שתף קטע נבחר

בקשה לייצוגית של 294 מיליון שקל נגד הדואר

המבקשים טוענים שצמצומי כוח אדם בחברה הביאו לכך שמערכת הטיפול בחבילות ודואר רשום קרסה. הפיצוי נדרש בשם אזרחי המדינה על עוגמת הנפש

לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה לאחרונה בקשה לאשר תביעה ייצוגית על סך כ-294 מיליון שקל נגד חברת דואר ישראל בטענה שבשנים 2016-2014, עקב צמצומים דרסטיים בכוח אדם, נוצרו שיבושים קשים במתן שירותי חבילות ודואר רשום. המבקשים תומכים את טענותיהם בין היתר בעדויות עובדי החברה בדבר ערימות של דברי דואר שנותרו ללא טיפול חודשים ארוכים.

 

בבקשה, שהוגשה על ידי עוה"ד ערן לב ודורון טישמן, צוין כי ב-2013 נכנסה לתוקף רפורמה בעבודת הדואר שכללה למעשה פיטורים של חלק ניכר מעובדי החברה. בשלב זה, נטען, חדלה החברה למלא את חובותיה ביחס לטיפול בדואר רשום ובחבילות או התרשלה באופן חמור בטיפול בהם, באופן שתואר על ידי מנכ"ל הדואר עצמו כ"קריסה".

 

בבקשה צוין כי משרד התקשורת, הגוף המפקח על פעילות הדואר, הטיל על החברה קנס כספי בגין התנהלותה זו. בדו"ח של המשרד נכתב בין היתר כי "בקומת המרתף של בית המיון של החברה נצפו כשלושים עגלות ג'מבו המכילות דברי דואר רשומים מחו"ל... בנוסף, נמצאו חבילות דואר רבות בתוך שקי דואר, הן במבנה בית המיון והן בחניה (רמפה) כשהן מכוסות בברזנט".

תור בכניסה לסניף דואר בחיפה (צילום: אחיה ראב
ארכיון(צילום: אחיה ראב"ד)

עוד ציינו המבקשים כי במסגרת תחקיר בתוכנית "הצינור" עלתה תמונה עגומה, כולל סרטון שהציג ערימות של דברי דואר לא מחולקים בסניפים השונים. בשידור גם נראית דוברת הדואר שאינה מכחישה את הדברים ומטילה את האשמה למחדלים הקשים על "מהלך הבראה נרחב".

 

המבקשים טוענים כי התנהלות החברה בתקופה הרלוונטית הייתה רשלנית וכללה הפרות של חובות שהוטלו עליה בחוק. בין היתר הם מפנים לדברי יו"ר וועד עובדי הדואר שציין בכנסת כי "הכתובת הייתה על הקיר. זה לא שפתאום אנחנו מופתעים מדוע הדואר קרס".

 

המבקשים הדגישו כי החוק מטיל על הדואר חובה לספק שירותים "באורח תקין וסדיר" והחברה לא עמדה בסטנדרט זה. לדבריהם, החברה לא רק שלא דאגה למסירת דברי הדואר בתקופות הזמן שנקבעו ברישיונות שלפיהן היא פועלת, אלא ערימות שקי הדואר הזרוקים כפי שתועדו בתקופה הרלוונטית מעידות כי חלק ניכר מדברי הדואר כלל לא הגיעו ליעדם.

 

המבקשים הבהירו כי הנזק הנתבע אינו בגין האיחור במסירה אלא בגין עוגמת הנפש שנגרמה לתושבי המדינה.

 

"הקבוצה" הנפגעת הוגדרה ככלל תושבי המדינה מגיל 15 "אשר סבלו מרגשות תסכול אין אונים וזעם נוכח כישלון המשיבה מלמלא את חובותיה הסטטוטוריות". עבור כל אחד מחברי הקבוצה נדרש פיצוי של 50 שקל ובסך הכל 293.8 מיליון שקל. מדואר ישראל לא נמסרה תגובה.

 

  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד ערן לב ועו"ד דורון טישמן
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים