שתף קטע נבחר

הורשעו בהתעללות בכבשים – ולא יישבו בכלא

בעקבות תחקיר עמותת "אנימלס" הודו מנהל הדיר בקיבוץ גבע וסוחר בע"ח בהתעללות של שנים. אחד מהם זרק טלאים חיים לפח והשני שחט ללא פיקוח. העונש: מאסר על תנאי וקנס

בית משפט השלום בבית שאן גזר לאחרונה מאסר על תנאי וקנס בלבד מנהל הדיר בקיבוץ גבע ועל סוחר בעלי חיים לשחיטה שהורשעו בהתעללות ממושכת בכבשים. השופט יעקב סולומון ציין כי גרמו סבל לחיות, אבל בחר שלא לשלוח אותם למאסר בפועל.

 

כתב האישום הוגש בגין עבירות שנחשפו בתחקיר של עמותת "אנימלס" ובוצעו בשנים 2017-2014. באחד המקרים רכש הסוחר ממנהל הדיר כבש חולה ב-1,700 שקל, שחט אותו בתחומי הדיר ללא פיקוח וטרינרי והעמיס אותו לרכב יחד עם המנהל. לאחר מכן, על מנת לבדוק אם הוא בחיים, בעט בבטנו.

 

בהזדמנות אחרת העמיסו הנאשמים לרכב הובלה ללא רמפת העמסה כבשה שסבלה מצניחת רחם תוך תפיסה בפרוותה. בפעם נוספת שחט הסוחר כמה כבשים בדיר, ללא פיקוח וטרינרי ובידיעת מנהל הדיר. בנוסף, מנהל הדיר השליך טלאים שרק נולדו לפח, בעודם בחיים. בכמה הזדמנויות העמיסו הנאשמים כבשים חולים או פצועים לרכבו של הסוחר שלא על מנת לקחת אותם לטיפול רפואי.

כבשים (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

במסגרת הסדר הטיעון הם הודו והורשעו בעבירות לפי חוק צער בעלי חיים והתקנות על פיו. בטיעונים לעונש ציינה המאשימה ששחיטה שלא בבית מטבחיים והימנעות ממתן טיפול רפואי מלמדים על היבט כלכלי בביצוע העבירות. היא דרשה להטיל על הנאשמים מאסר בפועל, מאסרים על תנאי וקנסות.

 

הסוחר טען כי הוא הודה בהזדמנות הראשונה וחסך זמן שיפוטי יקר. בנוסף הסביר כי רכש ושחט את הכבש החולה כמתנה לאחותו וללא מטרת סחר, כנהוג בחברה הערבית.

 

בא כוחו של מנהל הדיר הדגיש כי מדובר בנאשם ללא עבר פלילי והמקרים המתוארים בכתב האישום חריגים ואינם משקפים את התנהלותו השגרתית. הוא ציין בין היתר כי הטלאים הושלכו לפח מכיוון שנולדו עם מוטציות קשות ולא היה להם סיכוי לחיות יותר מכמה שעות.

 

השופט יעקב סולומון הדגיש את המטרות שבחוק צער בעלי חיים הכוללות בין היתר שמירה על שלומם של בעלי החיים ורווחתם ושמירה על נפש האדם שלא תהפוך מושחתת ואכזרית.

 

הוא הוסיף כי בכל אחת מהעבירות נגרם לחיות סבל אך יש לקחת בחשבון כי בחלק מהמקרים הכבשים נשחטו והעבירה התייחסה לכך שלא היה פיקוח וטרינרי. הוא קבע עוד שטענת המאשימה כי העבירות בוצעו למטרת רווח כלכלי לא הוכחה.

 

ביחס לאכזריות ציין השופט כי שחיטת כבשים לא מהווה כיום עבירה של התעללות. בנוסף, הסוחר בעט בבטנו של הכבש לאחר שחיטתו לצורך בדיקה אם הוא בחיים, כלומר לא מדובר בעבירה שנובעת מאכזריות או סאדיזם. עם זאת, השופט קבע כי זריקת טלאים חיים לפח, מכל סיבה שהיא, היא אכזרית.

 

בהתחשב במכלול הנתונים גזר השופט על הסוחר חודש מאסר על תנאי, קנס של 30 אלף שקל והתחייבות כספית להימנע מביצוע עבירות דומות. על מנהל הדיר נגזרו שלושה חודשי מאסר על תנאי, קנס של 40 אלף שקל והתחייבות.

 

  • לקריאת גזר הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המדינה: עו"ד זיו דניאלי
  • ב"כ הסוחר: בעצמו
  • ב"כ מנהל הדיר: עו"ד שמואל לוינשטיין
  • עו"ד שגיב לוי עוסק בדיני בעלי חיים וסביבה
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד שגיב לוי
מומלצים