שתף קטע נבחר

זן-ריסרצ' של דוידי גילה רוכשת את טיוגה

נודע כי זן-ריסרצ' הנסחרת בלונדון תרכוש את טיוגה, שפוצלה מאורכית. זן-ריסרצ' תרכוש את פעילות טיוגה במזומן, תמורת סכום מוערך של 22 מיליון דולר

חברת זן-ריסרצ' הישראלית, שבשליטת דוידי גילה, חתמה על הסכם עקרונות לרכישתה של פעילות חברת טיוגה, שפוצלה מאורכית. כך נודע לידיעות אחרונות. הרכישה תתבצע תמורת סכום מוערך של 22 מיליון דולר במזומן. התמורה משקפת כפי הנראה את שווי פעילותה של טיוגה, שכן נכון לסוף שנת 2000 היו בקופתה של החברה יתרות מזומנים של כ-18 מיליון דולר.
זן-ריסרצ' נסחרת בלונדון לפי שווי שוק של כ-122 מיליון ליש"ט (כ-176 מיליון דולר). זן, שהוקמה על ידי גילה ואמיל ג'קמן בשנת 94', עוסקת בפיתוח טכנולוגיות ורכיבים לכונני סי.די-רום ודי.וי.די למחשבים אישיים. למרות שצברה עד כה הפסדי עתק של כ-59 מיליון דולר ועדיין לא התחילה להציג הכנסות משמעותיות (אלו צפויות להופיע במחצית השנייה של השנה) - היא הצליחה להשלים הנפקת מניות ראשונה בבורסה בלונדון ביולי אשתקד. זן הנפיקה 43 מיליון מניות לפי מחיר של 150 פני למניה, מחיר ששיקף שווי שוק של כ-400 מיליון דולר.
מניות החברה נסקו לאחר ההנפקה למחיר שיא של מעל 350 פני, ששיקף לחברה שווי שוק של מעל 1 מיליארד דולר. אולם במהלך חצי השנה האחרונה היא החלה לאבד גובה במהירות מסחררת, וכיום היא נסחרת לפי מחיר של 65 פני - כמעט מחצית מהשווי לפיו הונפקה.
הטכנולוגיה של החברה מאפשרת להכפיל את יכולת הקריאה של קרן הליזר בכונני די.וי.די לשבעה ערוצים מקבילים, והוא מוגנת במספר רב של פטנטים שרשמה החברה. באמצעות הטכנולוגיה האופטית של זן-ריסרצ', גם מהירות הקריאה מוכפלת. השוק אליו מיועדים המוצרים שמפתחת החברה הוא שוק המחשבים והמחשבים-הניידים. החברה אינה עוסקת בייצור, אלא מתמקדת במחקר-ופיתוח, וכאן נכנסת לתמונה חברת טיוגה.
טיוגה, שיצאה לחיים עצמאיים בסוף הרבעון השני אשתקד, עם פיצולה מחברת אורכית, עוסקת בפיתוח וייצור שבבים ברמת דחיסות גבוהה, המיועדים למגוון רחב של טכנולוגיות בשוק התקשורת רחבת הפס. המוצרים אותם מפתחת החברה מאפשרים שידור דיגיטלי מהיר של קול, וידיאו ונתונים על-גבי קו הטלפון הרגיל.
למרות שבקופתה נותרו נכון לסוף שנת 00' יתרות מזומנים של כ-18 מיליון דולר, הרי שקצב שריפת המזומנים של טיוגה לא איפשר לה אורך חיים ממושך, והיא אף בחנה את האפשרות לצאת לגיוס פרטי. החולשה שפקדה את מניות החברה בחודשים האחרונים הקשתה כפי הנראה על ביצוע המהלך.
לזן-ריסרצ' אין אומנם היסטוריה ארוכה יותר משל טיוגה, אבל יש לה מזומנים שנותרו בקופתה מאז ההנפקה. נכון לסוף 00' הסתכמו יתרות המזומנים שלה בכ-90 מיליון דולר.
לאחר העליות החדות שרשמו מניות טיוגה במהלך השבועות האחרונים - ממחיר שפל של 56 סנט למניה למחיר של 1.8 דולר למניה (לפני פתיחת המסחר אתמול) - מהווה תמורת הרכישה כמעט מחצית משווי השוק הנוכחי של טיוגה. הדבר מרמז אולי על מורכבות העיסקה, ועל כך שכפי הנראה תמורת המזומנים משקפת את התמורה עבור רכישת הפעילות בלבד. כך או אחרת - עבור טיוגה נראה כי מדובר במהלך שהיה כמעט הכרחי, ואף מיטיב עם בעלי המניות בחברה. זן-ריסרצ' תצטרך עתה להוכיח שהיא קיבלה תמורה נאותה עבור המזומנים שבקופתה.

לפנייה לכתב/ת
מומלצים