שתף קטע נבחר

לאומית רוצה לבצע יבוא מקביל של תרופות

מהלך זה יביא להוזלת התרופות שקונה הקופה אך לא ישפיע על המחיר לצרכן

קופת-חולים לאומית הגישה למשרד הבריאות בקשה להקמת מחלקה לייבוא מקביל של תרופות, כחלק מהאגף הלוגיסטי של הקופה.

על-פי דיווחי הקופה, היא רוכשת תרופות בהיקף של 320 מיליון שקל בשנה, כש-50% מהתרופות הן תרופות מיובאות, ויתר התרופות מיוצרות בארץ. "הכוונה בצעד זה היא ליבא 15% מסך כל התרופות, בייבוא מקביל, ובכך לגרום להוזלה בשיעור של 25% בסל התרופות של הקופה", מסביר מנהל האגף הלוגיסטי של קופת חולים לאומית, צבי רוט.

יבוא מקביל מאפשר ליבואן לייבא את אותה תרופה מאותו יצרן, אך מארצות שונות. תקנות הייבוא המקביל שנכנסו לתוקפן בספטמבר 2000, איפשרו שני מסלולים של יבוא מקביל. המסלול הראשון הוא יבוא על-ידי יבואנים רגילים, והשני הוא יבוא על-ידי מוסדות רפואה ציבוריים, כמו קופות חולים ובתי חולים.

בדצמבר 2000 הודיע שר הבריאות דאז, רוני מילוא, כי החל מינואר 2001 יוכלו קופות החולים לייבא תרופות במסגרת תקנות היבוא המקביל, ולפני חודשיים הכיר משרד הבריאות בקופת חולים כללית ובבית החולים שיבא, כמוסדות מוכרים לצורך יבוא מקביל של תרופות. כיום נערכים גופים נוספים לקבלת אישור דומה ממשרד הבריאות.

יצוין, כי יבוא מקביל של תרופות אמנם יוביל להתייעלות של הקופה והוזלת עלויות רכש התרופות, אך אין מדובר בתהליך שיביא להוזלה ישירה במחיר התרופות לציבור.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תרופות. יבוא על-ידי מוסדות רפואה ציבוריים
תרופות. יבוא על-ידי מוסדות רפואה ציבוריים
מומלצים