שתף קטע נבחר

עונש קל לנהג שיכור שפגע ברוכבת אופניים

חרף מאסר על תנאי עקב הרשעה בנסיבות דומות החליט השופט שלא לשלוח את הנאשם למאסר, מחשש שעונש כזה יסכל את שיקומו ויפגע במשפחתו

עונש קל הוטל לאחרונה על נהג בן 58 שנסע לפני שלוש שנים תחת השפעת אלכוהול ופגע ברוכבת אופניים בת 8. שופט בית המשפט לתעבורה בחדרה אלכס אחטר החליט שלא להפעיל מאסר על תנאי שהוטל על הנאשם במקרה קודם של נהיגה בשכרות, וגזר עליו 250 שעות שירות לציבור, פסילת רישיון של 14 חודשים, צו מבחן של חצי שנה וקנס של 2,000 שקל.

 

התאונה התרחשה ב-2017 באור עקיבא. במסגרת כתב האישום לא פירטה המדינה מה אירע לילדה אבל לפי גרסת ההגנה היא שוחררה עוד באותו היום ללא פגיעות.

 

לאחר שהנאשם הודה והורשע בכתב אישום מתוקן שייחס לו עבירות של נהיגה בקלות ראש ותחת השפעת אלכוהול, והתנהגות שגרמה נזק לרכוש וחבלה של ממש לגוף, הוא נשלח לשירות המבחן לצורך המלצה לעונש.

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

בכמה תסקירים שניתנו בעניינו דווח כי מדובר בהרשעה השלישית שלו בנהיגה תחת השפעה או בשכרות, האחרונה מ-2016 ובמסגרתה הוטלו עליו בין היתר שישה חודשי מאסר על תנאי.

 

שירות המבחן דיווח כי הנאשם, נשוי ואב לשתי בנות, נהג לשתות באופן יומיומי ותירץ זאת כעניין תרבותי ומשפחתי, אבל בהמשך השתלב בטיפול שבמסגרתו הפסיק לצרוך אלכוהול. עוד צוין כי בעקבות משבר הקורונה הפך למפרנס היחיד. בעקבות זאת המליץ השירות על עונש שיקומי שכולל 250 שעות לתועלת הציבור וצו מבחן של חצי שנה שיכלול טיפול לעברייני תעבורה.

 

המדינה ביקשה לדחות את ההמלצה, להפעיל את המאסר על תנאי ולהטיל על הנאשם עוד שלושה חודשי מאסר, פסילת רישיון של לא פחות מ-30 חודשים, קנס ופסילה ומאסר על תנאי.

 

הסניגורית של הנאשם ביקשה לקבל את המלצת התסקיר. היא הדגישה שהנפגעת לא נחבלה, שהעבר התעבורתי של הנאשם קל ביחס לכך שהוא עובד כנהג, שההודאה שלו חסכה זמן ושעבר שיקום מוצלח.

 

השופט אלכס אחטר קבע כי הרשלנות של הנאשם הייתה ברף גבוה. עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שהמדינה לא הציגה מידע על מצבה של הנפגעת כשלפי גרסת ההגנה היא לא נחבלה. הוא הוסיף כי לטעמו עונש מאסר בפועל במקרה הזה הוא קיצוני מדי שכן הנאשם אדם נורמטיבי שתומך כלכלית במשפחתו, לקח אחריות על מעשיו וחשוב מכל – עשה מאמצים כדי להשתקם והפסיק לצורך אלכוהול.

 

בפסק הדין הובהר כי לצד הצורך להילחם בתופעה של נהיגה תחת השפעה הענישה צריכה להיות אינדיבידואלית. בהתחשב בנסיבותיו של הנאשם נקבע לפיכך שיש מקום להקלה משמעותית בעונש, שתעודד אותו להמשיך באפיק השיקומי ולפרנס את משפחתו.

 

בהתאם לכך השופט הטיל על הנאשם 250 שעות של"צ, צו מבחן לחצי שנה, קנס של 2,000 שקל ופסילה של 14 חודשים (בניכוי 60 ימי פסילה מנהלית). בנוסף האריך את המאסר המותנה בשנתיים, הוסיף שמונה חודשי פסילה על תנאי והורה לנאשם לחתום על התחייבות בסך 8,000 שקל שלא לבצע בשלוש השנים הקרובות עבירות של נהיגה בזמן פסילה, בשכרות או תחת השפעה וסירוב לבדיקה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המדינה: עו"ד מילנה סדיקוב
  • ב"כ הנאשם: עו"ד זילי ולדמן
  • עו"ד איתן קנול עוסק בתעבורה
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים