרמטית בתחלואה בנגיף קורונה. במשרד הבריאות מגבשים את הרשימה בתהליך שיימשך יום-יומיים לפחות וכלל לא בטוח שהשרים אכן ייאשרו להטיל את ההגבלות הללו. 

 

ההחלטה על הרחבת האזורים שיוכרזו "מוגבלים" התקבלה בעקבות התייעצות טלפונית מצומצמת שקיים ראש הממשלה בנימין נתניהו.  

Блокпост полиции в Бней-Браке во время эпидемии. Фото: пресс-служба полиции ( )
האם המחסומים יחזרו לערים? ( )
  

 

 

 

לפי נתוני משרד הבריאות שפורסמו הערב, מחצות אובחנו 469 ישראלים כחולי קורונה. מספר החולים הפעילים בנגיף עומד על 7,403. מתחילת השבוע אובחנו 1,570 חולים חדשים - יותר מבכל חודש מאי. אתמול בוצעו 19,922 בדיקות.

 

מנתוני משרד הבריאות עולה עוד כי מצבם של שישה חולים הידרדר - ומספרם עומד על 52, ביחס ל-46 הבוקר. במספר הנפטרים, שעומד על 320, לא חל שינוי מהבוקר.

למרות הנחיות משרד הבריאות- הכבישים בישראל מלאים ברכבים (צילום: נתיבי ישראל)
אחד ממוקדי ההדבקה המרכזיים - דימונה. הסגר יחזור?(צילום: נתיבי ישראל)

 

 

מוקדי ההדבקה המרכזיים בשבוע האחרון הם ירושלים עם 180 נדבקים חדשים, אשדוד עם 150 נדבקים חדשים, ובני ברק עם 135 נדבקים חדשים. בתל אביב אובחנו בשבוע האחרון 96, וגם בדימונה נרשם מוקד הדבקה - שם אובחנו 55 נדבקים חדשים.

 

בבת ים אובחנו בשבוע האחרון 43 נדבקים, בביתר עילית 40, בפתח תקווה ובראשון לציון 38, בבית שמש 36, בטבריה 34, ברהט 31, בחולון 28 ובבאר שבע 27.

 

יישובים נוספים שבהם נרשמה הדבקה בשבוע האחרון הם לוד עם 25 נדבקים, כפר קאסם עם 24, מודיעין עם 21, רמלה עם 20, ערערה בנגב, רמת גן ונתניה שם נדבקו 19 בני אדם, רחובות עם 18, קריית גת עם 16, נהריה עם 15, חיפה עם 12, אלעד ומודיעין עילית עם 11 ובאקה אל-גרבייה עם 10 נדבקים חדשים.

 

 

אחר הצהריים התייחס ראש הממשלה נתניהו למאבק בנגיף שממשיך להתפרץ בארץ. "קיימתי התייעצויות עם שר הבריאות וראש המל"ל, משום שאנחנו בתהליך של התפשטות של המגפה", אמר נתניהו בטקס חילופי מנכ"ל משרד החוץ. "אנחנו רואים את זה בעולם. באוסטרליה סגרו 35 מחוזות, בדרום קוריאה ובארצות אחרות הם פועלים מהר מאוד באמצעים שונים נגד ההתפרצות הזאת. המחלה הולכת וגואה ברחבי העולם, לצערי גם בישראל".

 

הוא הוסיף: "אנחנו נדרשים לפעולות, מצד אחד לעצור את ההתפשטות הזאת ומצד שני לאפשר פעילות כלכלית שאני דן עליה עם שר האוצר, גם כן, כמה פעמים ביום. אנחנו נמשיך לעשות את שתי הפעולות הללו במקביל למטלות של מדיניות החוץ והביטחון של מדינת ישראל. אנחנו לא נחים לרגע".

 

אתמול החליט קבינט הקורונה פה אחד על שורת צעדים להגבלת התקהלויות והתכנסויות. החלטות אלו התקבלו על רקע התנגדות עזה של השרים, התנגדות שבעקבותיה נאלץ משרד הבריאות לרכך משמעותית את הגזירות שתכנן - אחרת לא היה זוכה לרוב. התחושה של השרים הייתה שמשרד הבריאות מעוניין להגיע להסכמה פה אחד כדי שהציבור לא יקבל מסרים סותרים.

 

למעשה, בדיונים הובהר לשרים כי ההגבלות שאותן אישרו לא יביאו לירידה משמעותית במספר הנדבקים. המטרה היא למעשה סטטוס-קוו במצב, ולמנוע עלייה נוספת בתחלואה. לא נמסר בינתיים מתי ההגבלות ייכנסו לתוקף ובכל מקרה אבן הבוחן תהיה אמצע יולי. אם עד אז לא תהיה עלייה דרסטית במספרי המונשמים, ככל הנראה לא יהיו החמרות נוספות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המשטרה
מחסום משטרתי. ארכיון
צילום: דוברות המשטרה
מומלצים