שתף קטע נבחר

צילום: AFP

שיא הנדבקים בארה"ב שוב נשבר, חובת מסכות בטקסס

יום שלישי ברציפות שבו נשבר שיא הנדבקים היומי: יותר מ-53,000 נשאי קורונה אובחנו אתמול. גם מושלים רפובליקנים שמיהרו לפתוח את הכלכלה מתחרטים: בטקסס חובה כעת לעטות מסכה בפומבי, הדמוקרטים: "מעט מדי, מאוחר מדי". חשש מחגיגות 4 ביולי: "לא נגיע לחצר האחורית, אבל תיזהרו"

 

 

ערב חגיגות יום העצמאות של ארצות הברית, הזינוק בתחלואה בנגיף הקורונה ממשיך לשבור שיאים. לפי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס אתמול (חמישי) אובחנו יותר מ-53,000 נדבקים חדשים ברחבי המדינה. 40 מתוך 50 המדינות מדווחות כעת על עלייה במספר הנדבקים, כש-36 לפחות מדווחות גם על עלייה במספר הבדיקות החיוביות מבין כלל הבדיקות שנערכות לאבחון קורונה - סימן שמעיד על כך שהגורם לעלייה בנדבקים אינו רק הרחבת הבדיקות, אלא התפשטות מהירה יותר של הנגיף.

 

לפי ספירה אחרת, אותה ערכה סוכנות הידיעות רויטרס, מספר הנדבקים שאובחנו אתמול בארה"ב גבוה אף יותר, ועומד על 54,771. אם הספירה של רויטרס מדויקת, מדובר בשיא עולמי של נדבקים ביממה, ששובר את השיא שרשמה ב-19 ביוני ברזיל. השבוע הזהיר ד"ר אנתוני פאוצ'י מפני הזינוק בתחלואה בארה"ב, ואמר כי לא יופתע אם בקרוב יגיע מספר הנדבקים ל-100,000 בכל יום. "מה שראינו זה שבוע מאוד מדאיג", הוא הזהיר.

Coronavirus testing center in Miami  ()
בדיקות לגילוי קורונה בפלורידה בחודש שעבר

נגיף קורונה ארה
תור לבדיקות בפלורידה(צילום: AP)

ארה"ב, נזכיר, היא המוקד החמור ביותר של התפרצות הקורונה ברחבי העולם, עם יותר מ-2.7 מיליון נדבקים וכמעט 129,000 מתים. בחודש מאי נראה היה שהיא הצליחה לבלום את התפשטות הנגיף בשטחה, כשרק לפני שבועיים היא עוד דיווחה על 22,000 נדבקים בממוצע ביממה. כעת המספר הזה יותר מהכפיל את עצמו, ובשלושת הימים האחרונים ארה"ב רשמה שוב ושוב שיאים חדשים של נדבקים.  

 

הנגיף כעת מתפשט במיוחד במדינות בדרום ארה"ב ובמערבה. זינוק חד במספרי החולים נרשם בפלורידה, שם אובחנו יותר מ-10,000 נשאים ביממה החולפת. בסוכנות הידיעות רויטרס הדגישו את העובדה שמספר אסטרונומי שכזה לא דווח באף מדינה באירופה בשיאה של המגפה ביבשת, למרות שבפלורידה מתגוררים פחות תושבים ביחס לחלק ממדינות אלו, 21 מיליון.

ד
לא נופתע אם נגיע ל-100,000 נדבקים ביממה. ד"ר אנתוני פאוצ'י(צילום: AFP)

האמריקאים משוועים לצאת לחופשה: חוף האנטינגטון בקליפורניה (צילום: AFP)
חוששים מחגיגות 4 ביולי. משתזפים בחוף בקליפורניה, בחודש שעבר(צילום: AFP)

גם במוקדים נוספים, כמו קליפורניה ומדינת וושינגטון, נרשמו מספרים גבוהים במיוחד. בקליפורניה שיעור הבדיקות החיוביות טיפס ב-37% בשבועיים האחרונים ומספר החולים המאושפזים זינק ב-56%. בוושינגטון נוספו 716 חולים חדשים ביממה, שיא יומי עבורה.

 

בטקסס, שבה אובחנו 8,000 נדבקים ביממה האחרונה, חתם המושל הרפובליקני גרג אבוט על צו שמורה לתושבי המדינה לעטות מסכה במרחב הציבורי. "בשבועות האחרונים היינו עדים לזינוק חד במספר החולים בנגיף הקורונה", הסביר אבוט את החלטתו, שעומדת בניגוד גמור להתנגדותו בשבועות האחרונים לצעד שכזה, שליישומו קראו פעילים וגורמים שונים בטקסס. "אנחנו צריכים להתמקד בהאטת ההתפשטות, אך הפעם בלי שנאלץ לסגור את טקסס שוב", הוסיף אבוט.

 

הקנס הצפוי למי שיפר את ההנחיה לעטות מסכה במדינה יכול להגיע ל-250 דולר. "עטיית מסכה היא הצעד המוכח היחיד לבלימת התפשטות המגפה", ציין אבוט. הצו החדש מאפשר גם לראשי הערים והרשויות במחוזות לאסור התקהלויות של יותר מ-10 בני אדם.

 

נגיף קורונה ארה
בר בטקסס. המושל הנחה לסגור את מקומות הבילוי באופן חלקי(צילום: AP)

Closed bars in Taxes  ()

בחודש מאי אבוט היה מהתומכים הנלהבים בפתיחה מחודשת של העסקים במדינתו, ואף אמר שהממשלה לא יכולה לכפות על אזרחיה לעטות מסכות. אבוט ספג על כך ביקורת הן מצד רפובליקנים והן מצד דמוקרטים בטקסס. גם עתה, משנסוג בו והטיל הגבלות מחודשות כמו הגבלת פעילותם של ברים, במפלגה הדמוקרטית טענו כי הצו החדש הוא "מעט מדי ומאוחר מדי".

 

גם מושל קליפורניה, גווין ניוסם, שכבר הודיע מוקדם יותר על סגירה מיידית של אזורי בילוי לשלושת השבועות הקרובים ברוב אזורי המדינה, הפציר בתושבים לעטות מסכות ולוותר על חגיגות המוניות ביום העצמאות, 4 ביולי. "אנחנו לא נגיע לחצר האחורית של כולם כדי לאכוף", אמר המושל, "אבל אנחנו מעודדים אנשים להיזהר ולהתחשב באחרים".

 

ד"ר מארק גאלי, בכיר במערכת הבריאות בקליפורניה, אמר כי חגיגות 4 ביולי הן "ביג דיל" בכל הקשור לבלימת התפשטות הנגיף והפציר באנשים לנהוג באופן שונה מהדרך שבה נהגו ביום הזיכרון בסוף מאי, יום חג בארה"ב, אז התאספו המונים לציין את היום הזה יחדיו.

מושל קליפורניה (צילום: AP)
מושל קליפורניה, גווין ניוסם. "לא נגיע לאכוף בחצר האחורית של כולם"(צילום: AP)
 

בתוך כך, שכנתה של ארצות הברית מדרום, מקסיקו, קראה לסגור את הגבול בין מדינת אריזונה ובין מדינת-המחוז סונורה הסמוכה למפרץ קליפורניה, לאור הזינוק בתחלואה בארה"ב.

 

גם במקסיקו נגיף הקורונה ממשיך להתפשט, והלילה דיווחו הרשויות בה על שיא במספר הנדבקים היומי. אתמול נרשמו במקסיקו 6,741 מקרי הדבקה חדשים בנגיף ו-679 בני אדם מתו כתוצאה ממנו. לפי שעה מדווחת מקסיקו על 238,511 נדבקים בקורונה ו-29,189 מקרי מוות.

 

בכירים במערכת הבריאות של מדינת-המחוז סונורה ביקשו לסגור את הגבול עם אריזונה באופן זמני לכל ביקור שאינו חיוני. בתחילת המגפה ארה"ב הטילה הגבלות על הנכנסים ממקסיקו לשטחה, אך מקסיקו לא פעלה באופן דומה ונראה כי גם עתה לא סביר שמשרד החוץ המקסיקני יאשר זאת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בדיקות קורונה בפלורידה, בחודש שעבר
צילום: AFP
מומלצים