צילום: אלעד גרשגורן

הבהלה לזהב הירוק: בעולם גילו את נפלאות האבוקדו, והמשק הישראלי מתעורר

בשנה האחרונה עקף יצוא האבוקדו את יצוא תמר המג'הול, והפך לגידול הרווחי בישראל. ככה זה כששוחרי הבריאות באירופה, בארה"ב ובעולם כולו נוהים אחרי הסופר־פוד בעל הערכים התזונתיים הגבוהים. קיבוצים ומושבים מחסלים עוד ועוד שטחי פלחה ופרדסים לטובת אבוקדו, ויש כבר מי שנערך לגדל במרוקו, שם עלויות הגידול נמוכות. הבעיה: גם בעולם נוטעים עוד ועוד עצים כדי לספק את הביקוש העולמי, וחקלאי ישראל יצטרכו להתאמץ כדי לעמוד בתחרות


premuim_image

עושים מינוי +ynet ונהנים מכל העולמות

premuim_image ניתן לבטל בקלות בכל עת
premuim_image גישה בלתי מוגבלת לכל כתבות +ynet
premuim_image עד 3 חיבורים פעילים בו זמנית


!חודש ראשון חינם