שתף קטע נבחר

אפנדיציט לא אובחן בזמן. הפיצוי: 148 אלף ש'

בת 9 שוחררה מהמיון בסורוקה חרף סימנים מחשידים לדלקת תוספתן, ואובחנה רק 5 ימים מאוחר יותר. ביהמ"ש קבע שמדובר ברשלנות רפואית

שירותי בריאות כללית תשלם פיצויים של כ-148 אלף שקל עקב רשלנות רפואית של בית החולים "סורוקה" בבאר שבע בטיפול בילדה ששוחררה מהמיון חרף תסמינים מחשידים לדלקת תוספתן. שופט השלום בבת ים שי משה מזרחי קבע לאחרונה כי ייתכן שלו האבחון היה מתבצע בביקור הראשון, אפשר היה לוותר על הניתוח שבוצע לאחר מכן, ולטפל בדלקת בדרכים פחות פולשניות.

 

ב-2005 הגיעה הילדה, היום בת 25, יחד עם הוריה לבית החולים "ברזילי" שבאשקלון בשל כאבי בטן חזקים, הקאות ושלשולים. לאחר שנבדקה במיון היא שוחררה עם חשד לדלקת מעיים והוראה למעקב.

 

אלא שמצבה החמיר וכעבור שלושה ימים לקחו אותה הוריה למיון ב"סורוקה". אף שערכי ספירת הדם שבוצעה לה היו גבוהים, הוחלט לשחרר אותה אחרי שצילומי חזה ובטן לא העלו ממצא פתולוגי והומלץ לה ללכת למחרת לרופא קופת החולים ולחזור כעבור יומיים אם יש החמרה.

       (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

כשהמצב המשיך להידרדר והחום הלך ועלה הוריה הביאו אותה לסורוקה פעם נוספת – כעבור ארבעה ימים – והפעם הוחלט לאשפז אותה. יום לאחר מכן היא אובחנה עם דלקת תוספתן ועברה ניתוח לכריתת התוספתן.

 

ב-2018 היא הגישה יחד עם הוריה תביעת רשלנות רפואית נגד משרד הבריאות כבעליו של בית החולים ברזילי ונגד הכללית כבעלת בית החולים סורוקה בטענה שלא אבחנו אותה כראוי, מה שהוביל לכך שנאלצה לעבור ניתוח בטן פתוח שהשאיר אצלה צלקת מכאיבה ומכוערת. הנתבעים, לעומת זאת, הכחישו רשלנות כלשהי מצד הרופאים בבתי החולים וטענו כי האבחונים של התובעת היו נכונים ביחס למצבה.

 

מעדויות הרופאים, המומחים של שני הצדדים והמסמכים הרפואיים, מצא השופט שי משה מזרחי שבית החולים ברזילי התרשל משום שלא ערך לתובעת ספירת דם שהייתה יכולה לסייע באבחון ואף לא הורה לה לחזור לבדיקה למחרת. עם זאת, הוא לא מצא קשר סיבתי בין הרשלנות לבין הנזק שנגרם לתובעת כתוצאה מהניתוח, ועל כן הוא דחה את התביעה נגד משרד הבריאות.

 

לעומת זאת, התקבלה התביעה נגד הכללית לאחר שנמצא כי הצוות הרפואי של סורוקה התרשל בביקור הראשון של התובעת ובכך גרם לה לנזק. נקבע כי הרופאים במיון לא הפעילו שיקול דעת סביר כששחררו את התובעת עם אבחנה שגויה למרות כאבי בטן, חום גבוה וערכים חריגים בספירת הדם.

 

כתוצאה מהרשלנות, קבע השופט, לא ניתן לדעת מה היה המצב של הדלקת בביקור הראשון והאם אפשר היה לחסוך את הניתוח ולטפל בה בדרכים פולשניות פחות כמו מתן אנטיביוטיקה או לפרוסקופיה.

 

נקבע כי הנזק שנגרם לתובעת הוא אסתטי בלבד וללא משמעות תפקודית, ולפיכך פסק לה פיצויים רק עבור כאב וסבל ועזרת ההורים. מסכום הפיצויים על העזרה הפחית השופט 20% עקב אשם תורם של ההורים שהמתינו ארבעה ימים עד שהחזירו את בתם לסורוקה אף שמצבה החמיר.

 

בסיכומו של דבר חויבה הכללית לשלם לתובעת 148,300 שקל כולל הוצאות ושכר טרחת עו"ד. בנוסף היא תישא במקומה בהוצאות של 20 אלף שקל למשרד הבריאות עקב דחיית התביעה נגד ברזילי.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד ד"ר ד. שרם
  • ב"כ הנתבעות: עו"ד א. כצנלסון בשם משרד הבריאות, עו"ד ד. זילבר בשם הכללית
  • עו"ד שירה פינקלשטיין עוסקת ברשלנות רפואית
  • הכותבת לא ייצגה בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: ShutterStock
אילוסטרציה
אילוסטרציה: ShutterStock
גל דור
עו"ד שירה פינקלשטיין
גל דור
מומלצים