שתף קטע נבחר

הצעירים היהודים לא יכולים להגיע לישראל - תגלית מביאה את ישראל אליהם

סיורי תגלית המסורתיים אמנם הפסיקו את הפעילות הסדירה שלהם על רקע סגירת השמיים, אך בתגלית לא נוטשים את הצעירים ברחבי העולם, ומביאים את ישראל אליהם – הארגון מציע סיור אינטראקטיבי ראשון מסוגו המאפשר למשתתפים להחליט בזמן אמת כיצד יתפתח הסיור שלהם. כאשר רבים מנרשמי תגלית שהביקור שלהם בוטל אומרים שהם מוכנים לעלות ברגע זה על מטוס לישראל - המסע הוירטואלי של תגלית צפוי להפוך ללהיט החדש בקרב צעירים יהודים בכל העולם

על רקע מגפת הקורונה שפגעה כמעט בכל פינה על פני הגלובוס, גם הסיורים הידועים של תגלית נאלצו להידחות לראשונה בתולדות הפרויקט, החל ממרץ ועד סוף הקיץ (לכל הפחות).

 

מתוך מטרה לספק חוויה ישראלית אותנטית במגבלות הנוכחיות, בתגלית לקחו יוזמה וחשבו על דרכים לשמור על קשר עם הצעירים היהודיים מכל קצוות תבל. "לאחר שהבנו שעשרות אלפי צעירים יהודים שהיו אמורים להגיע לישראל בקיץ יאלצו לדחות את הסיור שלהם בארץ, פנינו במהרה לפלטפורמות אונליין ויצרנו תכנים ופעילויות באיכות גבוהה עבור בוגרי תגלית והמשתתפים שסיוריהם נדחו", אומרת נעה באוער, סמנכ"לית שיווק של ארגון תגלית.

 

"אנחנו מזמינים את עשרות אלפי המשתתפים שהסיורים שלהם נדחו, ובנוסף את משתתפי תגלית בעבר ובעתיד, בני משפחותים ויקיריהם וכל מי שרוצה לחוות את ישראל – לקחת חלק בסיור אינטראקטיבי ראשון מסוגו".

מהיום, אתם יכולים לבחור בזמן אמת את ההרפתקה שלכם בישראל

 

  (צילום: שילה גלאי, דני קסון)
(צילום: שילה גלאי, דני קסון)

הסיור האינטראקטיבי החדש של תגלית, הנקרא Choose Your Own Adventure, נבנה על בסיס פלטפורמת EKO הישראלית, ומאפשר לאנשים לבחור בזמן אמת באילו אתרים ואילו חוויות הם רוצים לעבור בישראל.

 

את המסע בישראל מנחה נווה, מדריך ישראלי מקומי, המציע לכם לבחור בין ביקור במצדה או בכותל המערבי, לאכול בביסטרו ערבי או במסעדה טבעונית, לבקר במרכז לחדשנות ישראלית או ביקב מקומי בעמקה האלה, ואז לצפוף בים המלח או לגלוש לחופו של הים התיכון. בכל מקום אליו מגיע נווה, הוא פוגש ישראלים בני המקום שיעניקו נקודת מבט מעמיקה ואותנטית על התרבות הישראלית. כל סיור אורך עשר דקות, ואחריו תוכלו להתחיל מחדש ולבנות לעצמכם מסלול שונה לחלוטין!

 

  (צילום: שילה גלאי, דני קסון)
(צילום: שילה גלאי, דני קסון)

הצעירים שהיו רשומים לתגלית בקיץ מחפשים באינטרנט תחליף לחוויה, ומוכנים לבוא "כבר עכשיו"

במקביל לעבודה של תגלית על יוזמת הסיור הוירטואלי, פרסם פרופסור לן סאקס ממרכז כהן למדעי היהדות המודרנית באוניברסיטת ברנדייס מחקר על משתתפי תגלית שסיוריהם נדחו. על פי תוצאות המחקר, לקורונה היתה השפעה מהותית על המצוקה הרגשית של המשתתפים- יותר מחמישית מהם דיווח על תחושת בדיקות וקשיים רגשיים. כשליש מאותם משתתפים שעמדו בפני דחיית החוויה של תגלית, סיפרו כי הם מחפשים פעילות אונליין עם הקהילה היהודית – ממש כמו הסיור הוירטואלי אותו השיקה תגלית. קרוב לחמישית מאותם צעירים טענו כי הם "מוכנים לעלות על מטוס לישראל כבר עכשיו", אם רק היתה להם את האפשרות.

 

  (צילום: שילה גלאי, דני קסון)
(צילום: שילה גלאי, דני קסון)

"הסיור האינטראקטיבי שלנו זמין לכל מי שרוצה לקבל הצצה אל מה שיש לישראל ולתגלית להציע- מאתרים היסטוריים ועד חדשנות ישראלית, וכל זאת בדרך מהנה וראשונה מסוגה", אומרת באוער. במקביל, עובדים בתגלית על מתווה הפעילות של הארגון ליום בו הקבוצות יחלו להגיע לישראל, בצורה בטוחה ומהנה. "חזרת הקבוצות לישראל תחזק את יחסי המדינה שלנו עם תפוצות, תחבר בין צעירים יהודים לזהות היהודית שלהם ולמדינת ישראל, ותספק תרומה משמעותית למשק הישראלי, לעסקים בפריפריה שבימים כתיקונים נהנים מעשרות אלפי משתתפים שמגיעים לישראל מידי שנה, ולענף התיירות".

 

כבר יותר מ-20 שנים - תגלית הפך לחוויה הישראלית האולטימטיבית

תגלית הוא פרויקט משותף של ממשלת ישראל עם תורמים יהודים וקהילות יהודיות ברחבי העולם. התורמים היהודים הגדולים בעולם ובישראל, השותפים לפרויקט, רואים בו חלק מההשקעה שלהם במדינת ישראל ובקשרים שלה עם יהדות התפוצות.

 

מאז תחילת הפעילות של תגלית בשנת 1999, השתתפו בסיור לימודי בן 10 ימים בישראל, המוצע ללא עלות, יותר מ-750,000 צעירים יהודים שהגיעו מיותר מ-68 מדינות. 115,000 מתוכם היו ישראלים, ביניהם חיילים (רבים מיחידות האיכות של צה"ל) וסטודנטים.

 

רוצים לצאת לסיור באתרים הכי מעניינים של ישראל ולהחליט בזמן אמת על הצעד הבא? נווה מחכה לכם בנקודת ההתחלה של הסיור הוירטואלי של תגלית>>

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים