שתף קטע נבחר

צוות מד"א לא אבחן אובדן הכרה, והמטופל מת

בן 49 שסבל מקוצר נשימה הובהל לבית החולים אבל צוות האמבולנס לא שם לב למצבו ולא נקט פעולות הכרחיות. מד"א ישלם לזוגתו כ-350 אלף שקל

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע לאחרונה שמגן דוד אדום ישלם כ-350 אלף שקל פיצויים לזוגתו של גבר בן 49 שמת באמבולנס בזמן שהובהל לבית החולים ביקור חולים שבירושלים כשהוא סובל מקוצר נשימה. השופט ארנון דראל פסק שהצוות באמבולנס התרשל כשלא השגיח על המנוח, לא שם לב שאיבד את ההכרה וחטף דום לב, ולא נקט פעילות הכרחיות כמו הנשמה וחיבור למכשיר החייאה.

 

האירוע התרחש ב-2009 והתביעה הוגשה ב-2015. לפי בת הזוג, היא הזעיקה אמבולנס לאחר שהבחינה שבן זוגה נושם מהר ובכבדות ולא מגיב אליה. לדבריה, הוא נכנס לאמבולנס בכוחות עצמו כשמצבו היה סביר אבל במהלך הנסיעה אף אחד מהצוות שכלל שני מתנדבים ונהג-חובש לא התייחס אליו, לא בדק את מצבו ובכך למעשה "פספסו" שהוא איבד הכרה ועבר דום לב, ולא נקטו בפעולות טיפוליות שיכולות היו למנוע את מותו.

 

מד"א טען לעומת זאת כי דום הלב אירע דקה או שתיים לפני ההגעה לבית החולים וכי דבר לא היה משנה את התוצאה הטראגית. הבחירה להמשיך לנסוע לעבר בית החולים במקום לעצור ולטפל במנוח, נטען, הייתה סבירה בהתחשב בכך שבית החולים היה במרחק קצר מאוד. עוד נטען כי גם בהנחה שהצוות התרשל אין קשר סיבתי בין ההתנהלות בנסיעה לבין מותו של המנוח, שהיה בלתי נמנע.

 (צילום: TPS) (צילום: TPS)
(צילום: TPS)

מד"א אף הגיש הודעת צד שלישי נגד בית החולים ביקור חולים בטענה שהביא את המנוח כשהוא חי ואילו בית החולים התרשל בביצוע ההחייאה. בית החולים הגיב בטענה שהמנוח הגיע מת ובכל זאת ניסו להציל את חייו במשך כשעה עד שהכריזו על מותו.

 

בתיק נשמעו מומחים רפואיים העוסקים בתחום הקרדיולוגיה, הרפואה הדחופה והפנימית ובסופו של דבר השופט ארנון דראל שוכנע כי המנוח יצא מהאמבולנס כשהוא ללא רוח חיים, כך שהודעת צד השלישי נגד בית החולים נדחתה.

 

השופט ציין כי מהעדויות עלה כי המנוח איבד את ההכרה בין שתיים לחמש דקות לפני שהגיע לבית החולים אבל הצוות לא שם לב למצבו ולא נקט בכל פעולה כמו הנשמה, חיבור למכונת החייאה (דפיברילטור) או האצת הנסיעה ומעבר לנסיעה דחופה. בנוסף, לא נמסרה הודעה לבית החולים על מנת שייערך להגעתו של חולה במצב קריטי.

 

לאור הדברים האמורים קבע השופט כי הצוות כשל בטיפול במנוח והתרשל באבחון מצבו ובנקיטת צעדים שייתכן שהיו יכולים להציל את חייו. באשר לסיכוי להציל את חייו, השופט העמיד אותו על 30% בהתאם לחוות דעתו של המומחה מטעם התובעת.

 

סכום הנזק הכולל עבור בהם כאב וסבל, קיצור תוחלת חיים, הפסדי שכר ופנסיה, אובדן שירותי בעל והוצאות קבורה הועמד על 1.36 מיליון שקל. התובעת זכתה לפיכך ב-30% (גובה סיכויי ההחלמה) מהסכום בניכוי קצבת שאירים. בסך הכל ישלם לה מד"א 283 אלף שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד של 66 אלף שקל והחזר הוצאות משפט.

 

בשל דחיית הודעת הצד השלישי שהגיש מד"א הוא חויב לשלם לביקור חולים וחברת הביטוח "כלל" הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של 58,500 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד אמיר שניידשר
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד ליאור פרי
  • ב"כ הצד השלישי: עו"ד שאול איבצן ועו"ד יפעת פוליטי פנקס
  • עו"ד עמית אוריה עוסק ברשלנות רפואית
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: TPS
ארכיון
צילום: TPS
צילום: סטודיו תומאס
עו"ד עמית אוריה
צילום: סטודיו תומאס
מומלצים