שתף קטע נבחר

החללית הערבית שוגרה למאדים

הגשושית "התקווה" של איחוד האמירויות שוגרה מיפן למאדים. הגשושית אמורה לחוג להתחיל לחוג סביב כוכב הלכת השכן מפברואר 2021

 

 

היסטוריה ערבית בחלל: איחוד האמירויות הערביות שיגרה הלילה (יום ב') ב-0:58 מיפן גשושית שתחוג סביב מאדים. הגשושית - חללית בלתי מאוישת - שאמורה להיכנס למסלול סביב כוכב הלכת האדום בפברואר 2021, אחרי מסע של 60 מיליון ק"מ. ynet העביר בשידור חי את רגעי השיגור לחלל. צפו בשיגור, בתחילת הכתבה.

 
תאריך השיגור המקורי היה 14 ביולי, אך בשל תנאי מזג אוויר - הוא נדחה כמה פעמים. השיגור הועבר בשידור חי באיחוד האמירויות, שם לא הסתירו את שמחתם מההישג. במרכז החלל בדובאי אמרו: "נעשתה כאן היסטוריה. לפני השיגור הייתה דממה, אבל אחרי השיגור הייתה שמחה רבה וחלק מהאנשים הזילו דמעה". אחד המנהלים של הפרויקט אמר כי מדובר בהישג גדול מאוד למדינה קטנה במזרח התיכון.
 
שיגור החללית הערבית למאדים (צילום: AFP)
צופים בשיגור החללית הערבית למאדים(צילום: AFP)

שיגור החללית הערבית למאדים (צילום: רויטרס)
שיגור החללית הערבית למאדים(צילום: רויטרס)
 
שיגור החללית הערבית למאדים (צילום: dubai one live)
שיגור החללית הערבית למאדים(צילום: dubai one live)

 

שמה של הגשושית הוא "אל-אמל", התקווה בערבית. "התקווה" היא המשימה הבין-כוכבית הראשונה של האמירויות. החללית פותחה בשיתוף פעולה עם אוניברסיטאות אמריקניות. הכוונה לשגר את החללית למאדים הוכרזה ב-2014, לאחר מחקר היתכנות ב-2013. שבע שנים בלבד לאחר מכן אמור להתרחש השיגור. הגשושית "התקווה" תשוגר ממרכז החלל טנגשימה ביפן, על גבי הרקטה היפנית H-IIA.

 

 

אם הגשושית תגיע למאדים בעוד כחצי שנה - היא אמורה לחוג במסלול אליפטי, בגובה בין 20 ל-43 אלף ק"מ מעל כוכב הלכת השכן. לגשושית שלוש מטרות מדעיות, המרכזית שבהן היא העברת התמונה המושלמת הראשונה מהאטמוספירה של מאדים. ברגע שיאומתו, הנתונים יהיו פתוחים בפני כל הקהילה המדעית הבינלאומית.

 

הדמיה של הגשושית (צילום: AFP)
הדמיה של הגשושית(צילום: AFP)
הגשושית ()
הגשושית

 

לאמירויות יש תוכניות נוספות במאדים. לפני שלוש שנים הודיע בן ראשד על תוכניתו לבנות "עיר קטנה" על מאדים עד שנת 2117. "הפרויקט, שייקרא מאדים 2117, משלב חזון ליצור עיר קטנה וקהילה במאדים שבה יהיו מעורבות כמה מדינות", צייץ. ראש ממשלת האמירויות הוסיף כי הפרויקט צריך לתת השראה לצעירים המתעניינים בתחום החלל.

 

"התקווה" היא החללית הראשונה שתשוגר בחלון השיגור הנוכחי למאדים. בהמשך השבוע צפויה סין לשגר את החללית טיאנוון 1 למאדים. החללית הסינית הראשונה לכוכב הלכת השכן תנסה לנחות עליו, כשהיא נושאת רובר. לקראת סוף החודש צפויה ארצות הברית לשגר את משימת מארס 2020, שגם בה יש רובר שאמור לחקור את מאדים. חלון הזמנים לשיגור למאדים ייסגר באמצע החודש הבא ומי שלא יצליח לשגר בחלון - יצטרך להמתין עד שנת 2022.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
צופים בשיגור החללית מיפן
צילום: AFP
מומלצים