שתף קטע נבחר

עבודה חדשה או עבודה בעיניים?

מפלגת העבודה חנכה אמש את משכנה החדש בשכונת התקוה. ברק: "אנחנו פה בגוף ובלב". זהבה, תושבת השכונה: "אולי עכשיו יסללו לנו את הכביש"

זה היה אמור להיות אירוע נוצץ של ישראל אחת. אירוע שיסמל את התחברותו של המערך השנוא לתושבים במעוז הליכוד, שכונת התקווה בתל אביב. במפלגת העבודה הרצוצה אכן ניסו לשוות אמש (יום ה') מעמד כזה לחנוכת בית המפלגה החדש בשכונה - אבל המקומיים, מסרבים בינתיים להשתתף בחגיגה, וגם הבניין החדש של המפלגה, שנחנך הערב, נראה עדיין כמו איזור בניה.
דיירי רחוב הלח"י 18 בשכונת התקוה לא קיבלו את האורחים החדשים בזרועות פתוחות. "מה הם באים לפה", היקשה שכן בחולצה אדומה. "המערך צריך אומץ בשביל לבוא, פה זה הקסבה".
ראש הממשלה אהוד ברק, איש שכבר דרך בכמה קסבות בחייו, לא נרתע ועשה את דרכו לחנוכת המעון החדש של המפלגה, שהוא לא ממש אוהב. שיירת הניידות שאיתו פילסה את דרכה על הכבישים החצי סלולים של השכונה, אבק הדרך מכתים את מכוניות הוולוו של השרים. משני צידי השיירה הנוצצת עמדו תושבי דרום תל-אביב, איזור הפיתוח של מדינת ההי טק, והביטו בעיניים כלות.
הכבוד לו זכו תושבי שכונת התקוה הוא ברירת מחדל של מפלגת העבודה, בשל המיקום הזול של הבניין. בשנים האחרונות נערמו על גב המפלגה חובות של כ-130 מיליון שקל ומזכ"ל המפלגה, השר רענן כהן, פתח בתהליך הבראה. הוא כבר החזיר 40 מיליון שקל לבנקים ומתכונן לצמק את מותניו של החוב המעיק עוד יותר עד לסוף השנה. תחילה חשבו שיהיה גם צורך במכירת בית מפלגת העבודה ברחוב הירקון 110 בתל-אביב, אבל לאחרונה עשו חושבים והחליטו שלא מוכרים. הבית ברחוב הירקון הוא הבית בו דרו פעילי המערך מאז קום המדינה. מדובר בבניין שנבנה אי שם בשנות השלושים ואפילו דוד בן גוריון עשה בו לא מעט שעות. רענן כהן, עם רגישות של היסטוריון, החליט כי בשלב זה לא יימכר הבניין השווה 5 מיליון דולר, אלא יושכר לידיים פרטיות.
מפלגת העבודה חיפשה לעצמה מבנה חלופי במרכז. הם מצאו את בית הספר הנטוש "קדמה" בשכונת התקוה, תמורת 8,000 דולר לחודש. ההחלטה התקבלה משיקולי עלות, אבל פוליטיקאים, כמו פוליטקאים, החליטו לשוות למעבר לשכונת התקוה תלבושת חגיגית והוא נמכר למאות האורחים ולתקשורת כירידה סמלית של מפלגת השלטון אל השכונות.
"הצבה של המשכן דווקא בשכונת התקוה היא מעשה סימלי ולא אירגוני", אמר ראש הממשלה ברק. "אנחנו פה בגוף ובלב ונמשיך להיות פה", הוסיף ומייד נחפז לעוד נאום בחירות, מהסוג שהוא משמיע הרבה בשבועות האחרונים.
"אתה לא חושש שכל שני וחמישי יישברו כאן חלונות על ידי המתנגדים שלכם", שאלתי את יו"ר הקואליציה, ח"כ אופיר פינס. "לא", ענה, "זהו צעד חשוב בדרך להשלמת הסליחה מבני עדות המזרח בו התחיל ברק לפני שנתיים, ותיכף אני אגש לראות אם החלונות של האוטו שלי שלמים", צחק, אבל ברצינות.
"אם אנחנו פה, ייצא רק טוב. נוכל לראות את הבעיות מקרוב", אמר ימין סוויסה, פעיל העבודה הוותיק משכונת קטמון בירושלים. אבל הוא כמעט לבד. מחוץ לגדרות בית המפלגה עמדו אנשים מרירים שלא מתים על השכנים החדשים.
"עכשיו הם באים לכאן, אז אולי יסללו לנו את הכביש", אמרה זהבה לאטי, שגרה כבר 40 שנה גרה בשכונת התקוה. "לא מוצא חן בעיניי שאלה באים לפה. היום סגרו לנו את הרחוב. זה סבל, בטח סבל. מי צריך אותו פה? מאז שבן גוריון נפטר אין כאן ממשלה כמו בנאדם. רק רוצים כיסא. הם לא יורדים לעם. עכשיו הורידו את המחיר במוצרי חשמל, אבל הלחם עולה. כמה חשמלים בנאדם צריך? לחם למשפחות מרובות ילדים צריך כל יום".
אמנון, פעיל מפלגת העבודה מירושלים, תומך בדבריה. "מפלגת העבודה היא כמו בחורה שמאוהבים - בה אבל לא אוהבים אותה", הוא ממשיל את הפוליטיקה לרומן. "אולי סופסוף יכירו בשכונות, אולי מכאן תצא הישועה וזו לא אחיזת עיניים".
ויפה ערוס, שמתגוררת עם משפחתה בשכונה, שומעת צעקות ומחרה מחזיקה אחריהן. "כמה שהם יותר קרובים, יהיה יותר רע, תאמינו לי", היא צורחת ומוחה זיעה לסירוגין.
הבניין עצמו אגב פרוץ לחלוטין. הקירות חשופים, צינורות חשמל ומים מציצים מכל קיר והבלגן חוגג. ראש הממשלה ברק, שערך סיור בבית החדש, הלך לאיבוד בין קירות הבטון בחיפוש אחר חדרו החדש. מפלגת העבודה מתכוננת לעבור דירה רק בחודש אוקטובר, אחרי החגים - אבל מתברר שכשצריך, אפשר לחגוג גם קודם.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:יוסי זליגר
בית מפלגת העבודה החדש
צילום:יוסי זליגר
מכונית וולוו. התושבים התסכלו בסקרנות
ארכיון ידיעות אחרונות
חוסך כסף. רענן כהן
ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים