שתף קטע נבחר

איכילוב וגמזו נתבעו: ניתוח בוטל – והחולה מת

אלמנתו ובנו של גבר שמת מאי-ספיקת לב כחודש לאחר שנדרש להחלפת מסתם, טוענים לרשלנות בשל ההחלטה לשחררו מחשש שיידבק בקורונה

תביעה שהוגשה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב טוענת לרשלנות רפואית של בית החולים איכילוב ומנהלו פרופ' רוני גמזו, בשל שחרור חולה לב בן 77 טרם ביצוע ניתוח מציל חיים להחלפת מסתם - מחשש שיידבק בקורונה. התובעים טוענים שכתוצאה מדחיית ההליך הרפואי שעות ספורות לפני שאמור היה להתבצע, החמיר מצבו של החולה וכחודש לאחר מכן הוא מת בשל אי ספיקת לב.

 

התביעה הוגשה על ידי אלמנתו של החולה ובנו באמצעות עו"ד רז בן ארצי ובה נטען לטעות חמורה בשיקול הדעת של הצוות שטיפל במנוח ושל המנכ"ל שהיה מעורב במתרחש. לדבריהם, המנוח אושפז בבית החולים בפברואר האחרון בשל החמרה בקוצר הנשימה שממנו סבל עקב היצרות קשה של המסתם האאורטי בלבו. עם קבלתו לאשפוז צוין כי הוא נמצא במצב מסכן חיים והיה עליו לעבור ניתוח להחלפת המסתם.

 

הניתוח היה אמור להתבצע כעבור 18 ימים אבל באותו היום התגלה חולה קורונה באחד החדרים במחלקה. בעקבות זאת החליטו הרופאים שעדיף לשחרר את המנוח לבידוד בביתו ולדחות את הניתוח בשבועיים.

איכילוב (צילום: gettyimages)
בית חולים איכילוב(צילום: gettyimages)

התובעים טוענים שביום למחרת כתב בנו לשר הבריאות ולפרופ' גמזו כי ההחלטה לשחרר את אביו מסכנת את חייו, ומוטב היה לבודד אותו בבית החולים ולבצע את הניתוח הדחוף. בתגובה השיב לו פרופ' גמזו "אביך באחריותי" ואין בעיה שישהה בבית עד למועד החדש.

 

אלא שבפועל, מצבו של האב הידרדר והוא הובהל לבית החולים שיבא תל השומר במצב קשה. כחודש לאחר שהניתוח היה אמור להתבצע הוא מת בבית החולים בשל אי-ספיקת לב.

 

בתביעה נטען כי אלמלא היו נדחה הניתוח, המנוח יכול היה לחיות עוד 10 שנים לפחות. לדבריהם, ההחלטה לשחררו לא הייתה סבירה והנתבעים התרשלו כשלא הנהיגו בבית החולים שיטות עבודה זהירות ובטוחות לטיפול בחולים דחופים תחת מגבלות נגיף הקורונה.

 

נטען כי הנתבעים הפעילו שיקול דעת שגוי שלא לקח בחשבון את הסיכונים הכרוכים בדחיית הניתוח ואף הפרו את החובה המוטלת עליהם בחוק זכויות החולה ליידע את המנוח על האפשרויות שעומדות בפניו – אם לקבל דעה נוספת ואם לקיים את ההליך בדרך אחרת.

 

התובעים טוענים כי האב מת כתוצאה מרשלנות של הנתבעים, שגרמו בכך נזקים רבים, לרבות אובדן שירותי בעל ואב, אובדן קצבת פנסיה של כ-1.8 מיליון שקל, סבל נפשי ופיזי, הוצאות קבורה ולוויה ועוד.

 

בנוסף התבקש בית המשפט לחייב את הנתבעים בפיצויים עונשיים נוכח מעשיהם החמורים שכתוצאה מהם נפטר המנוח והותיר אחריו אישה, ילדים ונכדים, בהם נכד שזה עתה נולד ולא יזכה להכיר את סבו.

 

בית החולים איכילוב ופרופ' גמזו לא מסרו תגובה עד למועד פרסום הכתבה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
בית החולים איכילוב
צילום: gettyimages
מומלצים