שתף קטע נבחר

325 אלף ש' למזכירה שפוטרה "באופן משפיל"

לאחר 22 שנות העסקה במשרד מסר עורך דין לעובדת שלו מכתב המודיע לה על פיטוריה לאלתר. תביעה שהגישה נגדו בבית הדין לעבודה התקבלה

בית הדין לעבודה בחיפה קיבל לאחרונה תביעה שהגישה מזכירה שפוטרה ממשרד עורכי דין אחרי 22 שנים: השופט טל גולן קבע שהפיטורים בוצעו בהליך בלתי תקין בעליל, ועל כן העובדת לשעבר תפוצה בכ-235 אלף שקל.

 

התובעת סיפרה שבאפריל 2019 הגיש לה המעסיק מכתב שבו צוין שהיא מפוטרת באופן מיידי. היא הדגישה שלא נערך לה שימוע לפני מסירת המכתב והיא אינה יודעת למה פוטרה. לדבריה לא נערך לה גמר חשבון בסיום העבודה והיא לא קיבלה מהנתבע כל תשלום בגין זכויותיה ואף לא פיצויי פיטורים.

 

המעסיק טען כי שהמזכירה סיימה את עבודתה בנסיבות שאינן מזכות אותה בסכום כלשהו מאחר שהיא מעלה באמונו וביצעה הפרה חמורה של תנאי העסקתה, גרמה לו נזקים במתכוון והפקירה את עבודתה. לדבריו במהלך השנים הוא חשד שהיא מועלת באמונו ולא מבצעת כלל את עבודתה, אך לא היו ראיות לכך.

אילוסטרציה (shutterstock) (shutterstock)
אילוסטרציה(shutterstock)

בין היתר, ציין, היא הייתה מוסרת לו שאינה מצליחה להשיג טלפונית אנשים אך לאחר שהיא נקראה למשרדו והתבקשה לחייג ולהשיג את אותו האדם, באופן מפליא הצליחה להשיג אותו.

 

הוא הוסיף כי בעקבות צפייה בצילומי האבטחה במשרד גילה שהמזכירה מנצלת את האמון שהוא נתן לה ואינה עובדת כלל כאשר הוא לא נמצא. כך גילה כי היא מגיעה שלא בזמן למשרד, מכינה קפה ומגלגלת סיגריות במשך זמן רב. באחד הימים בזבזה שלוש שעות עבודה בשיחה עם קרובת משפחתה. הוא ציין כי בסמוך לפני הפיטורים גילה שהיא שיקרה לו כשאמרה שהלכה לדואר באותו יום ולא עשתה כן בפועל.

 

השופט טל גולן כתב בפתח פסק הדין כי מדובר באחד המקרים החמורים והקשים שבהם נתקל, בין ביחס לתיקים שטופלו ישירות על ידו ובין בפסיקה. הוא ציין כי מדובר בעובדת ותיקה ביותר, ששירתה את הנתבע בנאמנות ובמסירות רבה במשך שנים רבות, וביצעה עבורו מגוון רחב של משימות שונות, כולל בפן האישי (הבאת בגדים לתופרת, קניית אוכל וכד').

 

חרף זאת, היא פוטרה בחטף ובאופן משפיל על ידי הנתבע, שהזמין אותה למשרדו יום בהיר אחד, מסר לידיה מכתב וביקש ממנה לעזוב את העבודה לאלתר. נקבע כי האשמותיו החמורות של המעסיק כלפי התובעת לא הוכחו כלל. לעומת זאת, עדות התובעת התאפיינה במהימנות ואמינות רבה.

 

הוא הוסיף כי אף שהתובעת הודתה שלא אמרה אמת באירוע הדואר, מקרה שעליו התנצלה, לא הוכח כלל כי היא נמנעה מעבודה במהלך השנים, בדרך כזאת או אחרת.

 

השופט הדגיש כי מעמד הפיטורים היה משפיל, והפיטורים נעשו "מהרגע-להרגע". נקבע שהיא פוטרה בהליך שאינו תקין בעליל, ותוך כדי שנפלו פגמים חמורים ומשמעותיים בפיטוריה. המעסיק חויב לפצות אותה בכ-325 אלף שקל עבור פיצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, עוגמת נפש, השלמת הפרשות לפנסיה, גמול שעות נוספות ופדיון ימי חופשה. הנתבע חויב בנוסף בהוצאות בסך 8,000 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
עו"ד עמוס ברכה
מומלצים