שתף קטע נבחר

האישה ביקשה להיפרד – הבעל שלף אקדח

מאבטח הורחק מהבית ונשקו נלקח ממנו לאחר שאיים להתאבד אם אשתו תעזוב אותו. לימים הוא ביקש להחזיר לו את הנשק – אבל נדחה בביהמ"ש

בית המשפט לענייני משפחה בחדרה האריך לאחרונה צו הגנה נגד מאבטח שאיים להתאבד לאחר שאשתו סיפרה לו על כוונתה להתגרש. השופט טל פפרני דחה את בקשת הבעל לקבל בחזרה את נשקו האישי: "לא ניתן להתעלם מהמצב שבו כמעט מדי חודש אישה מאבדת את חייה".

 

בני הזוג נשואים ואין להם ילדים משותפים. באוקטובר האחרון הודיעה האישה לבעלה כי ברצונה לסיים את הקשר. לדבריה, הוא הגיב בצורה קשה והיה נסער, דיבר על כך שאינו יכול לחיות בלעדיה ואיים להתאבד באמצעות נשקו האישי.

 

מיד לאחר מכן האישה התלוננה במשטרה. שוטר שהגיע למקום מצא את הבעל בוכה ואומר "הלכו לי החיים", בעוד הנשק שלו מונח דרוך על הספה בסלון. השוטר שאל את הבעל אם השתמש בנשק והבעל השיב: "דרכתי אותו, לא זוכר אם נקרתי". בעקבות המקרה הבעל הורחק מהבית ונשקו נלקח ממנו. האישה עזבה את הדירה המשותפת ועברה לבית הוריה.

אקדח אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

בחודש שעבר היא הגישה באמצעות עו"ד צהלה הלוי בקשה לצו הגנה, שבה טענה כי בעלה ממשיך להטריד אותה ולשלוח לה הודעות, ובמקביל פועל להחזרת נשקו האישי. האישה ביקשה מבית המשפט למנוע את החזרת הנשק ולאסור על הבעל ליצור עמה קשר. בית המשפט נעתר לבקשה והורה לבעל להגיש את תגובתו.

 

באמצעות עו"ד אלון שליכטר הכחיש הבעל שאיים בהתאבדות. לטענתו, הוא ואשתו החלו בהליך שלום בית, ובעצת רב מלווה הוא שולח לה ברכות מדי שבוע במטרה להשיבה לחיים משותפים עמו.

 

הוא הדגיש כי התיק נגדו נסגר והבקשה לצו הגנה הוגשה בשיהוי, והוא זקוק לנשק כדי לעבוד ולשרת במילואים. בנסיבות אלה הסכים שיינתן צו הגנה הדדי שאוסר על הצדדים להיות בקשר למעט בנושאים הקשורים בהליכי הגירושין, אך התנגד לאיסור על החזקת כלי ירייה.

 

האישה הודיעה כי אינה מתנגדת לצו הגנה הדדי והגישה תמליל של שיחת הפרידה.

 

השופט טל פפרני הורה על הארכת צו ההגנה בשלושה חודשים לאחר שעיין בתמליל השיחה: "המשיב משתמש פעמים רבות באותה שיחה במונח 'מוות', אומר כי אינו יכול לחיות בלעדי המבקשת, ואף אומר באופן מפורש כי הוא מעוניין להתאבד. גם סוגיית נשקו האישי של המשיב מוזכרת פעמים רבות במהלך אותה שיחה וגם בכך ניתן לראות כי המשיב יוצר קשר בין המחלוקת בינו לבין המבקשת לנשקו האישי".

 

השופט הוסיף כי הבעל לא משלים עם הפרידה וממשיך לשלוח לאשתו הודעות ברוח דומה. למרות השיהוי והפגיעה בחופש העיסוק של הבעל נקבע כי מעשיו ואמירותיו יוצרים פוטנציאל ממשי למסוכנות ואין כל אפשרות לביטול צו ההגנה.

 

את ההחלטה, שניתנה שלושה ימים בלבד לאחר רצח דיאנה רז שבוצע לכאורה בידי בן זוגה השוטר, חתם השופט כך: "דברים אלו נאמרים אמנם באופן ספציפי ביחס למקרה שבפניי. אולם, לא ניתן להתעלם מהמצב הכללי השורר במדינה בימים אלו, שבו, למרבה הצער, שומעים אנו כמעט מדי חודש על אישה המאבדת את חייה, פעמים רבות באמצעות כלי נשק חם המוחזק ברישיון בידי בן זוגה.

 

"להתרשמותי, גם אם בעתיד, בסיטואציה כלשהי, יבקש המשיב לקבל רישיון לכלי ירייה, על הגורמים המוסמכים לשקול לברר את מצבו הנפשי בטרם יתאפשר הדבר".

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ האישה (המבקשת): עו"ד צהלה הלוי
  • ב"כ הבעל (המשיב): עו"ד אלון שליכטר
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים