שתף קטע נבחר

45 אלף ש' לאב שנפצע במשחק בגן שעשועים

גבר כבן 30 עלה עם בתו על מגלשת "אקסטרים" בפארק המדע ברחובות. הוא שבר את הקרסול ותבע את העירייה ויבואנית המתקן שחויבו לפצות אותו

בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה תביעה שהגיש אב כבן 30 ששבר את הקרסול כשהשתמש עם בתו בת ה-3.5 במגלשת אקסטרים בגן שעשועים בפארק המדע ברחובות. השופטת אורלי מור-אל קבעה שהעירייה ויבואנית המתקן יפצו אותו בכ-45 אלף שקל.

 

לפני כארבע שנים הגיע התובע עם בתו הפעוטה לגן שעשועים חדש שנפתח בפארק. הוא עלה עם הילדה למגלשה ארוכה ובמהלך הירידה מטה, עקב המהירות הגבוהה, נוצר חום רב ובתו החלה לבכות. הוא ניסה להאט את מהירות הגלישה ורגלו נתקעה בדופן המגלשה והסתובבה. כתוצאה מכך נגרם לו שבר בקרסול. לדבריו, בדיעבד התברר לו שהיו תלונות נוספות על מסוכנות המגלשה אך העירייה לא עשתה דבר להסרת המפגע.

 

העירייה טענה מנגד שהפארק המדובר נפתח לציבור רק כשבוע קודם לאירוע. לטענתה, המגלשה נבדקה על ידי מכון התקנים ולא היה ידוע על כל בעיה. היא הוסיפה כי לאחר קבלת מספר תלונות הוזמנה בדיקה בלתי תלויה ולבסוף הוחלט לשנות את שיפוע המגלשה ולמתן אותו.

לשימוש מקומונים בלבד! אילוסמיינט רגל שבורה שבר גבס (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

העירייה הגישה הודעת צד שלישי נגד יבואנית המתקן ומי שהתקינה אותו בשטח. היבואנית טענה כי מדובר במתקן "אקסטרים" שהותקן לבקשת העירייה וכל התוכניות אושרו על ידי הנתבעת ומכון התקנים.

 

אבל השופטת אורלי מור-אך קיבלה את התביעה וכתבה כי "נדמה שלא יכולה להיות מחלוקת של ממש שלנתבעת כיוזמת ומתכננת הפארק, ולצד השלישי כמייבא המתקן, חובת זהירות מושגית כלפי הילדים והוריהם המבקשים לעשות שימוש במתקני הפארק".

 

נקבע שהעירייה והיבואנית התרשלו שכן התברר שמהירות הגלישה במגלשה הייתה בלתי סבירה, גרמה להיווצרות חום כתוצאה מהחיכוך ולפציעת התובע ואחרים: "מדובר במתקן שהעמיד את המשתמשים בו בסכנה, וניתן לקבוע על פי הראיות שנשמעו שעירייה סבירה ומייבא ומתקין המתקן סבירים, יכלו מבעוד מועד, לבדוק את מהירות הגלישה ואת בטיחות הגלישה במגלשה, ומכאן שהיה ביכולתם למנוע את הפגיעה".

 

השופטת הוסיפה כי העירייה והיבואנית ביססו את הגנתן באופן כמעט מוחלט על תעודת הבדיקה של מכון התקנים. ואולם, קיומה של תעודה כזו אינו מצביע על העדרה של אחריות.

 

בפסק הדין צוין כי מדובר במגלשה בגובה של 8.2 מטר והיבואנית עצמה הגדירה את המתקן כ"אקסטרים", כזה המיועד לילדים גדולים על מנת שיעזבו את המחשבים ויצאו לשטח. אך במקום לא הוצב שילוט המזהיר הורים לילדים קטנים בדבר המהירות הגבוהה והחיכוך ונכתב כי הוא מתאים מגיל 3 ומעלה.

 

זאת ועוד, מעדות נציגת היבואנית עלה כי היא מצפה שהתושבים ילמדו להשתמש במתקן בחלוף הזמן עד "שיפסיקו לעלות לשם ילדים" ומדובר בהתנהלות לקויה מאין כמוה.

 

השופטת חילקה את האחריות בין העירייה והיבואנית שווה בשווה. היא העמידה את הפיצוי על סך של 37,200 שקל בצירוף שכר טרחה בשיעור של 23.4% והחזר אגרה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד אורי עמר
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד אורית בר
  • ב"כ החברה: עו"ד עומר צ'פניק
  • עו"ד יוסף בשיר עוסק בנזיקין
  • הכותב לא ייצג בתיק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים