שתף קטע נבחר

הברקזיט ישפיע על הגירת ישראלים לבריטניה

ישראלים בעלי דרכון אירופי זכאים להגר ולהשתקע בבריטניה עד לסוף 2020. מה יקרה כשיושלם הליך היציאה מהאיחוד וחלון ההזדמנויות ייסגר?

ישראלים רבים שואלים את עצמם כיצד תשפיע היציאה של בריטניה מהאיחוד האירופי על אפשרויות ההגירה אליה. חשוב לדעת כי אם אתם בעלי דרכון כפול, ישראלי ואירופי, יש לכם הזדמנות אחרונה להגר לבריטניה בקלות, ביחד עם בני המשפחה, עד לסוף שנת 2020. החלטתה של בריטניה לצאת מהאיחוד והשינויים הפוליטיים בממלכה עלולים לשנות את כללי המשחק ולהקשות על ההגירה.

 

בשנים האחרונות התרחשו בממלכה שינויים פוליטיים שהובילו להחלטה דרמטית על התנתקות בריטניה מאירופה. ראש הממשלה בוריס ג'ונסון מימש את חזונו לצאת מהאיחוד האירופי לאחר שהצליח למשוך את אמונו של רוב הציבור במשאל עם שהתקיים בשנת 2016.

 

בריטניה יצאה מהאיחוד האירופי באופן רשמי ביום בסוף ינואר לאחר גיבוש החלטת הפרלמנט הבריטי. בימים אלה, גם בצל מגפת הקורונה, מתנהל משא ומתן בין בריטניה לבין נציגות האיחוד האירופי שבסופו ניתן יהיה לדעת מה יהיה אופי הקשר ביניהן.

 

ואולם, חשוב לדעת כי הוסכם שבכל הנוגע למדיניות ההגירה המצב יישאר על כנו עד לסוף השנה על מנת לאפשר לצדדים תקופת התארגנות ושהות להגיע להסכמות.

 

איך זה משפיע על הישראלים?

ישראלים רבים מחזיקים בשתי אזרחויות עקב קשרי משפחה או היותם צאצאים של יוצאי פורטוגל, צרפת, גרמניה, רומניה, פולין או מדינות אחרות החברות באיחוד האירופי.

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בכל הנוגע להגירה לבריטניה, ישראלים המחזיקים בדרכון של האיחוד האירופי יכולים לממש את זכאותם להגר למדינה עד לסוף שנת 2020, ביחד עם בני המשפחה מדרגה ראשונה, גם אם בני המשפחה מחזיקים באזרחות ישראלית בלבד.

 

מדובר בפתח זמן צר המאפשר להגר לבריטניה בדרך הקלה. חשוב להדגיש כי החל משנת 2021 החוקים של בריטניה, ובכלל זה חוקי ההגירה, יהיו נפרדים מחוקי האיחוד האירופי.

 

מדוע הבריטים מעוניינים בשינוי חוקי ההגירה?

המניעים לשינוי חוקי ההגירה אל גבולות בריטניה הם אותם המניעים שגרמו לכך שהתומכים בברקזיט שכנעו את העם בחשיבותו של המהלך. רבים התנגדו למהגרים שבאו לעבוד ולהשתקע בארצם (כשלושה מיליון מהגרים מהאיחוד האירופי בעשור האחרון). להשקפת תומכי הברקזיט, חופש המעבר בתוך האיחוד גרם לכל מי שרוצה להתקדם בחיים להגר למדינות החזקות, ובריטניה בראשן. מציאות זו יצרה כעס ומרירות בקרב אזרחי בריטניה שסבורים שהאזרחים הזרים גוזלים את הפרנסה מהמקומיים.

 

מוקדם לדעת מה יקרה בעתיד ביחס לחוקי ההגירה לבריטניה, אבל אפשר בהחלט לצפות לכללים נוקשים ומחמירים הרבה יותר מהנהוג כיום. הפרלמנט צפוי לפעול להעברת חוקים שיפחיתו את ההגירה ולבצע שינויים גם בחוקי העבודה בממלכה.

 

לפיכך, מומלץ לכל מי ששוקל לעבוד ולהשתקע בבריטניה ויש ברשותו דרכון אירופי, לקום ולעשות את הצעד עוד בשנה זו.

 

ברמה הפרקטית המהלך דורש שהות שלכם ושל משפחתכם למשך מספר שבועות בבריטניה והגשת בקשה להקפאת הזכאות לשנתיים הבאות. בזמן השהות שם ניתן להגיש בקשה לקידום תושבות, הליך פשוט יחסית שמתבצע אונליין.

 

לאחר שבקשתכם תתקבל תוכלו לעזוב את בריטניה עם זכאות לחזור ולהתיישב בה במהלך השנתיים הבאות. מומלץ לא לפספס את חלון ההזדמנויות הזה.

 

  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • עו"ד יהושע פקס ממשרד כהן, דקר, פקס וברוש עוסק בדיני הגירה, רילוקיישן, ויזות ואזרחויות זרות
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים