שתף קטע נבחר

שיא נדבקים ביממה מפרוץ המגפה; נמשכת העלייה בתחלואה באשדוד

אתמול אובחנו בישראל 773 חולי קורונה חדשים – המספר הגבוה ביותר עד כה. מאתמול בערב נמצאו 51 חולים חדשים באשדוד, שבה 417 חולים פעילים. בבתי החולים מאושפזים 234 חולים. מניין המתים: 320. ראש העיר דימונה: "נשקול הטלת סגר". אשדוד: הורים חוששים לשלוח ילדים לביה"ס של החופש הגדול

 

 

ישראל עברה בימים האחרונים את קו מיליון הבדיקות לנגיף הקורונה מאז פרוץ המגפה, ובמקביל רשמה אתמול (שלישי) שיא נדבקים מאותרים ביממה – 773. במקביל נרשם אתמול שיא במספר הבדיקות ביממה: 20,018. על פי נתוני משרד הבריאות מהבוקר, מוקדי התחלואה העיקריים בשלושת הימים האחרונים נמצאים בירושלים (52 נדבקים שהתווספו מאז אתמול בערב), באשדוד (51), בני ברק (37) ותל אביב (25).

 

לפי נתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר, בישראל 7,808 חולים פעילים (מתוך 25,547 נדבקים מאז פרוץ המגפה). 234 מאושפזים בבתי חולים, 56 מהם במצב קשה ו-24 מונשמים. מניין המתים מהנגיף עומד על 320.

 

על פי נתוני מרכז המידע והידע הלאומי לקורונה - העיר שבה יש הכי הרבה חולים פעילים היא ירושלים עם 825, אחריה תל אביב עם 732 ובמקום השלישי בני ברק עם 592 חולים שטרם החלימו. לאחר מכן נמצאת ברשימה אשדוד עם 417 חולים, כש-305 מהם אובחנו בשבעת הימים האחרונים.

מעבדה בדיקה בדיקות קורונה קופת חולים לאומית אור יהודה (צילום: AFP)
מעבדת בדיקות באור יהודה(צילום: AFP)

 

 

בבת ים 273 חולים פעילים, ברהט 206, בפתח תקווה 206, בבאר שבע 180, באלעד 106, בביתר עילית 102, בבית שמש 102, בלוד 96 ובדימונה 93. 82 מ-93 החולים הפעילים בדימונה אובחנו בשבעת הימים האחרונים.

 

היישוב שבו קצב ההכפלה הגבוה ביותר, במקומות שבהם יש יותר מ-30 חולים פעילים, הוא כפר קאסם - שם יחס ההכפלה בשבעת הימים האחרונים עומד על 14.75. בדימונה יחס ההכפלה הוא 8.45, בנהריה 4.89, בבית שאן 4.88 ובאשדוד 3.28.

 

יחס ההכפלה הוא התוצאה המתקבלת בחילוק מספר החולים הפעילים היום לעומת מספר החולים הפעילים לפני שבוע בדיוק. למשל, באשדוד היו לפני שבעה ימים 134 חולים פעילים ובשבעת הימים האחרונים נוספו 305 חולים חדשים. כך שהמשוואה היא 439 חלקי 134 = 3.28.

 

 

 

 

על רקע מגמת העלייה בתחלואה אומר ראש חטיבת בתי החולים במשרד הבריאות ד"ר ארז און כי העלייה מתבטאת גם במספר החולים המאושפזים. בריאיון לאולפן ynet ציין ד"ר און: "אנחנו פותחים יותר ויותר מחלקות ייעודיות לחולי קורונה. המחלקות מתמלאות, רואים מגמה של עלייה בחולים הקשים".

 

הוא הוסיף כי "בחודשים האחרונים הכנו את מערכת האשפוז לגל השני, וכל בתי החולים ערוכים עם מחלקות". לדבריו, בין חולי הקורונה המאושפזים ישנם גם צעירים, אך מדובר בעיקר במבוגרים ובעלי מחלות רקע. "לכן חשוב לנו להגן על האוכלוסייה הפגיעה הזו, שיש לה מחלות רקע והאוכלוסייה היותר מבוגרת שגם היא יותר פגיעה ובדרך כלל יותר חולה", אמר.

 

ראש העיר דימונה: נשקול סגר

על רקע העלייה בתחלואה בדימונה, והאפשרות שיוטלו הגבלות על העיר, אמר ראש העירייה בני ביטון בראיון לאולפן ynet: "לפני שבוע וחצי היו לנו שני חולים מאומתים, ונכון לרגע זה אנחנו ב-92. זו עלייה אסטרונומית במאות אחוזים. זה כתוצאה מחתונת זוג דימונאי. הגיעו לשבת חתן וזה כתוצאה מהחגיגה הגדולה הזאת".

 

- גם נאלצת באופן אישי לדחות את החתונה של הבת שלך.

"כן. זו החלטה לא פשוטה לדחות את החתונה של בתי אופיר. למחרת, צחוק הגורל, קיבלתי הודעה שאני נכנס לבידוד אז כנראה שיש לי השגחה עליונה".

 

- אתם עיר מבודדת בנגב. הייתה אכיפה בכלל?

"הייתה אכיפה מסיבית שלנו בעיר. התחלואה הגיעה מחוץ לעיר. אבל בואי נגיד שהתנהגו בצורה לא אחראית. כתוצאה מזה התייעצתי אתמול עם הגורמים הרלוונטיים, קרי ראש המל"ל, ונתנו 48 שעות לראות מה מצבנו בעיר. אם נראה שקצב העלייה נמשך - אני לא אתבייש ואחזיר את דימונה לסגר".

 

- אתה מצפה מהממשלה להכריז על סגר בדימונה?

"לא. נקבל החלטה משותפת ביחד. מי שמקבל את ההחלטה בראש ובראשונה זה ראש העיר יחד עם ממשלת ישראל. בשלב זה אני לא מעוניין בסגר, אבל אם המספרים יעלו - נגיע לסגר".

 

 

על התחלואה באשדוד אמרה סגנית ראש העיר שרון מרק לאולפן ynet: "איך הגענו לזה? אולי בגלל התחושה של החופש והחזרה לשגרה היה סוג של רפיון בהנחיות. פתחנו את בית הספר של החופש הגדול, ויש הרבה מאוד פניות מהורים שחוששים אם לשלוח את הילד. אנחנו מתמודדים עם הרבה מאוד שאלות".

 

היא הוסיפה: "אני מאוד חוששת לגורל העסקים. בגל הראשון הצלחנו תוך שבועיים להקים פלטפורמה דיגיטלית לכלל העסקים באשדוד שיוכלו לעבור למסחר מקוון, אבל בימים האחרונים אנחנו מבינים שצריך לתת יותר כלים - גם הסברה, גם לסייע פיזית".

 

פרופ' שי בן שחר, מנהל המחלקה לרפואה מותאמת אישית, התייחס באולפן ynet לבדיקות הסרולוגיות המתבצעות בקופת חולים כללית מאז תחילת השבוע: "הרעיון הוא שרופאים מפנים מטופלים לבדיקות. מדובר על רופאים שמסייעים ברשימת ישובים נתונה שהוגדרה מראש. כל אדם שמגיע לרופא או יוצר קשר עם רופא באופן מכוון יכול לבקש לבצע את הבדיקה יחד עם בדיקות הדם. ברגע שאתה מקבל את ההפניה אתה הולך לסניף שלך, עושה הכל בנוהל הרגיל, שם מצטרפת הבדיקה הספציפית שנועדה לנוגדנים של הקורונה".

 

- יש טענה שהקהל שעושה בדיקות דם בדר"כ זה לא הקהל הממוצע.

"התשובה לזה היא כפולה. מצד אחד זה נכון, אנשים שבאים לקופת חולים לעשות בדיקות דם זה לא האפיון הרגיל של כל האוכלוסייה. אבל כיוון שהסקר מבוצע על אלפי אנשים, בסך הכול אנחנו דוגמים את כל סוגי האוכלוסייה. מעבר לזה אנחנו עושים אותו בפיזור גאוגרפי נרחב, לפי שכבות סוציואקונומיות, אז לא יהיה מצב שרק אוכלוסיות מסוימות יעשו את הבדיקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מעבדת בדיקות באור יהודה
צילום: AFP
מומלצים