כשעדן יחזקאל הייתה ילדה היא נהגה להסתובב עם משקפי שמש על האף לעיתים קרובות. השמש דווקא לא הפריעה לה. זה האף שהיא ניסתה להסתיר.
"היה לי אף מאוד גדול, רחב ועם עצם בולטת", היא מספרת, "אף מכוער. שנאתי אותו. הרכבתי משקפיים כי הם נחו בדיוק על הגבנון וככה פחות ראו. האף הזה פגע לי מאוד בדימוי העצמי, והייתה לו השפעה עצומה על החיים שלי. במשך שנים נמנעתי מלהגיע לאירועים משפחתיים כדי שלא יראו אותו, וספרתי את הימים עד שיגיע כבר גיל 16, שהוא הגיל המינימלי שבו אפשר לבצע ניתוח אף".
כתבות נוספות למנויי +ynet:
לא רוצים לפספס אף כתבה? הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
גיל 16 המיוחל הגיע, ועדן הייתה נחושה יותר מתמיד. ההורים של הנערה קיבלו את ההחלטה ברגשות מעורבים: האם התנגדה אולם האב תמך. "בתקופה ההיא היינו בדיוק באמצע רכישת בית, כך שהוצאה של 13-12 אלף שקל לא הייתה פשוטה לנו, אבל אבא בכל זאת תמך. הוא אמר: 'אני אבוא איתך לייעוץ. בואי נראה מה יהיה'".
7 צפייה בגלריה
67 אלף ניתוחים פלסטיים בוצעו בישראל ב-2019
67 אלף ניתוחים פלסטיים בוצעו בישראל ב-2019
67 אלף ניתוחים פלסטיים בוצעו בישראל ב-2019
(צילום: shutterstock)
האב והבת הגיעו לשיחת ייעוץ במרפאה של רופא פלסטי נחשב בתל אביב, והתקבלו בסבר פנים יפות. אולי יפות מדי.
"המנתח היה מאוד נחמד אליי. הוא בחן את האף שלי והבטיח הבטחות מפה ועד תאילנד: שיהיה לי אף ממש צר וסולד ופונפון (קצה האף) בדיוק כמו שאני רוצה... הוא עשה לי הדמיה מהממת, וגרם לי להרגיש כאילו אני אנג'לינה ג'ולי עוד לפני הניתוח. הוא גם הסכים לתת לנו הנחה מאוד גדולה. קניתי את כל מה שהוא אמר. לא ביררתי עם עוד מנתחים, לא הלכתי לייעוצים נוספים. הוא פשוט נתן לי תחושה מאוד טובה ובטוחה. גם המזכירה שלו הייתה מהממת, לפחות בהתחלה".
הקסם עבד. עדן ואביה השתכנעו מיד וקבעו ניתוח, שבוע אחד בלבד אחרי המפגש.
על פי נתונים שפרסם האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית, בשנת 2019 בוצעו בישראל 67 אלף ניתוחים פלסטיים, ושלושת הניתוחים הפופולאריים ביותר היו הגדלת חזה, שאיבת שומן וניתוח אף.
מרבית הניתוחים הוגדרו על ידי המטופלים כהצלחה מסחררת: מבחינתם, הם הגיעו עם בעיה אסתטית מסוימת והניתוח העלים את הבעיה - או לכל הפחות צמצם אותה מאוד. יחד עם זאת, בין מאות אלפי המנותחים בישראל ישנו גם מספר לא מבוטל של מנותחים שאינם מרוצים, ומגדירים את ההליך הכירורגי שעברו ככישלון מוחלט. לעיתים נדירות מאוד באמת מתבצעת רשלנות רפואית מסוימת במהלך הניתוח, והמטופל מסיים את ההליך עם נזקים אסתטיים ובריאותיים, אולם לרוב כשמדברים על ניתוח פלסטי במונחים של כישלון, מתייחסים לפער הגדול שקיים בין הפנטזיה של המטופל לתוצאה בפועל. בין תמונות ה"לפני ואחרי" שמפורסמות באתרים של המנתחים השונים תמצאו רק ניתוחים שהצלחתם מובהקת ומעוררת התפעלות. התמונות של המנותחים הלא מרוצים נשארו על רצפת העריכה.
נחזור לעדן. הניתוח שלה היה תקין לגמרי, וכך גם תקופת ההחלמה הראשונית. שבוע לאחר הניתוח הגיעה הצעירה עם אביה לרגע המרגש שלו מחכה בכיליון עיניים כל מנותח אף - רגע הורדת הגבס וחשיפת האף החדש. יש לציין כי במרבית המקרים, דווקא במהלך חשיפת הגבס האף נראה רחוק מאוד מהציפיות כיוון שהחלמה מניתוח אף אורכת למעלה משנה שלמה, שבמהלכה האף משנה את צורתו.
7 צפייה בגלריה
''ברגע שהוא הוריד את הגבס היינו בשוק''. עדן, אחרי הניתוח
''ברגע שהוא הוריד את הגבס היינו בשוק''. עדן, אחרי הניתוח
''ברגע שהוא הוריד את הגבס היינו בשוק''. עדן, אחרי הניתוח
"ברגע שהוא הוריד את הגבס, אני ואבא שלי היינו בשוק", היא מספרת בכאב, "האף היה לא פרופורציונלי לפרצוף. הוא אומנם היה סולד אבל מאוד רחב, ואבא שלי אמר מיד שמשהו לא נראה לו תקין. הרופא ניסה להרגיע: 'אל תדאגו, הכול בסדר. בגלל שזו רק תחילת ההחלמה האף נפוח, זה יסתדר עם הזמן'".
ובאמת, נראה היה שהדברים מסתדרים. בארבעה-חמישה חודשים הראשונים עדן הייתה מרוצה. הנפיחות ירדה והאף היה חמוד, קטן וסולד. כחצי שנה ממועד הניתוח הגיעה הנפילה הגדולה.
"אין דרך אחרת לומר את זה, לאט-לאט קצה האף פשוט צנח מטה. כיום כשאני מחייכת רואים את זה בבירור, יש לי אף נפול, כמו אף של מבוגרים - והוא גם עדיין רחב מאוד".
עדן סירבה להשלים עם התוצאה, וכשחלפו שמונה חודשים מיום הניתוח חזרה למרפאה. הפעם המנתח היה הרבה פחות נחמד. "אמרתי לו: 'תקשיב, אני לא מרוצה. האף הזה הוא לא מה שביקשתי, הוא לא קטן, הוא לא צר, הוא לא סולד, הוא לא כל מה שהבטחת'. הוא מאוד כעס עליי, שאל מה אני באה אליו בכלל, טען שהאף שלי הרבה יותר יפה ממה שהוא היה וניסה לשכנע אותי שהכול בסדר. התעקשתי ואמרתי שאני לא מרוצה ודורשת ניתוח תיקון. בשלב הזה הוא כבר ממש התעצבן".
בעולם הניתוחים הפלסטיים, "ניתוח תיקון" פירושו ניתוח שמטרתו לתקן את תוצאות הניתוח הקודם. מדובר בניתוח מורכב ומסובך יותר, כיוון שבאזור בוצעה כבר פרוצדורה רפואית. אם מבצע אותו הרופא שביצע את הניתוח הראשון, המטופל לא נדרש לשלם שכר טרחה עבור עבודתו (אולם עדיין נדרש לשלם עבור הרופא המרדים ועבור השימוש בחדר הניתוחים). לעומת זאת, אם מבצע אותו רופא חדש שאין לו קשר לניתוח המקורי, מחירו מאמיר פלאים ויכול להגיע לפי שניים ממחירו של ניתוח פלסטי ראשון.
7 צפייה בגלריה
''בהתחלה האף היה חמוד וסולד''. עדן אחרי הניתוח
''בהתחלה האף היה חמוד וסולד''. עדן אחרי הניתוח
''בהתחלה האף היה חמוד וסולד''. עדן אחרי הניתוח
על אף שהמנתח של עדן חלק על דעתה בדבר הצורך בניתוח תיקון, הוא הסכים לבצע אותו ללא עלות.
"הוא אמר לי: 'את רוצה ניתוח חוזר? אין בעיה. שלמי 6,000 שקל על המרדים וחדר ניתוח ואעשה לך'. הוא היה מוכן לתקן אבל הגישה שלו הייתה דוחה, לא עשה לי חשק לשים את עצמי שוב בידיים שלו. יצאתי ממנו, הלכתי למזכירה שלו וכאן כבר ממש נשברתי: היא צחקה לי בפרצוף מול כל האנשים בחדר ההמתנה. היא לגלגה עליי, הסתלבטה על הציפיות שלי. זה מביך לומר, אבל בנקודה הזו איבדתי את זה לגמרי. כעסתי, צרחתי והשתוללתי, אפילו זרקתי שם איזה כיסא. הייתי ילדה בת 16 וחצי שריסקו לה את החלום".
בשבועות שבאו אחר כך עדן עוד ניסתה להתקשר למרפאה, לראות אולי יש בכל זאת אפשרות לתקן. "הם כל הזמן נפנפו אותי. המזכירה אמרה לי: 'את מפריעה לי ביום חופש', 'תתקשרי ביום אחר', 'תתקשרי בשעה אחרת', בכל פעם שהתקשרתי היה לה תירוץ אחר בשביל לא לדבר איתי".
עדן הייתה פגועה במשך תקופה ארוכה, ובמקביל גילתה שגם הנשימה שלה השתנתה. "אני לא נושמת בכלל בצד שמאל של האף, וזה משהו שמעולם לא נתקלתי בו קודם. הנחיר השמאלי כאילו משותק. לפני הניתוח הזה הנשימה שלי הייתה מושלמת. כיום קשה לי לנשום בלילה".
חמש שנים חלפו מהניתוח ההוא. עדן כבר בת 21, ועדיין חולמת על אף אחר. כולם סביבה אומרים לה שהאף שלה חמוד, אבל היא לא מתכוונת לוותר.
"בעזרת השם, אני אעשה את הניתוח תיקון עוד שנה-שנתיים, כשהמצב בעולם קצת יתייצב וגם המצב בחשבון הבנק יתייצב" (צוחקת). ניתוח חוזר זה גם סיכון גדול יותר וגם הוצאה כספית גדולה יותר מהניתוח הראשון, אבל אני חד-משמעית לא מתכוונת לרדת מזה. אני לא יכולה להשלים איתו, פשוט לא יכולה. אף אחד לא מבין עד כמה זו נקודה רגישה אצלי".
"אם הייתי יודעת מה אני עומדת לעבור, לא הייתי נכנסת לזה בכלל", אומרת נעמה (שם בדוי), שעברה בשלוש השנים האחרונות שלושה ניתוחים פלסטיים באף. מה שהתחיל בחלום ישן על אף קטן ומושלם הסתיים בהוצאה כלכלית אדירה ולא מתוכננת, בכאבים מרובים, בעשרות ימי החלמה ובעוגמת נפש אחת גדולה.
"לקראת גיל 40 החלטתי להעניק לעצמי מתנה: ניתוח אף. זה משהו שחלמתי לעשות שנים. בערך בגיל 19 התחיל להתגבש אצלי הרצון לעבור ניתוח אף וניתוח הגדלת חזה. נאלצתי לבחור איפה לשים את הכסף והתלבטתי בין שניהם. בסופו של דבר לקראת גיל 25, אחרי הלידה של הגדולים שלי, החלטתי ללכת על ניתוח חזה. הייתה לי חוויה מושלמת וקיבלתי את החזה שרציתי. אמרתי לעצמי שמתישהו אעשה גם ניתוח אף, אבל במשך שנים זה לא התאפשר. הילדים היו קטנים והכסף נשאב למקומות אחרים. רק לקראת גיל 40 הצלחתי לחסוך את הסכום הדרוש. כדי להימנע מטעויות עשיתי תחקיר שלם, נכנסתי לקבוצות בפייסבוק, התייעצתי עם המון אנשים, בדקתי רופאים ובסוף הגעתי למנתח בעל שם בתל אביב, שהציג לי רזומה של 30 שנה במקצוע ועשה רושם מעולה. נכנסתי לניתוח כולי ציפייה והתרגשות, וליום הורדת הגבס הגעתי כולי בעננים. התוצאה הייתה מאכזבת מאוד".
מה ראית?
"בואי נגיד שמיד זיהיתי שמשהו לא טוב קורה שם. האף נראה קטן וחמוד, אבל משהו בפרופורציות לא התיישב. השיא הגיע חודש אחר כך. האף כולו התעקם, פשוט נטה לצד אחד".
הרופא של נעמה לא ניסה למרוח אותה או לשכנע אותה שהיא היחידה שרואה שהאף עקום. למען האמת, הוא הודה מיד ואף קיבל עליו את האחריות. "הוא אמר לי 'סביר להניח שנצטרך לעשות ניתוח תיקון, אבל ניאלץ לחכות עד שתרד הנפיחות כדי להבין עד כמה הוא נוטה הצידה'. בינתיים הוא הזריק לי חומצה היאלורונית (חומר למילוי קמטים המאפשר לעצב מחדש את צורתו של האף לתקופה של כמה חודשים - א"ס) כדי שזה לא ייראה כל כך דרסטי, ועם האף הזה הסתובבתי בדיכאון במשך חצי שנה".
7 צפייה בגלריה
''הרופא לקח אחריות''. נעמה לפני ואחרי הניתוח הראשון
''הרופא לקח אחריות''. נעמה לפני ואחרי הניתוח הראשון
''הרופא לקח אחריות''. נעמה לפני ואחרי הניתוח הראשון
אחרי חצי שנה, כשכל הנפיחות ירדה וגם החומצה ההיאלורונית התפוגגה, נעמה נותרה עם אף שצורתו רחוקה שנות אור מהצורה שחלמה עליה: "הוא הקטין את האף ויישר את העצם הבולטת, אבל בכלל לא נגע בנחיריים והם נשארו מאוד גדולים. לזה נוספה גם נטייה מאוד ברורה הצידה. חזרתי אליו למרפאה ואמרתי לו: "שומע? אני לא נשארת ככה עוד דקה אחת נוספת. אתה תעשה לי ניתוח חוזר".
לרוב נהוג להמתין לפחות שנה עד לביצוע ניתוח תיקון, שכן יש לאפשר לאיבר החלמה מלאה, אבל נעמה לא הסכימה לחכות. אחרי חצי שנה בלבד היא נכנסה לניתוח נוסף, והרופא החתים אותה על כך שהבחירה יוצאת הדופן הזו היא על אחריותה בלבד.
למרבה הצער, גם הניתוח הזה הסתיים במפח נפש: "אחרי שירדו הבצקות והנפיחויות, המצב היה עוד יותר נורא. עד לניתוח השני הוא היה רק עקום, עכשיו כל הפרונט שלו נפל. נשארתי עם גשר אף מאוד צר, כמעט בלי סחוס בכלל, קצה אף נפול ונחיריים גדולים. צד אחד של האף היה צמוד למשקף, ואילו הצד השני היה לגמרי באוויר. ואם זה לא מספיק, בנחיר אחד הפסקתי לנשום לגמרי. הוא פשוט נסתם, והתחלתי לנחור בלילות. מעולם לא נחרתי קודם. הייתה לי שינה מאוד שקטה. אם עד עכשיו רציתי רק לתקן מבחינה אסתטית, עכשיו זה כבר נהיה עניין רפואי".
איך הגיב המנתח לכישלון השני?
"בסך הכול הייתי אצלו פעמיים אחר כך. בעיקר דיברתי איתו על הפגיעה בנשימה. הוא אמר שצריך לחכות ולא בטוח שכדאי לעשות עוד ניתוח, ואולי זו בכלל אלרגיה ואולי פה ואולי שם. בשלב הזה אני כבר לא רציתי לשים את עצמי שוב בידיים שלו".
אחרי התייעצות עם שני רופאי אף-אוזן-גרון, נעמה פנתה למנתח פלסטי אחר במטרה לבצע ניתוח שלישי, הן רפואי והן אסתטי. הפעם החוויה הייתה מוצלחת.
"חצי שנה חלפה מהניתוח השלישי. הרופא פתח את הנחיריים ונאלץ להשתיל סחוס. מתברר שהיה לי חוסר בסחוס לכל אורך גשר האף. המנתח הקודם פשוט חירב לי את האף. היום האף הרבה יותר יפה, אבל הוא עדיין לא מאה אחוז ישר. ההחלמה טרם הסתיימה. מה שכן, אני נושמת משני הצדדים".
7 צפייה בגלריה
''ההחלמה עדיין לא הסתיימה''. נעמה לפני ואחרי הניתוח השלישי
''ההחלמה עדיין לא הסתיימה''. נעמה לפני ואחרי הניתוח השלישי
''ההחלמה עדיין לא הסתיימה''. נעמה לפני ואחרי הניתוח השלישי
כמה כסף הוצאת על כל התהליך הזה?
"את כל הפרוצדורות עשיתי בסיוע של הביטוח המשלים של קופת החולים, כך ששילמתי 50% כל פעם, אבל בחישוב הכולל זה עדיין יוצא המון כסף. 10,500 שקל עבור הניתוח הראשון, 4,000 שקל על השני ועוד 11,800 על הניתוח השלישי".
מה הטיפ שלך למי ששוקל לעשות ניתוח?
"אם אתם לא חייבים וזה לא באמת קטסטרופלי, אז אל תעשו בכלל. למעט מקרים קיצוניים, האף שנולדנו איתו הוא כנראה האף שמתאים לנו לפנים, ואנחנו צריכים ללמוד לאהוב אותו. אני רואה בהמון קבוצות בפייסבוק בחורות יפהפיות עם אף קצת לא מושלם ששוקלות לעשות ניתוח, ובא לי לומר להן 'היי! גם אחרי ניתוח הוא לא בהכרח יהיה מושלם'. תפסיקו להסתכל על תמונות של אחרות באינסטגרם ולקנא. זה מחרפן אותי כי הן בוחנות תמונות שצולמו בזוויות מאוד ספציפיות, עם הר של פילטרים, ואין להן יכולת לראות את המציאות. דבר נוסף שחייבות לקחת בחשבון זה שהאף משתנה כל הזמן. אחרי שנה ואחרי שנתיים הוא כבר לא נראה אותו הדבר. יש לי חברה שעברה ניתוח מדהים והייתה סופר מאושרת בהתחלה, ואחרי שנתיים וחצי החליטה לעשות ניתוח תיקון כי האף נפל והיא כבר לא הייתה מרוצה. זה כאב ראש. אם אתן לא חייבות, פשוט אל תיגעו".
כמו מנותחים מאוכזבים אחרים, גם שלי (שם בדוי) רק רצתה להגשים חלום, אבל המקרה שלה יוצא דופן כי החלום אפילו לא היה שלה אלא של בנה הבכור.
"יש לי ילד יפה תואר, חתיך הורס", הוא מספרת, "אבל תמיד היה לו אף גדול עם נטייה שמאלה. בשנים הראשונות זה היה לא מורגש, אבל מאז בר המצווה זה הפך לבולט והוא התחיל לחלום על ניתוח פלסטי. כשהוא התקרב לגיל 16 אמרו שזה כבר אפשרי ואני, שכל כך רציתי להגשים לו את החלום, עשיתי סקר שוק מטורף. חיפשתי באינסטגרם, בפייסבוק, בדקתי המלצות, דיברתי עם אנשים... אחרי שהייתי אצל שלושה רופאים בייעוץ הגעתי לרופא שנחשב לאחד הטובים בארץ. שמעתי עליו ביקורות מדהימות. הוא לא עבד עם קופת החולים אלא רק פרטי, ואני העדפתי לוותר על המימון של הקופה וללכת על זה כי על הילד שלי אני לא חוסכת. הוא יקבל את הטוב ביותר. סגרנו עם הרופא תשלום אחד במזומן של 19 אלף שקל, והוא נתן לי תחושת ביטחון מלאה שהוא יעשה בדיוק את מה שביקשנו ממנו".
הנער נכנס לניתוח באוגוסט 2019, במהלך החופש הגדול. "התרגשנו מאוד. נסענו למרפאה הפרטית של המנתח בתל אביב בשעות הבוקר המוקדמות. הניתוח עצמו היה רגיל לגמרי, אבל ההחלמה שלו הייתה מאוד קשה כי הוא צעיר. לקחתי חופש מהעבודה והייתי לצידו 7/24. אחרי שבוע הגענו להורדת גבס ונתקפנו בהלה רצינית. כל הפרצוף נראה נפוח ומפחיד. המנתח הבטיח לנו שהכול יהיה בסדר, הנפיחות תרד והאף יהיה מושלם וכו'".
וזה לא קרה.
"לצערי, לא. עבר חודש ועוד חודש. הנפיחות התחילה לרדת והפנים לאט-לאט חזרו לעצמם, אבל האף היה רחוק ממה שציפינו. ביקשנו אף ישר, והוא עדיין היה ארוך ולא ממש יפה. במקביל, הילד התחיל להתלונן שבצד אחד הוא לא נושם טוב, כשלפני הניתוח הוא נשם מעולה. הוא עבר תקופה מאוד קשה. היה לו קשה להשלים עם האף הזה, כי זה רחוק מאוד ממה שהוא חלם עליו. אחרי חצי שנה הגענו שוב לייעוץ, והמנתח אמר: 'תראו, זה עוד יסתדר. עברה רק חצי שנה. הכול עוד נפוח'... אז המשכנו לחכות. עברה עוד חצי שנה ושוב הגענו לייעוץ, ואז הוא כבר הודה שהניתוח לא מוצלח".
7 צפייה בגלריה
''הילד כועס על המנתח, אומר שהוא הרס לו את החיים''
''הילד כועס על המנתח, אומר שהוא הרס לו את החיים''
''הילד כועס על המנתח, אומר שהוא הרס לו את החיים''
(צילום: Shutterstock)
מה הוא אמר?
"הוא אמר לבן שלי: 'שמע, אני עושה 700 ניתוחים בשנה. יכול להיות ששניים-שלושה מהם יצאו לא מוצלחים. אין מה לעשות. אני מבין שבצד אחד אתה לא נושם טוב. קח את הזמן שלך, תבוא מתי שאתה רוצה ואני אתקן. בוא אני אפתח לך את המחיצה ובנוסף אקצר לך את האף, וזה יהיה ללא עלות'. מהבחינה הזו הוא היה הוגן ולקח אחריות, אבל קשה לי לחשוב שאותו מנתח שהרס לבן שלי את האף וגרם לו לבעיות נשימה ייגע לו שוב באף. אני מפחדת. לפי מה שקראתי ניתוחי תיקון מסובכים יותר מניתוחים רגילים, אנחנו חוששים להתאכזב שוב - וניתוח שלישי זה כבר מסוכן ממש".
מה עמדתו של הילד בנושא?
"תלוי באיזה יום את שואלת. יש לו יחסי אהבה-שנאה עם האף הנוכחי. יום אחד הוא מת על האף שלו ואומר שהוא מקבל אותו, ויום אחרי זה הוא מתעב אותו. הוא מתנגד לניתוח תיקון אצל אותו רופא. בימים גרועים הוא ממש שונא את המנתח, כועס עליו, טוען שהוא הרס לו את האף, הרס לו את החיים וכו'. כרגע הוא לא רוצה עוד ניתוח בכלל. הוא לפני גיוס, והוא עדיין בטראומה מההחלמה למרות שעברה יותר משנה. לפעמים הוא אומר 'אולי בעתיד אעשה אצל רופא אחר'".
אילו תגובות הוא קיבל מהסביבה?
"הרבה אנשים אומרים שהאף מאוד מתאים לו, אבל לאנשים אין את האומץ לומר את האמת. מי שקרוב אליי, כמו האחים שלי לדוגמה, אמר לי: "תראי, בואי נודה, הוא לא מוצלח. זה בסדר אבל רחוק מלהיות מושלם".
היא עצמה עברה ניתוח פלסטי באף. זה קרה לפני 24 שנים ולדבריה, הניתוח היה מוצלח במיוחד. בימים אלה היא מחפשת מנתח פלסטי ראוי עבור ניתוח אף לבתה, שתחגוג בקרוב יום הולדת 16. המועד המתוכנן הוא שוב החופש הגדול, והפעם שלי מתכוונת לנסוע לטורקיה עבור הניתוח. "גם הבת שלי עם אף גדול, ובבית אנחנו תמיד שואפים לשלמות. בטורקיה יש מבחר של רופאים מעולים, ואני לא יודעת מה לבחור. הרופאים שם עושים עבודות מדהימות".
מה האבא חושב?
"לבעלי אין ציפיות גבוהות. האף העקום של הילדים הגיע ממנו (צוחקת). בגלל שלי לא היה אף מושלם, חלמתי להתחתן עם מישהו שיש לו אף מושלם כדי שלפחות יהיה אחד שיוכל להעביר לילדים, אבל זה לא יצא".
מבין כל הניתוחים הפלסטיים, ניתוחי אף הם ככל הנראה הזירה מספר אחת של מטופלים לא מרוצים. הסיבה לכך היא שהמונח "אף יפה" הוא מאוד אינדיבידואלי. בעוד שבניתוח הגדלת חזה, לדוגמה, המטופלת נכנסת עם חזה קטן ויוצאת עם חזה שאליו הוכנסו שתלים בגודל שבחרה מראש, בניתוח אף המנתח נדרש לפסל איבר שאמור להשתלב בפנים של מטופל ספציפי. יחד עם זאת, גם בניתוחים פלסטיים אחרים אפשר למצוא מטופלים לא מרוצים. ליאורה (שם בדוי) עברה שלושה ניתוחים לעיצוב הגוף. שניים מהם יצאו מוצלחים. השלישי, לעומת זאת, לא הצדיק את הכסף והסבל, ומבאס אותה עד היום.
"כל החיים שלי הייתי שמנה. בגיל 30, אחרי שסיימתי עם ההיריונות, הגעתי לשיא של 130 ק"ג. החלטתי לעשות ניתוח טבעת, ירדתי במשקל והגעתי ל-60 ק"ג. בעשר השנים הראשונות ירדתי ועליתי במשקל כל הזמן. אחרי למעלה מעשור של אקורדיון כזה החלטתי לעשות סוויץ' בראש. אמרתי לעצמי: "ליאורה, די עם זה! נכון שירדת במשקל, אבל עכשיו את חייבת לשמור". החלטתי שאני לא עולה יותר, ובאמת הצלחתי בזה. כבר שנים אני שומרת על משקל שנע בין 60 ל-65 ק"ג, אבל הגוף כבר קיבל צורה של סמרטוט ספונג'ה. היו לי עודפי עור בכל מקום. הייתי רזה, אבל מתחת לבגדים זה נראה נורא. בשלב הזה החלטתי לעבור סדרת שיפוצים".
סדרת השיפוצים של ליאורה עלתה מאה אלף שקל, וכללה ניתוח מתיחת בטן, מתיחת זרועות ומתיחת ירכיים.
"מתיחת הבטן הייתה מושלמת. בשנתיים הראשונות לניתוח נראיתי חבל על הזמן. אחר כך ירדתי עוד קצת במשקל אז העור כבר לא מתוח כמו שהיה, אבל הבטן עדיין נראית טוב. לאחר מכן הגיע תור הניתוח המשולב - מתיחת זרועות ומתיחת ירכיים. ניתוח הזרועות יצא סוף הדרך. כמעט לא רואים צלקות. הידיים שלי חזרו להיראות כמו ידיים של אדם נורמלי, והיום אני יכולה להסתובב עם גופייה בכיף. ניתוח הירכיים, לעומת זאת, היה נפילה".
7 צפייה בגלריה
''מתיחת הבטן הייתה מושלמת, הירכיים פחות''
''מתיחת הבטן הייתה מושלמת, הירכיים פחות''
''מתיחת הבטן הייתה מושלמת, הירכיים פחות''
(צילום: shutterstock)
הנפילה שליאורה מדברת עליה היא לא פדיחה של המנתח, אלא תוצאה די מוכרת בניתוחי ירכיים. מדובר באזור לא אידיאלי לניתוח פלסטי, שבו לעור יש נטייה לשוב וליפול אחרי כמה חודשים. "ארבעה-חמישה חודשים אחרי הניתוח הירכיים נראו פצצה, אבל אז העור שוב התחיל ליפול. לא ירדתי או עליתי במשקל מאז הניתוח ואני עומדת ממש על אותו מספר ק"ג, אבל תוצאות הניתוח בכל זאת השתנו. העור ממש נמשך למטה. אני כבר לא יכולה ללכת עם בגד ים בלי פראו (חצאית חצי שקופה שמכסה את בגד הים). קיוויתי שאם אני אעשה ספורט אז אולי השרירים יתחזקו וזה ייראה טוב יותר, אבל זה לא עזר".
את מתחרטת?
"לא יודעת. זה לא באותה רמה כמו שזה היה לפני הניתוח, כי הרופא חתך את רוב עודפי העור, אבל אני עדיין לא יכולה לקרוא לניתוח הזה הצלחה כי אני נמצאת באותו המקום שהייתי לפניו - מתביישת לחשוף את הירכיים שלי. הרי כל הרעיון היה שכן אוכל ללכת עם בגד ים או עם שורט, ולא ציפיתי שזה יחזיק רק חצי שנה".
המנתח אמר לך שזה לא אזור אידיאלי לניתוח פלסטי?
"מה פתאום? הוא הבטיח לי שזה ייראה יפה ומוצלח, ושזה יהיה מאוד שונה ממה שיש לי עכשיו. זה באמת מאוד שונה כי הוא חתך המון עור, אבל זה רחוק מלהיות יפה או מוצלח. העור נפול".
שלוש שנים חלפו מאז הניתוח, וכשליאורה מסתכלת במראה היא רואה רק את העור הנפול בירכיים. "אני אמורה להרגיש נפלא כי עשיתי שינוי משמעותי, אבל העיניים תמיד נמשכות לבאג הזה. אני רואה רק אותו והוא מציק לי כל הזמן. זר לא יבין זאת".