שתף קטע נבחר

מנה אחת אפיים

אז מה עושים עכשיו בשדרות? בין אזעקה לאזעקה מקימים מסעדה • עמיאור גואטה וחברו גל גואז לא נותנים לרקטות לגדוע את חלומם

מי שהסתובב אתמול, בין מטחי הרקטות, במרכז של שדרות לא יכול היה לפספס שני גברים צעירים מתרוצצים מהממ"ד למסעדה חדשה שהם משפציםוחוזר חלילה.

 

השניים, עמיאור גואטה (27) משובל שבגבול הרצועה וחברו גל גואז (27), נשוי ואב לפעוטה משדרות, לא נותנים לימי הלחימה בדרום להפריע להם להגשים את חלומם הגדול: לפתוח המבורגרייה במרכז המסחרי בעיר. אתמול הם גם תלו שלט בפתח המסעדה, "הפתיחה בקרוב", כשהיעד הוא עוד חודש. "עד אז יגיעו שולחנות, כיסאות, ציוד מטבח, ובינתיים אנחנו ממשיכים לנסר, לצבוע ולבנות תוך כדי ימי הלחימה את המקום החדש לצעירי שדרות", מסבירים השניים מבלי להניח את כלי העבודה. "חמאס לא ינצח אותנו, נישאר כאן גם אם משפצים ורצים לממ"דים, ואנחנו בטוחים שבעוד חודש יהיה כאן שקט הרבה יותר, בתקווה לזמן ממושך".

 

היוזמה המשותפת נולדה דווקא כתוצאה מהקורונה. "אני עבדתי כשף במסעדת 'ערמונים' בשדה יואב ואז הגיעה הקורונה ונותרתי ללא עבודה", סיפר גואטה. "התחלתי להכין ארוחות שף לאירועים פרטיים, וככה נולד לנו הרעיון לפתוח מסעדה כאן בשדרות. תבין, אני גר משהו כמו שלושה ק"מ מרצועת עזה, והחלום היה להקים עם חבר הילדות שלי גל מקום משלנו. התחלנו לשפץ את המקום לפני שבועיים ואז הגיע המבצע. כשיש כמה שעות של רגיעה חייבים לעבוד כדי פתוח בזמן".

 

גואז מביט חודש קדימה ומוסיף: "עמיאור הוא שף מעולה, ולמקום החדש שלנו אנחנו קוראים 'סוואנג', מקום שיהיו בו ארוחות שף וגם מנות של המבורגרים.

 

ההפגזות לא ירתיעו אותנו. צה"ל חייב להמשיך במבצע, לטפל בבכירי חמאס ובכל המבוקשים ולא להרפות, כדי שיהיה שקט פה להרבה זמן ונוכל קצת לנוח ולארח פה אנשים בחודש הבא".

פורסם לראשונה 19.05.21, 23:58

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים